جشنواره فجر

  • دوشنبه / ۲ مرداد ۱۳۸۵ / ۱۳:۱۶
  • دسته‌بندی: سیاسی2
  • کد خبر: 8505-01069
  • منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران

سخنگوي دولت:/كامل/ *بناي دولت اعزام نيرو به لبنان نيست *دولت لايحه‌اي براي واردات بنزين آماده نكرده است *اروپا درپرونده هسته‌يي ايران،مسيرمذاكره را دنبال كند

سخنگوي دولت:/كامل/
*بناي دولت اعزام نيرو به لبنان نيست
*دولت لايحه‌اي براي واردات بنزين آماده نكرده است
*اروپا درپرونده هسته‌يي ايران،مسيرمذاكره را دنبال كند

نشست خبري سخنگوي دولت نهم با حضور خبرنگاران و اولويت سوال‌هايي در مورد مساله‌ي فلسطين، هم‌چنين پرونده هسته‌يي كشورمان برگزار شد، اين دوشنبه برخلاف جلسات قبل از سوي خبرنگاران كمتر سوال اقتصادي از سخنگوي دولت پرسيده شد.

تقويت روابط دوجانبه هدف سفر رييس‌جمهور به تركمنستان و تاجيكستان

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در ابتداي اين جلسه از غلام‌حسين الهام درباره‌ي هدف رييس‌جمهور از سفر به تركمنستان و تاجيكستان سوال شد كه سخنگوي دولت گفت: رييس‌جمهور روز دوشنبه در راستاي گسترش روابط دو جانبه سفر رسمي دو روزه‌اي به تركمنستان و تاجيكستان خواهد داشت، اين سفر به منظور تقويت روابط دوجانبه و در پاسخ به سفر روساي جمهور اين دو كشور است. هم‌چنين برخي از پروژه‌هاي عمراني مشترك كه با سرمايه‌گذاري جمهوري اسلامي ايران در اين دو كشور آغاز شده، مورد بهره‌برداري قرار مي‌گيرد، از جمله بهره‌برداري از تونل انزاب در تاجيكستان.

وي هم‌چنين به اهميت توسعه‌ي روابط اقتصادي، فرهنگي و سياسي بين ايران و كشورهاي همسايه‌اش اشاره كرد و گفت: سياست جمهوري اسلامي ايران ارتقاي روابط با كشورهاي همسايه است.

سخنگوي دولت ادامه داد: در اين سفر نشست چند جانبه بين ايران، تاجيكستان، تركمنستان و افغانستان يعني كشورهاي فارسي زبان نشستي به منظور تقويت اين زبان ارزشمند و قديمي در تاجيكستان برگزار خواهد شد.

تجاوز رژيم صهيونيستي، جنگ عليه تمام اصول بين‌المللي است

الهام در پاسخ به سوال مبني بر اشاره به اظهاراتي كه جنگ حزب‌الله و اسرائيل را جنگ ايران با اسرائيل و آمريكا قلمداد مي‌كنند، گفت: حزب‌الله امروز مظهر مقاومت مردم مظلوم لبنان است و لبنان بخشي از جهان اسلام و كشوري است كه در آن شاهد همزيستي مسالمت‌آميز طرفداران اديان و طوايف مختلف هستيم. در اين سرزمين كه بخشي از پيكره‌ي جهان است، خداپرستان و موحدان زندگي مي‌كنند. اين سرزمين متعلق به تمام كساني است كه صلح، آرامش و آزادي و زندگي مسالمت‌آميز در دنيا را ترويج مي‌كنند. تجاوز به اين كشور تجاوز به تمام اين اصول است و مطمئنا كشورهايي كه به استقلال، آزادي، حقوق بشر و موازين بين‌المللي معتقدند بايد نسبت به اين جنايت‌ها از خود واكنش نشان دهند و بي‌تفاوت نباشند.

وي خاطرنشان كرد: در حال حاضر حساسيت بين‌المللي براي جلوگيري از جنايت‌هاي رژيم غاصب صهيونيستي در صحنه‌ي جهاني به وجود آمده است. اين يك مساله‌ي جهاني و بشري است و هر كس نسبت به اين مسائل حساسيت نداشته باشد، مطمئنا به مسائل انسان‌دوستانه و بين‌المللي نيز حساسيت ندارد و احساس مسووليت نمي‌كند. در جهان بدون احساس مسووليت نمي‌توان شاهد زندگي توام با صلح و آرامش بود و اين احساس را در بين كشورهاي منطقه و افكار عمومي مي‌بينيم. تجاوز بي‌رحمانه‌ي رژيم صهيونيستي به اين مناطق، جنگ عليه تمام اصول بين‌المللي شناخته شده است و مطمئنا بايد همه تلاش كنند تا اين جنايت‌ها متوقف شود. جنگي كه ما در حال حاضر در صحنه‌ي خاورميانه مي‌بينيم جنگ عليه همه‌ي اصول و ارزش‌هاي بين‌المللي است.

الهام گفت: آمريكا هر موقع كه كم بياورد و نتواند به خواسته‌هاي نامشروع خود برسد، به اين اقدامات متوسل مي‌شود و ما در حال حاضر شاهد تقابل دو نظام هستيم؛ نظامي كه در يك طرف آن ايران قرار دارد كه به موازين بين‌المللي معتقد و خواهان گسترش صلح و عدالت است و از طرف ديگر آمريكا قرار دارد كه مي‌خواهد به خاطر مقاصد نامشروعش جنگ ايجاد كند و وقتي كه به خواسته‌هاي خود نمي‌رسد، فرافكني و با توسل به بهانه‌هاي واهي اقدامات خود را توجيه مي‌كند.

وي در عين حال گفت كه در حال حاضر آمريكا تحت فشارهاي بين‌المللي قرار دارد.

به اصل مذاكره معتقد هستيم

سخنگوي دولت، هم‌چنين در پاسخ به سوالي در ارتباط با پرونده‌ي هسته‌يي كشورمان و اين‌كه آيا ايران حاضر است در مذاكرات بدون پيش‌شرط ، تعليق غني‌سازي را بپذيرد، گفت: ما به اصل مذاكره معتقد هستيم و راه‌حل رفع اين مشكل و ابهامات موجود را مذاكره مي‌دانيم.

الهام در ادامه به بيانيه‌ي اخير دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان نيز اشاره كرد و گفت: در اين بيانيه اعلام شده كه ايران بعد از بررسي‌هاي دقيق در تاريخ 31 مرداد ماه به بسته‌ي پيشنهادي اروپا جواب خواهد داد.

وي گفت: معتقديم بسته‌ي پيشنهادي اروپا يك فرصت مناسب است و اروپايي‌ها نبايد تحت تاثير دولت‌هايي مانند آمريكا قرار بگيرند كه دوست ندارند مسائل از طريق ديپلماتيك و صلح‌آميز حل شود.

سخنگوي دولت، با بيان اين‌كه جمهوري اسلامي ايران در صدد است اين پرونده از طريق صلح‌آميز حل شود، اظهار داشت: ما به اروپاييان توصيه مي‌كنيم كه مسير مذاكره را دنبال كنند؛ اين خواسته‌ي جمهوري اسلامي ايران است كه به همان تفاهم اوليه پايبند باشند.

ايران در مذاكره پيش‌شرط را قبول نمي‌كند

در ادامه‌ي نشست خبري روز دوشنبه سخنگوي دولت خبرنگاري به سخنان اخير سخنگوي وزارت امور خارجه مبني بر اين‌كه از دل گفت‌وگو همه چيز بيرون مي‌آيد اشاره كرد و پرسيد كه آيا از دل گفت‌وگو تعليق غني‌سازي نيز بيرون مي‌آيد؟

به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، الهام در پاسخ تاكيد كرد: مذاكره در چارچوب حقوق بين‌المللي و رعايت حقوق طرفين موثر و مفيد است. بارها گفته‌ايم كه بر اساس برابري و بدون پيش‌شرط حاضر به گفت‌وگو و مذاكره هستيم. البته هيچ‌گاه از حقوق خود كوتاه نخواهيم آمد.

وي با بيان اين‌كه جمهوري اسلامي ايران در مذاكره پيش‌شرط را قبول نمي‌كند، اظهار داشت: پيش‌شرط از موضع غير برابر است و مذاكره را از حالت برابري خارج و زمينه را براي استيلا فراهم مي‌كند، و اين ديگر مذاكره نيست.

وي خاطرنشان كرد: بارها اعلام كرده‌ايم كه با تامل و دقت در حال بررسي بسته‌ي پيشنهادي اروپا هستيم و بعد از آن پاسخ مي‌دهيم. معتقديم مذاكرات مي‌تواند ادامه پيدا كند، ولي پيش‌شرط قبول نمي‌كنيم. زمينه هم‌چنان براي گفت‌وگو باز است.

به گزارش ايسنا، در ادامه خبرنگار پاسخ سخنگوي دولت را قانع كننده ندانست و با بيان اين كه ابهام امكان بيرون آمدن تعليق از دل مذاكره وجود دارد، گفت: بحث ما با آقاي آصفي نيز همين بود و اين موضوع مبهمي است.

دولت بنا ندارد به لبنان نيرو اعزام كند

خبرنگاري با اشاره به جنايت‌هاي رژيم اشغالگر قدس در لبنان خطاب به سخنگوي دولت گفت: جوانان ما علاقمندند در قالب دسته‌هاي استشهاديون به اين مناطق بروند. اگر شما در مسووليت فعلي نبوديد با توجه به توصيه‌هاي قرآن و اسلام علاقمند نبوديد كه به اين سرزمين رفته و از مردم لبنان دفاع كنيد؟ و اگر مي‌رفتيد چرا در حال حاضر اجازه نمي‌دهيد جوانان استشهاديون به اين مناطق بروند و دائم براي آن‌ها مانع‌تراشي مي‌كنيد؟

الهام نيز از اين خبرنگار پرسيد: شما تمايل داريد كه برويد؟ خبرنگار پاسخ داد: به شدت. الهام به وي گفت: پس چرا اين‌جا نشسته‌ايد و توضيح داد: در اين‌جا بنا نيست كه ديدگاه‌هاي فردي و شخصي من و شما مطرح شود. از اين‌جا موضع رسمي دولت مطرح مي‌شود و ما بارها موضع كلي دولت را نسبت به ظلم، تجاوز و ظلم‌ستيزي مطرح كرده‌ايم و اين يك موضع ايدئولوژيك است. سياست دولت در اين ارتباط يك سياست روشن است و بنا ندارد كه به اين مناطق نيرو اعزام كند. سياست دولت اعزام هيچ گروهي نيست و آن‌چه را كه بعضي‌ها نسبت داده بودند، مقامات مسوول تكذيب كردند.

سخنگوي دولت تاكيد كرد: اين‌جا من در مقام بيان مواضع دولت هستم و نمي‌توانم در مورد مواضع شخصي شما يا خودم اظهارنظر كنم. افكار عمومي جهان در حال حاضر نسبت به اين تجاوزات برآشفته است و تمام مردم اعم از مسلمانان، مسيحيان، كشورهاي اسلامي و اروپايي و سراسر جهان از اين رفتار به ستوه آمده و خواهان توقف آن هستند. ما نيز خواهان استفاده از تمام ابزارهاي حقوقي و بين‌المللي براي جلوگيري از اين جنايت‌ها هستيم.

رييس‌جمهور در حال حاضر هيچ فعاليت حزبي ندارد

به گزارش ايسنا، در ادامه‌ي اين گفت‌وگو خبرنگاري خطاب به الهام گفت: آقاي رييس‌جمهور بارها اعلام كرده كه وي و دولتمردانش به هيچ دسته و گروهي تمايل ندارند و اخيرا نيز تاكيد كرده است كه به احزاب و گروه‌ها توجه نمي‌كنيم. اين در حالي است كه رييس‌جمهور در حال حاضر عضو شوراي مركزي جمعيت ايثارگران است؟

الهام نيز گفت: رييس جمهور در موقع انتخابات در قالب هيچ گروه يا حزبي وارد عرصه نشد و مديران خود را نيز با نگرش گروهي و حزبي انتخاب نكرد. رييس جمهور عضو هيات موسس جمعيت ايثارگران هستند و اين جمعيت نيز در موقع انتخابات از نامزدي غير از عضو هيات موسس خود حمايت كرد. در حال حاضر نيز رييس جمهور در دولت آن‌قدر فعاليت مديريتي دارند كه وقت فعاليت حزبي ندارند و هيچ فعاليت حزبي انجام نمي‌دهند. اين جمعيت يعني جمعيت ايثارگران رييس جمهور را به خاطر اين‌كه عضو هيات موسس بوده است به عنوان عضو شوراي مركزي معرفي كرده است ولي تاكيد مي‌كنم كه رييس‌جمهور در حال حاضر هيچ فعاليت حزبي ندارد.

موافقت با برگزاري تجمعات در اختيار وزارت كشور است

همين خبرنگار به الهام گفت: وزارت كشور با درخواست تجمع كارگران و جبهه‌ي تحكيم دموكراسي به بهانه‌ي ترافيك مخالفت كرد و اين در صورتي است كه ما شاهد بوديم كه در روزهاي اخير راهپيمايي‌هاي گوناگوني مانند راهپيمايي در دفاع از مردم مظلوم فلسطين كه راهپيمايي به حقي نيز بود برگزار شد ولي چرا اجازه‌ي چنين راهپيمايي به كارگران داده نشد؟

الهام خطاب به اين خبرنگار گفت: يا تقويم من اشكال دارد يا تقويم شما. ما در حال حاضر در دوم مرداد به سر مي‌بريم و روز كارگر يازدهم ارديبهشت است و اين موضوع با تمام برنامه‌هايي كه داشت به اتمام رسيد.

آن خبرنگار به الهام گفت: منظور من روز بيست و پنجم تير ماه است. سخنگوي دولت گفت: آن چيز ديگري است و ادامه داد: موافقت با برگزاري تجمعات در اختيار وزارت كشور و كميسيون مربوطه در اين وزارتخانه است و آن‌ها طبق موازين قانوني عمل مي‌كنند و مواردي كه اجازه براي تجمع داده نشده است مواردي بوده كه اين كميسيون مخالفت كرده است، آن‌ها طبق قانون عمل مي‌كنند. مطمئنا هيچ اقدامي بيرون از چارچوب قانون صورت نمي‌گيرد.

سخنگوي دولت افزود: احترام به احزاب و جمعيت‌ها و تجمعات طبق قانون مورد تاييد و حمايت دولت و مسوولان است.

 دولت به دنبال تقويت بودجه‌ي فعاليت‌هاي عمراني است

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در ادامه جلسه هفتگي سخنگوي دولت، خبرنگار روزنامه‌ي كارگزاران خطاب به الهام گفت: سه هفته‌ي پيش رييس‌جمهور در مورد مسائل پشت پرده‌ي گراني صحبت كردند و شما نيز در جلسات خود اظهار داشتيد كه مسكن ارزان مي‌شود. شما مي‌گوييد بخشي از مساله‌ي گراني به خاطر تبليغات رواني است، ولي واقعيت اين است كه مردم در خيابان با گراني دست و پنجه نرم مي‌كنند. در ضمن برخي از پروژه‌هاي عمراني بودجه‌شان مشخص نشده و متوقف شده است و امروز مانند ديروز در مقابل مجلس شاهد بوديم عده‌اي تجمع كرده بودند و مي‌گفتند بي‌عدالتي تا كي؟. آنها كارگران واحدهاي كوچك كارگري بودند كه اخراج شده بودند. آقاي دكتر در حال حاضر جو رواني گراني خوابيده است، اما در واقعيت تورم و گراني مهار نشده، پاسخ شما چيست؟

سخنگوي دولت در پاسخ با بيان اين‌كه بارها سياست دولت را در ارتباط با مسائل اقتصادي و مهار تورم گفته است، گفت: شما مي‌توانيد سياست دولت را ارزيابي كنيد، ولي نبايد قضاوت عجولانه‌اي داشته باشيد. دولت در ارتباط با مسكن اقدامات خوبي انجام داده، از جمله ارايه‌ي طرح جامع مسكن، هم‌چنين در بودجه نيز براي ساختن مسكن‌ روستايي و شهري امكانات و تسهيلاتي در نظر گرفته است.

الهام با بيان اين‌كه دولت به دنبال تقويت بودجه‌ي فعاليت‌هاي عمراني است و بخش غالب بودجه به اين امر اختصاص دارد، گفت: برخي از منتقدان دولت معتقدند كه سرعت كار دولت در پروژه‌هاي عمراني تورم‌زاست، در حالي كه معتقديم تحرك دولت در اين راستا اشتغال‌زا بوده و مفيد است.

وي گفت: تخصيص اين اعتبارات عمراني در سه ماهه‌ي اول بي‌سابقه است و فعاليت‌هاي عمراني با تمام ظرفيت دنبال مي‌شود و فضاي كار و اشتغال ايجاد مي‌كند، ولي برخي نسبت به اين امر نقد مبنايي دارند و مي‌گويند فعاليت‌هاي عمراني تورم‌زا هستند.

طرح بنگاه‌هاي زودبازده اشتغال‌زا را از منابع بانكي دنبال مي‌كنيم

سخنگوي دولت، در بخش ديگري از توضيحات خود گفت: ببينيد! سياست دولت اين است كه منابع بانكي فقط در اختيار گروه خاصي قرار نگيرد و به صورت عادلانه در تمامي نقاط كشور توزيع مي‌شود. ما در اين راستا طرح بنگاه‌هاي زودبازده اشتغال‌زا را از منابع بانكي دنبال مي‌كنيم كه فقط يك سوم منابع بانكي را شامل مي‌شود و دو سوم آن در اختيار خود بانك‌ها بدون هيچ تكليفي است و آن‌ها مي‌توانند اين دو سوم را در اختيار كساني كه قصد دارند فعاليت‌هاي عمراني بزرگ انجام دهند، قرار دهند.

الهام افزود: ما هم‌چنين نرخ تسهيلات بانكي را كاهش داده‌ايم و تلاش دولت در اين راستا در جهت مهار تورم بوده است.

سخنگوي دولت، ادامه داد: در ارتباط با مسكن نيز دولت تاكنون تسهيلات خوبي را پيش‌بيني كرده و طرح جامع مسكن را رايه داده، هم‌چنين يارانه‌هايي در اين ارتباط اختصاص داده است، ما در قانون بودجه نيز براي ساختن مسكن تسهيلاتي را قائل شده‌ايم و اين براي اولين بار است كه به اين مقدار مسكن شهري و روستايي به وسيله وزارتخانه‌ي مسكن ساخته مي‌شود.

الهام با بيان اين‌كه براي ارزيابي موفقيت دولت در اين ارتباط بايد صبر كرد، گفت: مسائل اقتصادي پيچيده هستند و اطلاعات شما نيز در اين راستا كافي و جامع نيست.

وي با بيان اين‌كه هدف دولت ايجاد رفاه و آسايش براي مردم است و در راستاي عدالت‌محوري حركت مي‌كند، گفت: مسائل اقتصادي تحت تاثير مسائل جهاني نيز هستند و وقتي كه تغييراتي در آن حوزه رخ مي‌دهد، در مسائل اقتصادي نيز تغييراتي ايجاد مي‌شود.

دولت لايحه‌اي براي واردات بنزين آماده نكرده است

سخنگوي دولت در پاسخ به پرسش خبرنگار ديگري در ارتباط با انتشار اخباري مبني بر اين‌كه دولت قصد دارد لايحه‌اي چهار ميليارد دلاري براي واردات بنزين به مجلس ارايه دهد، گفت: در مورد اين لايحه هنوز تصميمي در دولت گرفته نشده است، اگر دولت بخواهد لايحه‌اي را در اين ارتباط ارايه دهد، من خود اطلاع‌رساني مي‌كنم، من به شما مي‌گويم دولت در حال حاضر هيچ لايحه‌اي را براي ارايه به مجلس آماده نكرده است.

الهام در ادامه به بحث بنزين اشاره كرد و با بيان اين‌كه اين موضوع در حال كارشناسي شدن است، گفت: تصميمي براي سهميه‌بندي بنزين اتخاذ نشده و اگر تصميماتي در ارتباط با بنزين گرفته شود، قطعا اطلاع‌رساني مي‌كنيم. مواردي هم كه در اين ارتباط نقل مي‌شود، از منابع دولتي و رسمي نيست. دولت راهكارهاي مطرح شده را دنبال مي‌كند و اهتمام ويژه براي عملياتي كردن تبصره‌ي 13 دارد. از سوي ديگر بايد مصرف بنزين نيز در كشور كاهش پيدا كند و اين مهم با برنامه‌ريزي و اعتماد متقابل با مردم قابل تحقق است.

خط لوله صلح منتفي نشده است

همين خبرنگار در مورد آخرين وضعيت لوله‌ي صلح (انتقال گاز از ايران به هند از مسير پاكستان) پرسيد و گفت آيا اين مساله منتفي شده است؟ كه سخنگوي دولت گفت: در اين ارتباط اطلاع‌رساني ناقصي شده، مذاكرات در اين زمينه ادامه دارد. لذا اصل فروش و اصل طرح منتفي نشده و فقط در اين مورد نحوه‌ي اجرا و قيمت مطرح است، كه قرار است با گفت‌وگو حل شود. گفت‌وگوها ادامه دارد و سفر دكتر متكي به هندوستان نيز در ارتباط با اين مساله به خاطر مسائل منطقه‌اي به تعويق افتاد ولي موضوع پي‌گيري مي‌شود و ادامه خواهد داشت.

 دايره ارتباط ديپلماتيك را فقط به مساله‌ي هسته‌يي محدود نكنيم

در ادامه‌ي نشست خبري روز دوشنبه سخنگوي دولت، خبرنگاري درباره‌ي چگونگي انتشار متن نامه‌اي رييس‌جمهور به مركل و نوع پاسخ وي سوال كرد و گفت: آيا بهتر نيست كه در مورد مسائل خودمان و كشورمان نامه‌نگاري كنيم تا مسائل جهاني؟

سخنگوي دولت جواب داد: مساله‌ي خودمان را كه خودمان حل مي‌كنيم. خبرنگار گفت: منظورم مسائل هسته‌يي است. الهام جواب داد: چه لزومي دارد كه در هر گفت‌وگويي و ارتباط ديپلماتيكي دايره‌ي آن را فقط به مساله‌ي هسته‌يي محدود كنيم. در حال حاضر اين فرصت وجود دارد كه در مورد مسائل فرهنگي، سياسي و اقتصادي و بين‌المللي بحث و گفت‌وگو شود. ابتكار و فرصت در اختيار ماست و بايد از آن به اندازه‌ي كافي استفاده كنيم. نبايد فقط موضوع مورد علاقه‌ي يك طرف را دنبال كرد.

وي در مورد زمان انتشار متن نامه نيز گفت: براي بيان محتوا و انتشار آن دير نيست و مسائل ظرف زماني دارد و كارها در همان ظرف زماني قابل تحقق است.

سخنگوي دولت، گفت: اصولا اين مناسبات و اين ارتباطات داراي عرف‌هايي است كه بايد رعايت شود و كمي انتظار در اين راستا مفيد است.

الهام افزود: مساله‌ي مكاتبات شروع شده است و نبايد در اين ارتباط تعجيل كرد، شما در قضاوت‌تان تعجيل مي‌كنيد.

وي در مورد اظهارات مركل نيز گفت: مطمئن نيستم كه مركل سخناني با همين ادبيات گفته باشد و بايد در اين ارتباط تحقيق كرد. اجازه دهيد كه صريح بر اساس نقل قول رسانه‌اي داوري نكنم.

سخنگوي دولت، گفت: چه بخواهيم و چه نخواهيم در سطح جهاني با چنين واقعيت‌هايي روبرو هستيم و بايد به واقعيت‌ها برگرديم، دير يا زود آن مطرح نيست، اصل توجه به واقعيت‌هاست.

الهام گفت: در حال حاضر يك فرصت بين‌المللي براي ما به وجود آمده و ما بايد افق درازمدتي در نظر گرفته و براي ايجاد صلح و عدالت تلاش كنيم.

وي گفت: بيان اين‌گونه مسائل و واقعيت‌ها بهتر از آن است كه اين مكاتبات و گفت‌وگوها را محدود به موارد مورد علاقه‌ي يك طرف كنيم. ما مسائل را با افق بيشتري دنبال مي‌كنيم تا به نتايج پايداري برسيم.

تغيير مديران وزارتخانه‌ها در چارچوب اختيارات آن وزارتخانه‌هاست

در حالي كه به پايان مصاحبه‌ي سخنگوي دولت با خبرنگاران مي‌رسيديم، الهام گفت: اجازه دهيد كه سوال پاياني را خبرگزاري قسط بپرسد.

اين خبرنگار به الهام گفت: ما مدتي در وزارت رفاه و سازمان تامين اجتماعي شاهد اجراي پروژه‌ي كاظمي و مددي بوديم. گويي در حال حاضر نيز در وزارت صنايع و سايپا شاهد پروژه‌ي طهماسبي و قلعه‌باني هستيم و گويي بر اساس اخبار منتشر شده وزير صنايع، قلعه‌باني مدير عامل سايپا را بركنار كرده ولي گويي اين وزارتخانه با فشار آيت‌الله خزعلي مجبور شده كه وي را بر سر كارش بياورد، سخنگوي دولت پاسخ داد: به شما توصيه مي‌كنيم كه در مسايل جهاني به مسائل بنيادين بيشتري توجه كنيد، اين امر در مسائل اقتصادي و صنعتي كشور نيز اولي است و نبايد چنين پروژه‌هايي را دنبال كنيد. پروژه‌هايي كه ساخته و پرداخته و مورد علاقه‌ي جريان‌هاي رسانه‌اي و ژورناليستي است، جاذبه‌اش بيش از اين نيست.

وي افزود: مسائل مديريتي در كشور ما داراي چارچوبي است و تغيير مديران در وزارتخانه‌ها در چارچوب اختيارات آن وزارتخانه‌هاست و آن‌ها نيز بايد بر اساس قانون انجام وظيفه كنند.

سخنگوي دولت، گفت: ممكن است يك مدير تصميمي بگيرد ولي بعدا در تصميم خود تجديدنظر كند، اجراي آن تصميم را به زمان ديگري موكول و يا تصميم خود را تكميل و يا اصلاح كند، اين يك امر طبيعي است.

الهام افزود: مديران ما و وزراء مورد اعتماد دولت و داراي اختيارات كافي و لازم هستند. مديران موظفند با رعايت قانون اهداف دولت را پيش ببرند.

وي گفت: در روند كار دولت اين‌گونه مباحث تاثيري ندارد و نبايد به آن پرداخته شود.

آمريكا علاقمند نيست كه مساله‌ي پرونده‌ي هسته‌يي در روند ديپلماتيك حل شود

در پايان اين گفت‌وگو خبرنگار روزنامه‌ي قدس نيز به الهام گفت: چرا بعد از مذاكرات آقاي سولانا و دكتر لاريجاني و بيان ابهامات بسته‌ي پيشنهادي از سوي ايران تاكنون از سوي آن‌ها در اين ارتباط جوابي داده نشده است؟ كه سخنگوي دولت جواب داد: جمهوري اسلامي ايران در 31 مرداد پاسخ كارشناسي خود را به اروپاييان خواهد داد و مذاكرات را دنبال مي‌كند.

سخنگوي دولت، گفت: برخي كشورها به خصوص آمريكا علاقمندند كه مساله‌ي پرونده‌ي هسته‌يي در روند ديپلماتيك حل نشود و مي‌خواهد روند مذاكرات را به سمت ديگري سوق دهند ولي ما از اروپايي‌ها مي‌خواهيم كه تحت فشار آمريكايي‌ها قرار نگيرند و همين روند را با اتكاء به موازين بين‌المللي و قوانين رعايت كنند، آن‌ها منفعت كوچكي را فداي منافع بزرگتري نكنند.

به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، امروز جلسه‌ي سخنگوي دولت راس ساعت 10 آغاز شد و برخلاف دو جلسه‌ي قبل كه الهام ديرتر از خبرنگاران به جلسه مي‌آمد زودتر از آن‌ها وارد جلسه شد و حتي هنگامي كه سخنگو داشت مصوبات هيات دولت را براي خبرنگاران حاضر تشريح مي‌كرد خبرنگاران ديگر وارد جلسه شدند.

 سخنگوي دولت مصوبات هيأت وزيران را تشريح كرد

غلامحسين الهام، سخنگوي دولت در ابتداي جلسه هفتگي‌اش با خبرنگاران به تشريح مصوبات اخير هيات دولت پرداخت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سخنگوي دولت خبر داد كه هيات دولت تصويب كرده رشته‌ي فوريت‌هاي پزشكي مشمول قانون نحوه‌ي تشكيل پيام‌آوران بهداشت قرار بگيرد.

وي در اين ارتباط توضيح داد: ما قانوني داريم كه فارغ‌التحصيلان رشته‌ي پزشكي دوران خدمت وظيفه‌ي خود را در مناطق محروم مي‌گذرانند و قانون رشته‌هاي مشمول اين قانون را مشخص كرده است. در اين قانون رشته‌ي فوريت‌هاي پزشكي كه اخيرا تصويب شده نيز در اين آيين‌نامه قرار گرفته و فارغ‌التحصيلان اين رشته مي‌توانند دوران خدمت وظيفه را در مناطق محروم طي كنند.

وي همچنين از اصلاح ضوابط نقل و انتقال حق بيمه خبر داد و گفت: در سفرهاي استاني به مسوولان و رييس‌جمهور از سوي مردم نامه‌هايي در مورد مشكلشان در اين ارتباط داده شده بود؛ به‌ويژه از ايلام كه دولت پس از بررسي تصميم گرفت وقتي يك فرد بدهي و مطالبات خود را از يك صندوق به صندوق ديگر تحويل مي‌دهد، مابه‌التفاوت انتقال صندوق به صورت اقساط ماهانه داده شود و سنوات خدمت نيز در نظر گرفته ‌شود.

الهام در ادامه از اعطاي مجوز امضاي موقت حمل و نقل هوايي بين ايران و سنگاپور به وزارت راه و ترابري خبر داد.

وي هم‌چنين گفت: اصلاح تصويب‌نامه‌ي اجراي آزادراه اهواز – بندر امام از ديگر مصوبات دولت است و به منظور سرعت بخشيدن به تكميل اين آزادراه چهار خطه به وزارت راه و ترابري اين امكان داده شد كه سهم‌الشريكش را افزايش دهد.

سخنگوي دولت در ادامه خبر داد كه با مجوز هيأت دولت، آموزش و پرورش مي‌تواند آهن و سيمان به منظور ايجاد تعادل در بازار آهن و سيمان وارد كند.

وي گفت: طبق اين مجوز وزارت آموزش و پرورش مي‌تواند معادل 150 ميليون دلار آهن و سيمان وارد و نياز خود را از طريق واردات حل كند.

الهام در ادامه به خبر داد كه در دولت تذكر داده شده براي بهبود خدمات‌دهي به استان كردستان، به‌ويژه مناطق محروم، خدمات مناسبي به روستاهاي اين مناطق ارائه و در اين امر تسريع شود.

وي همچنين از تصويب آيين‌نامه‌ي اجرايي ساماندهي مبادلات مرزي خبر داد.

الهام گفت: طبق اين قانون كساني كه در مناطق مرزي و در فاصله‌ي حداكثري از منطقه‌ي صفر مرزي زندگي مي‌كنند، با دريافت كارت‌هايي مي‌توانند از تسهيلات مبادلات مرزي استفاده كنند.

وي گفت: بر اساس اين آيين‌نامه براي مناطق محروم مرزي تسهيلاتي نيز در نظر گرفته شده است.

سخنگوي دولت همچنين اصلاح ساماندهي عشاير را از ديگر مصوبات دولت عنوان كرد و گفت: طرح ساماندهي فضا و سكونت روستاها در دستور كار يك كارگروه بود كه بنياد مسكن انقلاب در آن عضو نبود، اما با توجه به مسووليت اين بنياد لازم بود براي تسريع كار، بنياد مسكن نيز عضو شود كه اين امر محقق شد.

وي در ادامه خبر داد كه دولت با حضور جمهوري اسلامي ايران در صندوق مبارزه با فقر سازمان كنفرانس اسلامي موافقت كرده است.

الهام همچنين از اختصاص 9 ميليارد تومان براي جبران خسارت زلزله‌ي لرستان به عنوان ديگر مصوبه هيأت وزيران ياد كرد و گفت: اين 9 ميليارد تومان به صورت هزينه‌اي براي جبران خسارت‌هاي وارده دامي، كشاورزي و جاني به زلزله‌زدگان در اختيار ستاد غيرمترقبه اين استان قرار مي‌گيرد.

انتهاي پيام