يك كارشناس مسايل بينالملل در گفتگو با ايسنا: *ايران اجازه ندهد به حقوقش خدشه وارد شود *افتتاح پروژه آب سنگين وزنه ايران را براي چانه زني در مذاكرات بالا برد
دكتر عليرضا داوري گفت: افتتاح پروژه آب سنگين اراك به معناي تقابل با غرب نيست، بلكه نشان از عزم ايران در دفاع برخورداري از انرژي هستهيي به عنوان يك نعمت خدادادي است و از سوي ديگر ميتوان به عنوان يك موفقيت بزرگ در مذاكرات وزنه ايران را براي چانهزني بالا برد.
دكتر عليرضا داوري كارشناس مسايل بينالملل در گفتگو با خبرنگار انرژي هستهيي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) آغاز به كار مجتمع توليد آب سنگين اراك را نشان دهنده اراده مصمم جمهوري اسلامي ايران بر ادامه فعاليت صلح آميز هستهيي دانست و گفت: در واقع رد تعليق غني سازي و افتتاح اين مجتمع عظيم نشان داد كه اروپا، آمريكا و ساير كشورهاي همگام با اين دو نبايد فضايي آكنده از تهديد را بر ايران حاكم نمايند؛ زيرا تهديد ايران ميتواند براي كل منطقه مخاطره انگيز باشد.
دكتر داوري ادامه داد: متاسفانه خبرگزاريهاي جهان و رسانههاي مهم تصويري جهان در فصلهاي مختلف خبري خود توليد آب سنگين در ايران را به عنوان خبر مهم جهان پخش كرده و تفسيرهاي تحريك آميز درباره اين مجتمع نيز ضميمه آن نمودند, در حالي كه اعلام خبر توليد آب سنگين در ايران پس از اعلام آمادگي كشورمان بر ادامه مذاكرات صورت گرفته است.
وي با اشاره به همزماني اعلام راهاندازي مجتمع آب سنگين اراك با پاسخ ايران به بسته پيشنهادي غرب گفت: طرح آب سنگين ارتباطي با مسايلي كه مطرح شد ندارد، آب سنگين جزو حقوق جمهوري اسلامي ايران و در جهت بهرهمندي از توانمنديها در توسعه تكنولوژي و علم است و تمامي اقدامات ايران نيز تاكنون خوشبختانه، در چارچوب مقررات بوده است و انحرافي در اين زمينه وجود ندارد.
اين كارشناس مسايل بينالملل ادامه داد: ايران سالهاست روي اين پروژه كار كرده است و اين پروژه بر اساس تلاش و همت متخصصان ايراني به بار نشسته است، اكنون زمان بهرهبرداري از آن است جمهوري اسلامي ايران نبايد اجازه دهد كه با جوسازيهاي غرب خدشهاي به حقوقش وارد شود؛ در حالي كه اروپاييها هم به خوبي ميدانند كه اين طرح بحثي نيست كه شرايط را پيچيدهتر كند.
دكتر داوري تاكيد كرد: اين پروژه تاثير مثبتي در تغيير جايگاه هستهيي ايران در عرصه بينالمللي و همچنين تغيير ديدگاه مجامع بينالمللي در خصوص توانمنديهاي ايران خواهد داشت و عرصه جهاني بايد بداند كه استراتژي نظام جمهوري اسلامي ايران بر استفاده صلح آميز ازانرژي هستهيي متمركز است.
وي ادامه داد: از سوي ديگر افتتاح پروژه آب سنگين اراك و انعكاس خبر آن نشان ميدهد كه اگر ايران دنبال مسايلي غير از استفاده صلح آميز از انرژي هستهيي بود آن را در رسانهها انعكاس نميداد؛ لذا اين امر دليل محكم ديگري بر آشكار سازي و شفاف سازي فعاليتهاي هستهيي ايران است كه با استفاده از دانش بومي دانشمندان خود به اين فناوري دست يافت.
انتهاي پيام