/همايش بينالمللي خليج فارس/ كيهان برزگر: عراق بايد در جايگاه فرصت سازي براي سياست خارجي ايران در نظر گرفته شود
كيهان برزگر گفت: عراق جديد بايد در جايگاه فرصت سازي براي سياست خارجي ايران در حال حاضر در نظر گرفته شود.
به گزارش خبرنگار سياسي - خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، كيهان برزگر، استاد روابط بينالملل دانشگاه آزاد اسلامي در دومين روز از شانزدهمين همايش بينالمللي خليج فارس با اشاره به الگوهاي سياسي و امنيتي عراق گفت: تغيير رژيم بعثي و بروز تحولات جديد كه منجر به تغيير ماهيت و ويژگيهاي جديد در ساخت قدرت و سياست عراق شد نقطه عطفي در روابط دو كشور به حساب ميآيد.
وي با بيان اينكه عراق جديد كم هزينهترين و بيشترين زمينههاي فرصت سازي را براي ايران فراهم ميكند گفت: ماهيت سياست خارجي ايران بايد در قبال عراق جديد واقعگرا باشد.
برزگر تصريح كرد: اهميت عراق جديد بيش از هر چيز به دليل فراهم آوردن ضرفيت فرصتسازي در سياست خارجي ايران در سطح روابط دو جانبه، منطقهاي و روابط با قدرتهاي بزرگ ميباشد. بيترديد ويژگيهاي عراق جديد نيازمند شكلگيري تعريف جديدي از جايگاه اين كشور در عرصه سياست خارجي ايران است.
وي با اشاره به تنش و درگيريهاي گذشته ميان ايران و عراق گفت: ريشههاي بياعتمادي و تنازع در روابط دو كشور بيش از آنكه جنبههاي استراتژيك و عميق داشته باشد در نتيجه حضور و نقش قدرتهاي مداخلهگر خارجي در ساخت قدرت و سياست منطقه از يك سو و رقابتهاي سياسي منطقهاي دو كشور در پرتو تعريف نقش تهديدگر براي يكديگر بوده است؛ لذا با بروز تحولات جديد و حركت دو كشور به سمت عصر جديدي از روابط زمينههاي خروج از تصور تهديد متقابل رفع شده و دو كشور ميتوانند درجهي معقولي از روابط را با توجه به برخورداري از ويژگيهاي خاص و منافع مشترك در زمينههاي اقتصادي فرهنگي سياسي - امنيتي برقرار كنند.
اين استاد دانشگاه تاكيد كرد: ايجاد تفكر همكاري و دوستي در مرزهاي ايران ميتواند به موقعيت منطقهاي كشورمان كمك كند و لذا جايگاه عراق جديد بايد در جايگاه فرصت سازي براي سياست خارجي ايران در نظر گرفته شود.
انتهاي پيام