جشنواره فجر

  • چهارشنبه / ۲ اسفند ۱۳۸۵ / ۱۰:۱۸
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 8512-00393

*آغاز انتخابات اتاق‌هاي بازرگاني در سراسر كشور* صندلي‌هاي اتاق بازرگاني در انتظار...

*آغاز انتخابات اتاق‌هاي بازرگاني در سراسر كشور*
صندلي‌هاي اتاق بازرگاني در انتظار...

بالاخره پس از چند هفته رقابت و اتفاقات عجيب و غريبي كه بين فعالان بخش خصوصي رخ داد، دوم اسفند ماه روز برگزاري انتخابات اتاق‌هاي بازرگاني فرا رسيد؛ امروز سرنوشت بزرگترين نهاد مدني بخش خصوصي براي چهار سال آينده ديگر رقم مي‌خورد؛ تكاپوي مطرح شدن و تبليغ كردن در بين فعالان بخش خصوصي فروكش كرده و نگراني از نتايج انتخابات جايگزين آن شده است.

به گزارش خبرنگار بازرگاني ايسنا جنب و جوش فعالان اقتصادي در اين دوره از انتخابات به حدي بالا بود كه حتي برخي روزنامه‌هاي اقتصادي براي درج آگهي آنان مجبور به چاپ ويژه‌نامه و افزودن صفحات خود شدند تا از موقعيت فراهم شده نهايت استفاده ببرند.

جالبتر اين‌كه اقدامات رقبا براي حذف همديگر نيز بي‌نتيجه باقي ماند؛ در عين حال اتفاقات و وقايعي كه چند هفته اخير بر فعالان اتاق‌هاي بازرگاني سراسر كشور، به ويژه اتاق بازرگاني تهران گذشت را شايد بتوان نقطه عطفي در افزايش رقابت و نيز حضور طيف‌هاي گسترده در عرصه انتخابات بزرگترين تشكل مدني و اقتصادي بخش خصوصي برشمرد.

در حال حاضر ائتلاف‌هاي مجمع فعالان توسعه، نوآفرينان اتاق‌هاي بازرگاني، خواستاران تحول، خانه صنعت و معدن، ائتلاف تشكل‌هاي اقتصادي، ائتلاف مديران و كارآفرينان براي تشكيل اتاق بازرگاني جوانان و نيز ائتلاف فعالان بازار سرمايه براي انتخابات امروز شكل گرفته‌اند نيز هر كدام فهرست 40 نفره‌اي از منتخبان خود ارائه كرده‌اند.

در ششمين دوره انتخابات اتاق بازرگاني و صنايع و معادن تهران مجموع 136 داوطلب ثبت نام كرده‌اند كه از بين اين تعداد 40 نفر به هيات نمايندگان اتاق بازرگاني تهران راه مي‌يابند و در هر يك از شهرستان‌ها نيز 15 نفر به هيات نمايندگان اتاق‌هاي بازرگاني راه خواهند يافت.

* نقطه عطف فعاليت بخش خصوصي

انتخابات دور ششم اتاق‌هاي بازرگاني سراسر كشور به دليل اينكه كشورمان پس از ابلاغ سياست‌هاي اصل 44 در آستانه ورود به فضاي جديد اقتصادي قرار گرفته نقطه عطفي در فرايند فعاليت بخش خصوصي محسوب مي‌شود. قرارگرفتن در اين شرايط و ضرورت اصلاح ساختار اقتصادي بر لزوم نقش موثر تشكل‌هاي اقتصادي تاكيد مي‌كند كه در اين فضا حضور موثر بخش خصوصي اهميت بيشتري مي‌يابد.

* انجمن نظارت بر انتخابات

شجاع الدين بازرگاني ـ معاون هماهنگي و امور مجلس وزير بازرگاني و نماينده ويژه وزير در انجمن نظارت بر انتخابات هيات نمايندگان اتاق‌هاي بازرگاني ـ عنوان مي‌كند: از آنجا كه وظيفه اجراي سياست‌هاي اصل 44 بر عهده بخش خصوصي قرار مي‌گيرد لذا ضروري است بخش خصوصي نيز با استقبال و حضور گسترده درعرصه انتخابات هيات نمايندگان اتاق‌هاي بازرگاني تمايل و انگيزه خود را نشان دهند.

وي با اعلام فراخوان عمومي براي اعضاي اتاق‌هاي بازرگاني و فعالان بخش خصوصي در عرصه اقتصادي به منظور مشاركت و حضور حداكثري در فرايند شكل گيري اتاق‌هاي بازرگاني تاكيد مي‌كند: با توجه به رشد تعداد اعضاي اتاق‌هاي بازرگاني در مقايسه با سال‌هاي قبل قطعا دور جديد انتخابات هيات نمايندگان اتاق‌هاي بازرگاني با مشاركت تعداد بيشتري برگزار خواهد شد لذا اميدواريم كه با حضور طيف وسيعي از افراد توانمند، پرتلاش و با تجربه شاهد نوآوري‌هاي بيشتري در زمينه اقتصاد و نيز تجارت باشيم.

وي با تاكيد بر لزوم حضور حداكثري فعالان بخش خصوصي و اعضاي اتاق‌هاي بازرگاني در انتخابات شده و مي‌افزايد: فعالان بخش خصوصي در اتاق‌هاي بازرگاني با حضور خود بضاعت و اثربخشي اتاق‌هاي بازرگاني را در فرايند خصوصي سازي اقتصاد و تقويت بنيان‌هاي نهاد اتاق‌هاي بازرگاني افزايش دهند.

* جلوگيري از تخلفات

معاون وزير بازرگاني همچنين با اشاره به تدابير انديشه شده براي جلوگيري از بروز تخلف و دخالت‌هاي احتمالي در انتخابات اتاق‌هاي بازرگاني عنوان مي‌كند: هر گونه تخلف و دخالت و برخورد غيرمتعارف و غيرقانوني كه خارج از وظايف تعريف شده باشد نه تنها پذيرفته نيست بلكه قطعا با افرادي كه متخلف باشند برخورد خواهد شد.

وي با تاكيد بر اينكه انتخابات هيات نمايندگان اتاق‌هاي بازرگاني بايد در فضايي رقابتي و آرام برگزار شود مي‌افزايد: در تلاشيم تا انتخابات به گونه‌اي باشد كه مطلوب اعضا بوده و كمترين شائبه و اشكالي در انتخابات باشد.

* انتخابات در اتاق تهران

معاون وزير بازرگاني در پاسخ به اين سوال كه تصميم انجمن درباره محل برگزاري انتخابات اتاق‌هاي بازرگاني چيست؟ گفت: تاكيد و تصميم انجمن نظارت بر لزوم برگزاري انتخابات اتاق‌هاي بازرگاني شهرستان‌ها در محل اين اتاق‌هاست كه شامل اتاق‌هاي تبريز، اصفهان، شيراز و يا تهران و نيز ساير شهرستان‌ها مي‌شود.

وي با تاكيد بر توان و ظرفيت و مديريت تيم برگزاركننده انتخابات خاطرنشان مي‌كند: اين تيم تلاش خواهد كرد كه دامنه تخلف كم شده و ميزان آن به صفر برسد.

معاون وزير بازرگاني از مكانيزه شدن انتخابات هيات نمايندگان اتاق تهران خبر داده و مي‌گويد: با بررسي تجربه موجود از انتخاباتي كه به شكل مكانيزه برگزار شده‌اند برپايي مكانيزه انتخابات اتاق تهران در دستور كار انجمن قرار مي‌گيرد.

در بيست و نهمين جلسه‌ شوراي عالي نظارت بر اتاق‌هاي بازرگاني و صنايع معادن كه 19 بهمن‌ماه در دفتر وزير بازرگاني و با حضور اكثريت اعضا تشكيل شد، مقرر شد انتخابات اتاق تهران در محل اتاق تهران و به صورت مكانيزه برگزار شود و در صورت فراهم شدن امكانات لازم برگزاري انتخابات ساير اتاق‌ها نيز به شكل مكانيزه بلامانع خواهد بود.

* شرايط انتخاب شوندگان و راي دهندگان

بازرگاني با بيان اينكه افزون بر 1376 نفر كانديداي هيات نمايندگان اتاق تهران و ساير شهرستان‌ها شده‌اند، مي‌افزايد: از اين تعداد حدود 25 نفر را بانوان و مابقي را آقايان تشكيل داده‌اند.

براساس اعلام اتاق بازرگاني تهران، نزديك به 18 هزار نفر از جامعه بازرگانان عضو اتاق تهران شرايط شركت در انتخابات دوم اسفندماه را دارند كه طبق آيين نامه انتخابات اعضاي هر يك از اتاق‌ها اعم از حقيقي و حقوقي كه در تاريخ انتخابات حداقل سه ماه سابقه عضويت در اتاق داشته باشند با ارائه كارت مي‌توانند به كانديداهاي خود راي دهند و تفاوتي كه اين تصميم با آيين نامه قبلي آن دارد قيد گذشت سه ماه از زمان صدور كارت بازرگاني است.

كانديداها بايد داراي كارت معتبر و نيز سابقه سه سال فعاليت اقتصادي باشند البته با رعايت مواد و تبصره ماده مربوط به آيين نامه انتخابات اتاق‌هاي بازرگاني كه تبصره يك آن به ملاك‌هاي سابقه فعاليت اقتصادي مبني بر داشتن سه سال اظهارنامه مالياتي و غيره است.

احراز شرايط كانديداهاي اتاق‌هاي بازرگاني بر عهده هيات‌هاي نظارت بر انتخابات است اما شوراي عالي نظارت براساس پيشنهاد، فرايند بررسي صلاحيت را شفاف تر و قانون‌مندتر كرد به نحوي كه با افزودن تبصره مصاديقي براي احراز اين شرايط تعيين شد.

* رويكرد شوراي عالي نظارت به انتخابات و تاييد صلاحيت‌ها

اين شورا در همان بدو امر رويكردهاي اتاق‌هاي بازرگاني را براساس حضور تشكلات در فرايند توسعه غيرنفتي، چشم انداز 20 ساله، سياست‌هاي اصل 44، تمايل و تعامل هدفمند با دولت و خصوصي سازي ترسيم كرد.

سيدمسعود ميركاظمي‌ ـ وزير بازرگاني ـ در اين زمينه مي‌گويد: كساني بايد در اتاق‌هاي بازرگاني حضور يابند كه برنامه‌هاي جامع‌تري ارائه مي‌دهند لذا معتقدم تحليل‌هاي نادرستي كه مي‌شود صحيح نيست بنابراين از بخش خصوصي مي‌خواهم حضور پررنگي در اين انتخابات داشته باشند تا در تحقق برنامه‌ها نقش پررنگي ايفا كنند و ياس و نااميدي از اين كه ما علاقه‌اي به ايجاد تحول نداريم به خود راه ندهند.

وزير بازرگاني تاكيد كرد: توقعي كه از تشكيل اتاق‌هاي بازرگاني وجود دارد اين است كه بتوانند براي دستيابي به اهداف برنامه ارائه دهند لذا از نمايندگان بخش خصوصي مي‌خواهيم كه به جاي تخريب بخش‌هاي دولتي و دستگاه‌هاي اجرايي، برنامه خود را براي تحقق اهداف سياست‌هاي اصل 44 قانون اساسي ارائه دهند.

* توصيه‌هاي وزير؛ اتاق سياسي نشود!

وزير بازرگاني خاطرنشان مي‌كند كه بخش خصوصي تلاش كنند كه اتاق‌هاي بازرگاني تبديل به پايگاه سياسي نشود چراكه ما به اندازه كافي از اين موضوعات در بخش‌هاي اقتصادي ضربه خورده‌ايم بنابراين معتقدم پايگاهي باشد كه با هر انديشه و سليقه براي اعتلاي اقتصادي فعاليت كرده با وحدت رويه و يكپارچگي تصميماتي مبتني بر رشد اقتصادي و حل مشكلات اتخاذ كنند.

ميركاظمي‌ مي‌گويد: بايد به افزايش بهره‌وري در بنگاه‌ها توجه كرد و كمتر موضوعات حاشيه‌اي را دنبال كنند چون به اندازه كافي افرادي هستند كه اين موضوعات را دنبال كنند.

* رسيدگي به اعتراضات به معناي دخالت نيست!

ميركاظمي‌ همچنين به اين سوال كه پاسخ وزارت بازرگاني به مطرح شدن انتقاد برخي فعالان اقتصادي از دخالت اين وزارتخانه عنوان مي‌كند: ما علاقه‌مند بوديم مشكلات در خود انجمن نظارت بر انتخابات حل شود اما براساس قانون اتاق‌هاي بازرگاني شوراي عالي نظارت قانوني است و اگر بخش خصوصي شكايتي انجام دهد مكلف به رسيدگي است چون در تقويم انتخابات نيز تعيين شده بود كه 17 بهمن ماه آخرين فرصت رسيدگي به شكايات رسيده بود بنابراين ما مجبور بوديم در فاصله يك يا دو روز جلسه را تشكيل دهيم بنابراين رسيدگي به اعتراضات به معناي دخالت نيست!

* نتيجه انتخابات را پيش‌بيني نمي‌كنم

ميركاظمي در پاسخ به اين سوال كه پيش‌بيني وي از نتايج انتخابات چيست؟ مي‌گويد: هيچ پيش‌بيني ندارم چون قابل پيش‌بيني نيست البته بايد منتظر نتايج انتخابات در سراسر كشور بود چرا كه براي ما حضور پررنگ مهم است نه اينكه چه افراد با چه سليقه‌هايي به اتاق بازرگاني راه يابند. بلكه هدف اين است كساني به اتاق راه يابيند كه سياست‌هاي رشد بخش خصوصي را به معناي واقعي پيش ببرند.

او تاكيد مي‌كند: ما چنين حرفي نزديم كه اين گروه باشد يا آن گروه نباشد، اصلا اينكه فشاري به گروهي وارد كنند كه بالا برود اشتباه است لذا ارزش تبيين آن و اتفاقاتي كه قرار است بيفتد با ارزش اس

استانها

* سيستان و بلوچستان

فتح الله نارويي ـ رييس اتاق بازرگاني استان سيستان و بلوچستان ـ مي‌گويد: انتخابات دو اسفندماه با كمترين رد صلاحيت در اتاق بازرگاني استان سيستان و بلوچستان برگزار مي‌شود.

وي با اشاره به كانديداتوري 36 نفر در انتخابات اين اتاق و رد صلاحيت سه نفر از اين افراد تصريح مي‌كند: رد صلاحيت اين افراد به اين دليل صورت گرفته است كه مدت زمان صدور كارت بازرگاني آنها به سه سال نرسيده بود.

* اصفهان

سيد رسول رنجبران مي‌گويد: توجه ويژه به اصل 44 قانون اساسي باعث جذابيت انتخابات دوم اسفند براي اعضاي بخش خصوصي شده است و به نظر مي‌رسد اين انتخابات با مشاركت حداكثري اعضاي اتاق‌ها برگزار شود.

رييس اتاق اصفهان دليل رد صلاحيت سه نفر از كانديداهاي 37 نفري اين دوره را به دليل نقص مدرك دانست .

* مركزي

رييس اتاق بازرگاني استان مركزي اتاق بازرگاني را جاي افراد خبره و تاجران و صنعتگران واقعي مي‌داند و مي‌گويد: به دليل درگيري عملي اين افراد با قوانين و مقررات، فقط اتاق‌ها هستند كه توانايي دادن مشاوره اقتصادي به سه قوه دارند.

وي تعداد كانديداهاي اين استان را 48 نفر ذكر و به رد صلاحيت هفت يا هشت نفر اشاره مي‌كند و مي‌گويد: اين افراد به لحاظ قانوني حائز شرايط شركت در انتخابات نبودند و رد صلاحيت شدند اما اين كار از سوي برخي همراه با تبليغات منفي بود.

* ايلام

محسن چمن آرا ـ رييس اتاق بازرگاني ايلام ـ اظهار مي‌كند: 38 نفر از اعضاي اتاق بازرگاني ايلام براي شركت در انتخابات هيات نمايندگان ثبت نام كرده‌اند كه از اين تعداد 15 نفر انتخاب خواهند شد. اتاق بازرگاني استان ايلام داراي 2500 عضو است كه از اين ميان 800 نفر حائز شرايط راي دادن در انتخابات هيات نمايندگان اتاق ايلام هستند.

* آذربايجان شرقي

رحيم صادقيان ـ رييس اتاق بازرگاني استان آذربايجان شرقي ـ افزايش تعداد اعضاي اتاق بازرگاني اين استان از 153 عضو در سال 57 به 1800 عضو در حال حاضر را از دلايل توجه بيش از پيش به بخش خصوصي مي‌داند و مي‌گويد: اين در حالي است كه اتاق‌هاي بازرگاني به هيچ عنوان از بودجه دولتي و بيت المال براي اداره خودشان استفاده نمي‌كنند و هميشه به عنوان مشاور در كنار دولت حضور داشته‌اند.

صادقيان با اشاره به كانديداتوري 51 نفر از اعضاي اين اتاق كه همه از صنعت گران و بازرگانان استان هستند، مي‌افرايد: با استقبال مناسبي كه در اين دوره به عمل آمده به نظر مي‌رسد انتخابات در شرايط مطلوبي برگزار شود.

* آذربايجان غربي

حسن انتظار ـ رييس اتاق بازرگاني آذربايجان غربي ـ در گفت‌وگو با خبرنگار بازرگاني ايسنا با اشاره به استقبال اعضاي اين اتاق از انتخابات اتاق‌هاي بازرگاني بر لزوم مشاركت هرچه بيشتر اعضاي تمامي‌ اتاق‌ها در اين انتخابات تاكيد مي‌كند.

انتظار با اشاره به تعداد 37 نفري كانديدا‌ها در استان آذربايجان غربي مي‌گويد: استقبال مناسبي كه هم از سوي اعضاي قديمي‌ و هم از سوي اعضاي جديد به عمل آمده اميدواري به مشاركت حداكثري در اين انتخابات را افزايش داده است.

* کرمانشاه

محرابي با اشاره به افزايش دارندگان کارت بازرگاني در استان طي چهار سال اخير اظهار مي‌كند: سال ‌1382 تعداد کارتهاي بازرگاني صادره استان ‌314 فقره بود که اکنون به ‌950 فقره رسيده است.

به نظر مي‌رسد بخش خصوصي بايد به دنبال مديري باشد كه علاوه بر داشتن برنامه‌ مدون از توان و پتانسيل لازم براي اجراي سياست‌هاي اصل 44 برخوردار باشد و بتواند با ايجاد انسجام در بين تشكل‌ها و NGOهاي اقتصادي هدايت آنان را بر عهده بگيرد و فارغ از منافع فردي، گروهي و حزبي عمل كند.

انتهاي پيام