رييسجمهور در نشست خبري:/11/ ـ بعضيها خبر مثبت را هم منفي مينويسند ـ طبق قانون مجلس مسوول بودجهنويسي نيست
... خبرنگار روزنامه رسالت پرسيد: امسال بودجه كل كشور در وقت مقرر به مجلس داده نشد و آيا بررسي شتابزده آن به اقتصاد كشور آسيب وارد نميكند؟
به گزارش ايسنا رييسجمهور پاسخ داد: اينطور كه شما ميگوييد نيست بودجه ما به شدت متاثر از لايحه هدفمند كردن يارانههاست اين لايحه را سال گذشته به مجلس داديم و من خودم در مجلس از يك فوريت آن دفاع كردم و طبق قانون يك ماه بعد بايد به صحن مجلس ميآمد.
وي ادامه داد: بودجه ما از مهرماه آماده بود اما لايحه هدفمند كردن يارانهها آماده نبود، به محض اينكه لايحه هدفمند كردن تحويل دولت شد با آنكه آن چيزي كه دولت ميخواست نبود ولي ما اعلام كرديم كه آمادهايم كه اين بودجه را ارائه دهيم. نكته ديگر آنكه طبق قانون اساسي بودجه را دولت تهيه ميكند. بودجه به صورت لايحه به مجلس داده ميشود، مجلس خودش بودجه تهيه نميكند. به دوستان نيز در مجلس گفتم كه اين زمانبندي كه براي بررسي بودجه گذاشتهايد براي نوشتن بودجه است. براي بررسي اين قدر زمان نميخواهد، اگر بخواهيد از اول بودجه را بنويسيد شش ماه هم كم است كما اينكه دولت همه ساختارهايش را به كار ميگيرد و 3 ، 4 و 5 ماه طول ميكشد؛ يعني در طول سال دولت در حال بودجه نويسي است.
وي خاطرنشان كرد: مجلس اگر ميخواهد خودش بودجه بنويسد زمان زيادي ميبرد، البته اين طبق قانون درست نيست و قانون اساسي آن را پيشبيني نكرده است، اما اگر بخواهد رسيدگي كند به سرعت ميتواند اين كار را انجام دهد؛ بنابراين ما نگراني نداريم كه مشكلي ايجاد شود اصل بودجه آن چيزي است كه دولت داده و ما فكر ميكنيم آن چيزي كه ما داديم به نفع كشور است.
احمدينژاد افزود: بودجهاي كه ما دادهايم منسجم است و همه نيازهاي كشور در آن ديده شده است. اولويتها، هدفمند كردن ،اصل 44 ، هماهنگي بين بخشهاي بودجه، اجرايي بودجه و انعطاف در بودجه در برابر تحولات اقتصادي و آب و هوايي در آن ديده شده و انتظار داريم اين موارد در بودجه حفظ شود و ما فكر ميكنيم كه اين كار سختي نيست. الان نيز لايحه بودجه در كميسيون تلفيق است و قبل از پايان سال نيز بودجه را انشاءالله به دولت خواهند داد.
خبرنگار روزنامه تهران امروز پرسيد: شنيده ميشود دولت در برنامه پنجم توسعه اعتقادي به شاخصهاي عددي ندارد و اگر چنين است مجلس چگونه ميتواند به اين برنامه نظارت كند؟
رييسجمهور پاسخ داد: اتفاقا در لايحه برنامه پنجم كه دادهايم شاخصها عددي است. شاخصهاي اصلي اقتصادي و فرهنگي و علمي وجود دارد، رشد اقتصادي در آن است، تورم در آن است، بيكاري نيز هست، شاخصهاي ديگر نيز در آن وجود دارد. اصلا برنامهريزي يعني همين و اين پيشرفتهترين روش برنامهريزي است كه در دنيا استفاده ميشود كه ما چشما نداز را پيشرو قرار ميدهيم و به سمت آن حركت ميكنيم. هر سال جلو ميرويم و خودمان را تصحيح ميكنيم تا به آن نقطه هدف برسيم. ضمن اينكه در بخشهاي گوناگون برنامه اجرايي و عملياتي با عدد و رقم تهيه شده است مثلا در كشاورزي پيشبيني كرديم كه طي پنج سال هفت و نيم ميليون هكتار از زمينهاي كشاورزي تحت پوشش آبياري تحت فشار قرار بگيرند.
خبرنگار روزنامه جوان پرسيد: دولت نهم تلاشهاي زيادي را در مناطق محروم انجام داده و در دولت دهم نيز اين امر ادامه دارد اما متاسفانه به خاطر ناهماهنگي در عرصه اطلاعرساني شاهد هستيم كه اين تلاشها بازخورد چنداني در سطح جامعه ندارد. با توجه به تلاشهاي صورت گرفته براي روانسازي اطلاعرساني چه كارهايي ميخواهد صورت بگيرد؟
احمدينژاد پاسخ داد: اميدواريم تدابيري كه انديشيدهايم به زودي جواب دهد. البته اطلاعرساني انجام ميشود نه اينكه انجام نشود، بازتاب هم دارد، مردم هم تقدير و تشكر ميكنند از خادم خودشان اما آنطور كه شايسته اين خدمات است، واقعا منعكس نشده و بخشي نيز به رسانههايي كه در اينجا حضور دارد بر ميگردد. همهاش عليه دولت ننويسند كارهاي مثبت هم بنويسند بعضيها خبر مثبت را هم منفي مينويسند. عيبي هم ندارد اين هم جزء تبعات آزادي است اما اميدواريم مديريت جديد رسانه دولت بتواند اين نقيصه را با كمك خود شماها جبران كند.
ادامه دارد...