جشنواره فجر

  • یکشنبه / ۱۶ اسفند ۱۳۸۸ / ۱۶:۳۲
  • دسته‌بندی: آسیا،خاورمیانه
  • کد خبر: 8812-09941
  • منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران

*دومين انتخابات پارلماني عراق* مشــاركت گــسترده عــراقي‌ها به رغـم تشـديد خـشونت

*دومين انتخابات پارلماني عراق*
مشــاركت گــسترده عــراقي‌ها به رغـم تشـديد خـشونت

دومين انتخابات پارلماني عراق از زمان سرنگوني رژيم صدام، امروز (يكشنبه) در ميان تدابير شديد امنيتي كه از چند روز پيش اتخاذ شده بود و نيز وقوع انفجارهاي متعدد در سراسر اين كشور برگزار شد. اين در حالي است كه برخي پيش‌بيني‌ها از پيروزي "ائتلاف ملي عراق" كه ائتلاف اصلي شيعيان عراق در انتخابات اين كشور است، حكايت دارد. 

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)،‌ گزارش‌هاي خبري حاكي است كه به رغم تهديدهاي القاعده مبني بر انجام حملاتي در اين روز عليه راي دهندگان، عراقي‌ها حضور گسترده‌اي در اين انتخابات داشتند.

حدود 19 ميليون تن از مردم عراق واجد شرايط راي دادن در اين انتخابات بودند. به گفته مقامات عراقي، در اين انتخابات تيمي متشكل از 300 هزار ناظر عراقي به اضافه 500 تا 600 ناظر بين‌المللي در 10 هزار مركز اخذ راي در 18 استان عراق، بر روند راي‌گيري نظارت داشتند.

200 هزار نيروي امنيتي پليس،‌ ارتش و سيستم‌هاي امنيتي، ‌اطلاعاتي و ‌ضد ترور به منظور حمايت از انتخابات در بغداد مستقر شدند و نقش نيروهاي آمريكايي در اين تدابير لحاظ شده تنها در صورت نياز جهت پشتيباني از نيروهاي امنيتي بوده است.

اين انتخابات از ساعت 7 صبح به وقت محلي آغاز شده و تا 5 بعد از ظهر ادامه دارد.

                                كشته و زخمي شدن دهها تن در حملات شديد خمپاره‌اي و بمب‌گذاري‌ها

هم‌زمان، موج انفجارها و حملات خمپاره‌اي تنها در روز يكشنبه موجب كشته شدن دست كم 24 تن و زخمي شدن بيش از 70 تن شد.

شهرهاي فلوجه، بعقوبه، سامرا و چند شهر ديگر هدف چندين انفجار و حمله خمپاره‌اي بودند كه اكثر آنها در نزديكي حوزه‌هاي راي‌گيري رخ داد.

در اين ميان، بغداد با بيشترين حمله تروريست‌ها در زمان انتخابات روبه‌رو بوده است؛ به طوري كه حدود 70 حمله خمپاره‌اي تاكنون در بغداد رخ داده است.

در حمله يك كاتيوشا به يك ساختمان مسكوني در شمال بغداد، 12 تن كشته و 10 تن زخمي شدند و در دومين انفجار چهار تن طي انفجاري كشته شدند.

هشت تن نيز در چندين حمله خمپاره‌اي در بغداد كشته شدند و طي اين چند حمله حدود 40 تن ديگر نيز زخمي شدند.

اين خشونت‌ها به رغم عمليات‌هاي گسترده امنيتي در عراق رخ داده است. حدود 200 هزار سرباز و نيروي پليس به تنهايي در بغداد مستقر هستند و صدها هزار سرباز ديگر نيز در ديگر شهرهاي عراق مستقر مي‌باشند.

پس از انفجار يك ساختمان در شمال شرقي بغداد، حداقل 14 تن كشته شدند و در حملات خمپاره‌اي در غرب بغداد، هفت تن در دو نقطه اين شهر كشته شدند.

در منطقه حريه در شمال شرقي بغداد نيز طي حمله يك شبه نظامي سه تن كشته شدند. در شهر محموديه در 20 مايلي جنوب بغداد نيز بر اثر انفجار بمبي در يك حوزه راي گيري، يك پليس كشته شد.

شبه نظاميان همچنين حملات خمپاره‌اي به سوي منطقه الخضراء و منطقه عظيميه انجام دادند. حدود 6200 كانديدا در حال رقابت براي به دست آوردن 325 كرسي در پارلمان اين كشور هستند.

يك منبع پليس عراق نيز به خبرگزاري كويت گفت: تعدادي نيرو از مركز ايست و بازرسي وابسته به نيروهاي مشترك در نزديكي الحمدانيه در شرق موصل،‌ به خودروي قصي الشبكي، عضو شوراي استانداري نينوا تيراندازي كردند كه اين حمله به كشته شدن اين عضو و زخمي شدن هشت تن از همراهانش منجر شد.

به گفته‌ي منابع پزشكي بيمارستان الحمدانيه، شبكي در حال رفتن به پاي صندوق راي براي مشاركت در انتخابات بود.

يك منبع ديگر پليس عراق نيز از زخمي شدن 10 تن بر اثر انفجار يك بمب در نزديكي مركز انتخاباتي در غرب موصل خبر داد.

يكي از منابع استان نينوا نيز اعلام كرد، كميسيون انتخابات در اين استان به دليل حمله خمپاره‌اي به مراكز اخذ راي در اين منطقه، سه مركز انتخاباتي را بست.

يك منبع امنيتي عراق نيز از دستگيري سه عامل تروريستي خبر داد كه قصد داشتند با استفاده از كمربند انتحاري عمليات تروريستي انجام دهند.

وي افزود: اين سه عامل انتحاري مي‌خواستند در جمع راي دهندگان در مراكز انتخابات منطقه‌ي ابودشير واقع در جنوب بغداد، عمليات انتحاري انجام دهند.

منابع پليس عراق نيز اعلام كردند: عامل انفجار خودروي بمب گذاري شده كه زائران ايراني را در نجف هدف قرار داده بود، دستگير شد.

به گفته‌ي اين منابع، اين فرد از افسران بازنشسته عراق و وابسته به تشكيلات القاعده است و فاخر لفته محمد حسن الخضر نام دارد.

براساس گزارش خبرگزاري براثاي عراق، اين فرد مظنون در حالي كه قصد داشت از يكي از مراكز ايست و بازرسي عراق در استان نجف عبور كند، دستگير شد و به اجراي برخي حملات در استان‌هاي مختلف عراق از جمله بغداد اعتراف كرد.

                                         

                                                       اظهارات مقامات عراقي 

عراقي‌ها معتقدند كه برگزاري اين انتخابات به حصول آشتي ملي در اين كشور كمك خواهد كرد و اين اتفاق در حالي رخ مي‌دهد كه آمريكا وعده داده تا اواخر تابستان نيروهاي خود را از عراق خارج كند و به طور كامل تا پايان سال از عراق خارج شود.

يكي از نمايندگان شيعه‌ي پارلمان عراق نيز پيش بيني كرد كه ائتلاف ملي عراق (ائتلاف اصلي شيعيان) با اكثريت آرا پيروز انتخابات پارلماني شود.

موفق الربيعي نماينده ائتلاف ملي عراق، اعلام كرد: به رغم گزارش‌هاي منتشر شده پيش از برگزاري انتخابات، نسبت مشاركت در انتخابات از 70 درصد فراتر رفته است.

وي افزود: مردم از صبح زود براي دادن راي به پاي صندوق‌هاي راي رفتند و انفجارهاي متفرقه در برخي مراكز اخذ راي بر عزم و اراده‌ي آنها جهت مشاركت در انتخابات تاثيرگذار نبود.

الربيعي پيش بيني كرد كه ائتلاف ملي عراق بيشترين كرسي‌هاي پارلمان را به خود اختصاص دهد.

وي در عين حال گفت: دولت آينده دولت مشاركت‌ ملي از طريق ائتلاف با تمامي احزاب پيروز در انتخابات خواهد بود.

الربيعي سخن گفتن از تشكيل دولت اكثريت را زود دانست و افزود: عملا تشكيل دولت اكثريت با توجه به رقابت شديد بين احزاب غيرممكن است.

وي ادامه داد: پارلمان آينده‌ي عراق بهتر از پارلمان فعلي خواهد بود و دليل اين امر افزايش هوشياري شهروندان عراقي در تشخيص فرد اصلح و با كفايت‌تر براي اداره‌ي كشور است.

الربيعي در خصوص سياست خارجي دولت آتي عراق گفت: ائتلاف ملي عراق طرح آشكاري براي همكاري با دوستان عرب و همسايگان خود جهت برخورداري از صلح و امنيت دارد.

وي ائتلاف دولت قانون به رياست نوري المالكي، ائتلاف كردستان عراق و سپس فهرست العراقيه را نزديك‌ترين فهرست‌ها به ائتلاف ملي جهت ايجاد ائتلاف براي تشكيل دولت آتي دانست.

الربيعي اخبار مربوط به توافق بر سر انتخاب يك فرد سكولار در پست نخست وزيري عراق را كذب خواند و افزود: عراقي‌ها مسلمان هستند و در راه حفظ هويت دين خود تاوان زيادي پرداخت كرده‌اند.

الربيعي ادامه داد: نامزد نخست وزيري آينده بايد از يك تاريخچه‌ي پاك و شفاف و به دور از هرگونه رابطه با بعثي‌ها برخوردار باشد و ضمن اين كه مورد قبول همه باشد، از روابط خوبي با كشورهاي منطقه و جامعه جهاني نيز برخوردار باشد.

اين در حالي است كه نظرسنجي‌هاي قبلي اعلام كرده بودند كه مشاركت در انتخابات عراق از 60 درصد فراتر نخواهد بود.

سفير اندونزي در امان و ناظر بين المللي انتخابات عراق نيز تاكيد كرد: روند برگزاري انتخابات عراق تا كنون خوب، دقيق و سازمان يافته بوده است.

وي همچنين آمادگي كشورش را براي بازگشايي سفارت اندونزي در عراق اعلام كرد.

اين در حالي است كه ايدن خالد، رئيس كميته امنيتي حمايت از انتخابات عراق، در گفت‌وگو با سومريه نيوز تاكيد كرد: كميته امنيتي تصميم گرفته است تا وضعيت منع آمد و شد را در سراسر استان‌ها عراق به استثناي استان نينوا لغو كند و اين تصميم در واكنش به حملات تروريستي در برخي مناطق بغداد صورت گرفت كه با هدف متوقف ساختن روند انتخابات انجام شد.

اين مقام عراقي از گردان‌هاي نظامي عراق خواست تا مانع از رفتن شهروندان به سوي مراكز راي گيري نشوند.

قاسم عطا، سخنگوي طرح امنيتي بغداد نيز تاكيد كرد: به رغم افزايش خشونت‌ها در عراق، ميزان مشاركت در انتخابات افزايش يافت.

وي القاعده و گروه‌هاي مخالف روند سياسي را مسئول خشونت‌هاي امروز در برخي مناطق بغداد دانست.

جلال طالباني، رئيس جمهور عراق نيز بعد از انداختن راي خود به صندوق، عراقي‌ها را به مشاركت در انتخابات پارلماني فراخواند.

طالباني از عراقي‌ها خواست حضور گسترده‌اي در مراكز اخذ راي داشته باشند.

وي همچنين از گروه‌هاي عراقي خواست به نتايج انتخابات احترام بگذارند. طالباني در شهر سليمانيه و در جمع خبرنگاران گفت: امروز يك روز تاريخي است و پيروز اين انتخابات، ملت عراق يعني كرد و عرب و تمام اقليت‌هاي ديگر هستند.

وي ابراز اميدواري كرد كه انتخابات به صورت مثبت در فضايي آزاد و‌ شفاف ادامه يابد و همه به نتايج آن احترام بگذارند.

رئيس جمهور عراق افزود: تصور نمي‌كنم اين انتخابات نقشه سياسي عراق را تغيير دهد. همچنين معتقدم كه گروه‌هاي اصلي كه در حال حاضر در دولت هستند، در آينده با ديگر گروه‌ها همكاري خواهند نمود.

وي هم‌چنين اظهار داشت: بسياري از گروه‌ها و فهرست‌هاي انتخاباتي از من درخواست كرده‌اند كه مجددا در انتخابات رياست جمهوري كانديدا شوم.

همچنين نوري مالكي، نخست وزير عراق، بعد از انداختن راي خود در صندوق اظهار داشت: طرح سياسي عراق با انتخابات تغيير خواهد كرد و ما به مرحله تغيير و ثبات و برقراري بهترين روابط با جهان عرب و اسلام خواهيم رسيد.

مالكي اعلام كرد: ‌دشمنان روند سياسي عراق در محاسبات‌شان در زمينه تعطيل ساختن روند انتخابات شكست خواهند خورد.

نوري مالكي از مسئولان برگزاري انتخابات و نيروهاي امنيتي خواست به حمايت و حفظ امنيت راي دهندگان به منظور تضمين برگزاري انتخابات شفاف ادامه دهند.

عمار حكيم، رئيس مجلس علاي اسلامي عراق نيز بعد از انداختن راي خود به صندوق، اعلام كرد: ما بايد به درخواست مراجع ديني و با درنظر گرفتن منافع كشور و تعيين سرنوشت عراق در انتخابات شركت كنيم.

وي اظهار داشت:‌ تمامي عراقي‌ها بايد در انتخابات شركت كنند و امروز را به "انقلاب بنفشي" كه به منزله افتخار عراقي‌ها به كشورشان و طرح‌هاي سياسي‌شان است، تبديل سازند.

همچنين علامه فضل الله، مرجع تقليد شيعيان لبنان، در بيانيه‌اي مشاركت گسترده و فعال در انتخابات عراق را خواستار شد.

علامه محمد حسين فضل الله، با صدور بيانيه‌اي در خصوص انتخابات عراق عنوان داشت:‌انتخابات عراق مسئوليتي واجب بر دوش تمامي عراقي‌ها است. ما بر لزوم شركت در انتخابات تاكيد داريم تا عراقي‌ها با اين تلاش بتوانند اشغالگران را از كشور خارج كنند و يك عراق قوي و متعادل را ايجاد نمايند.

علامه فضل الله عنوان داشت: راهي به جز مشاركت در انتخابات و انتخاب افراد شايسته و صادق كه امكان تلاش جهت منافع كشور عراق را داشته باشند، براي ساخت عراق جديد نداريم.

عمرو موسي، دبير كل اتحاديه عرب نيز به بي.بي.سي گفت:‌ كليد آينده عراق در تحقق آشتي ملي واقعي به طوري كه تمامي گروه‌هاي سياسي در ترسيم برنامه‌هاي آينده اين كشور مشاركت داشته باشند، نهفته است.

وي گفت: بايد انتخابات پارلماني عراق در چارچوب دموكراسي واقعي برگزار شود. اتحاديه عرب ناظراني را در عراق دارد و روند انتخابات را دنبال مي‌كند.

عمرو موسي گفت: نگراني درباره تقلب در انتخابات قابل قبول نيست، اما ما اميدواريم كه ناظران سازمان ملل، اتحاديه عرب و ديگر ناظران به مساله تقلب در انتخابات توجه داشته باشند.

وي گفت: عراق كشور بزرگ و قابل احترامي است و نبايد تحت تاثير هيچ كشور ديگري باشد.

انتهاي پيام