جشنواره فجر

  • سه‌شنبه / ۴ خرداد ۱۳۸۹ / ۱۰:۳۳
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 8903-02237

سفير ايران در روسيه در گفت‌وگو با ايسنا: *روس‌ها منافع خود را درهمكاري زودگذر با آمريكا نبينند *روس‌ها به خاطر منافع ملي‌شان، پيوند با ايران را قوي نگه دارند

سفير ايران در روسيه در گفت‌وگو با ايسنا:
*روس‌ها منافع خود را درهمكاري زودگذر با آمريكا نبينند
*روس‌ها به خاطر منافع ملي‌شان، پيوند با ايران را قوي نگه دارند

سفير ايران در روسيه گفت: توصيه مي‌كنيم روس‌ها به خاطر منافع ملي خودشان و حفظ قدرت در منطقه و براي جلوگيري از حضور بيگانگان پيوندشان را با ايران قوي نگه دارند و زمينه براي حضور قدرت‌هاي فرامنطقه‌اي ايجاد نكنند و در شرايطي كه آمريكايي‌ها به دنبال ضربه زدن به ايران هستند با آن‌ها همراهي نكنند.

سيدرضا سجادي، سفير تام‌الاختيار ايران در فدراسيون روسيه در گفت‌وگو با خبرنگار سياسي خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) با بيان اينكه آمريكايي‌ها تلاش مي‌كنند اطلاعات نادرست و غيرواقعي را به روس‌ها منتقل كنند خاطرنشان كرد: آمريكا با همراهي رژيم نژادپرست صهيونيستي با راه‌اندازي موسسات و رسانه‌هاي فراوان تلاش مي‌كنند مطالبي غيرواقعي عليه ايران منتشر كنند تا افكار عمومي را در مورد ايران آن‌گونه كه مي‌خواهند شكل دهند. نقش رسانه‌هاي آن‌ها تحريف وقايع است و البته اين روند مدتي است كه آغاز شده است. در موضوع هسته‌يي ايران نيز رسانه‌هاي آنها تلاش مي‌كنند تا وقايع را آنگونه كه مي‌خواهند و در راستاي منافع خود شكل دهند.

آمريكا مي‌خواهد روسيه را بر سر دو راهي قرار دهد

وي با اشاره به اقدام آمريكا در مورد لغو تحريم‌هاي اعمال شده عليه سه شركت روسي متهم به تلاش براي كمك به برنامه‌هاي هسته‌يي و موشكي ايران خاطرنشان كرد: به نظر مي‌آيد آمريكايي‌ها با شيوه‌هاي گوناگون تلاش مي‌كنند تا روسيه را بر سر دو راهي قرار دهند تا ميان همراهي با آمريكا با ايران يكي را انتخاب كنند و به آن‌ها وعده‌هاي زيادي مي‌دهند.

روس‌ها منافع خود را در همكاري‌هايي زودگذر با آمريكا نبينند

سجادي افزود: به روس‌ها توصيه مي‌كنيم كه منافع خود را در امور و همكاري‌هايي زودگذر نبينند. چراغ سبزهاي آمريكا به روسيه، چراغ سبزهاي مكرر و طولاني مدت نيست. منافع آمريكايي‌ها به زودي به شكل ديگري خواهد بود و منافع خود را در قبال روسيه به شكل‌ ديگري دنبال مي‌كنند. زماني كه آن‌ها در اجراي سياست‌هاي سلطه‌ جويانه خود پيش روند نوبت به روسيه نيز خواهد رسيد. در سخنراني‌هاي مسوولين استراتژيك و نظامي آمريكا بارها ملاحظه كرديم كه آن‌ها در وهله اول دشمنان اصلي خود را روسيه مي‌دانند. لبخندها لبخندهاي تاكتيكي و مقطعي است تا ايران را به عنوان كشور مستقل منطقه از صحنه حذف كنند.

وي افزود: توصيه مي‌كنيم روس‌ها به خاطر منافع ملي خودشان و حفظ قدرت در منطقه براي جلوگيري از حضور بيگانگان پيوندشان را با ايران قوي نگه دارند و زمينه براي حضور قدرت‌هاي فرامنطقه‌اي ايجاد نكنند و در شرايطي كه آمريكايي‌ها به دنبال ضربه زدن به ايران هستند با آن‌ها همراهي نكنند.

بحث موشك‌هاي S300 موازنه دفاعي ما را دچار تحول نخواهد كرد

سفير ايران در روسيه در مورد قرارداد ايران با روسيه براي تحويل موشك‌هاي s300 به ايران نيز تاكيد كرد: 31 سال است كه ما با قدرت از كشورمان دفاع كرديم. اگر به سالهاي جنگ ايران با عراق كه جنگ استكبار جهاني عليه جمهوري اسلامي ايران بود و در آن مقطع تنها عراق،‌ آمريكا و اروپا بلكه شووي نيز در كنار صدام بود همه حمايت مي‌كردند، اما ما به لطف خدا و با خون و پوست و گوشت و ايثار، مردمان كشور را حفظ كرديم بحث موشك‌هاي S300 موازنه دفاعي ما را دچار تحول نخواهد كرد. ايران همان كشوري است كه مردمش در صحنه حضور و اتحاد دارند و اقتداري بيش از پيش دارد.

سجادي در مورد انتشار برخي مطالب مبني بر عدم تحويل موشك‌هاي s300 ايران پس از ارائه پيش‌نويس قطعنامه عليه ايران گفت: اگر روس‌ها چنين كاري را بكنند وقعي به چنين مساله‌اي بدهند دو ضربه استراتژيك خواهند خورد؛ اول بحث از دست دادن منافع اقتصادي و سياسي آن‌ها و كشوري بسيار مهم از لحاظ ژئوپولوتيك مانند ايران خواهد بود. ديگر اينكه در تاريخ دنيا ثبت خواهد شد كه اينها تعهدات خود را عمل نمي‌كنند و شريك غيرقابل اعتمادي هستند اين خسارت سنگيني خواهد بود كه هيچ منفعت موقت‌ ديگري قابل جبران نخواهد بود.

منتظر حمايت و چراغ سبز كشوري نيستيم

وي تاكيد كرد: ملت ايران تحت لواي رهبري با ا تحاد مردم و اتكال به خداوند تعالي راه خود را ادامه خواهد داد و ما منتظر حمايت و چراغ سبز كشوري نيستيم و با آن سياست‌هاي خود را تنظيم نمي‌كنيم زيرا معتقديم اين موضوع از حقوق مسلم ملت ايران است.

انتهاي پيام