جشنواره فجر

  • سه‌شنبه / ۱۷ خرداد ۱۳۹۰ / ۱۱:۵۸
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 9003-10355
  • خبرنگار : 71070

وزير بهداشت: درمان بيماران ناتوان در پرداخت هزينه‌ها، رايگان است تعرفه هتلينگ بخش خصوصي20درصد رشد يافت واقعي شدن تعرفه‌ها براي مبارزه با زيرميزي ضروري است

وزير بهداشت:
درمان بيماران ناتوان در پرداخت هزينه‌ها، رايگان است
تعرفه هتلينگ بخش خصوصي20درصد رشد يافت
واقعي شدن تعرفه‌ها براي مبارزه با زيرميزي ضروري است

وزير بهداشت بر رايگان بودن ارايه خدمات درماني به بيماراني كه توانايي پرداخت هزينه‌هاي درماني را ندارند، تاكيد كرد.

به گزارش خبرنگار «بهداشت و درمان» ايسنا، دكتر مرضيه وحيد دستجردي در حاشيه شصت و هفتمين اجلاس روساي دانشگاه‌هاي علوم پزشكي با تاكيد بر رايگان بودن ارائه خدمات به بيماراني كه توانايي پرداخت هزينه‌هاي درماني را ندارند، گفت: اين موضوع در مورد بيماراني كه در ICU بيمارستان‌ها بستري هستند نيز اجرا مي‌شود و تمام خدمات به اين بيماران رايگان خواهد بود. اگر بيمار دفترچه درماني داشته باشد بر اساس دفترچه درماني به وي ارائه خدمت خواهد شد و افراد فاقد دفترچه نيز تحت بيمه ايرانيان قرار مي‌گيرند.

رشد حدود 20 درصدي در تعرفه‌هاي هتلينگ بخش خصوصي و عدم تغيير در تعرفه K جراحي خصوصي

دستجردي درباره تعرفه‌هاي درمان دولتي در سال جاري گفت: براي سال جاري رشد 3/9 درصدي در تعرفه‌هاي دولتي در نظر گرفته شده است. همچنين با توجه به اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها، معاونت برنامه‌ريزي و نظارت و راهبردي رياست جمهوري تقبل كرده است كه تا آن سقفي كه مشكلات بيمارستان‌ها حل شود، هزينه‌ها را پرداخت كند.

وي افزود: با توجه به تاثير هدفمندي يارانه‌ها در هزينه‌هاي درمان و همچنين تورم در مورد بخش خصوصي درمان نيز سعي كرديم بخش هتلينگ بيشترين افزايش را داشته باشد. بخش خصوصي حدود 20درصد رشد را در تعرفه‌هاي هتلينگ خواستار بود كه سعي شد اين موضوع محقق شود. اما برخي موارد مانند K جراحي نياز به تعديل داشت كه هيچ افزايشي در اين قسمت ديده نشد. اما ساير بخش‌ها و حتي تعرفه ويزيت‌ها افزايش يافت.

 لزوم واقعي شدن تعرفه‌هاي دولتي و پرداخت به موقع مطالبات پزشكان به منظور مبارزه با پديده زيرميزي

دستجردي درباره اقدامات انجام شده براي مبارزه با پديده زيرميزي گفت: علاوه بر كارهاي ضربتي در اين زمينه لازم است تعرفه‌هاي دولتي نيز واقعي و شفاف و بر اساس قيمت تمام شده باشد. همچنين لازم است پرداخت‌هاي پرسنل و پزشكان به موقع صورت گيرد. اگر اين مطالب رعايت شود مساله مربوط به پديده زيرميزي نيز حل خواهد شد.

وزير بهداشت با اشاره به تاخير در پرداخت مطالبات بيمارستان‌ها و پزشكان گفت: در برخي دانشگاه‌ها كارانه پرسنل و پزشكان حدود 12 ماه است كه پرداخت نشده و اين موضوع نارضايتي پرسنل را به دنبال داشته و از طرف ديگر در كيفيت خدمات ارائه شده تاثير مي‌گذارد. بايد دريافت‌هاي پزشكان و پرسنل بيمارستان‌ها و مراكز درماني به موقع صورت گيرد.

 وزارت بهداشت سال 89 كسري بودجه آنچناني نداشت اما تخصيص‌ رديف‌هاي مختلف ناقص بود

دستجردي در مورد كسري بودجه وزارت بهداشت نيز گفت: وزارت بهداشت طي چندسال گذشته در بخشهاي مختلف اعم از بهداشت، درمان و آموزش پزشكي توسعه‌هاي زيادي داشته است كه اگر اعتبارات متناسب با اين توسعه‌ها در نظر گرفته نشود، طبعا كسري‌هايي را به دنبال خواهد داشت. به عنوان مثال حدود 15 هزار تخت بيمارستاني به مجموعه تخت‌هاي بيمارستاني كشور اضافه شده و براي امسال نيز چهارهزار تخت بيمارستاني ديگر به بهره‌برداري مي‌رسد. توسعه‌هاي زيادي در دانشكده‌هاي پزشكي صورت گرفته است. به عنوان مثال تعداد ورودي‌هاي كارشناسي ارشد، PHD و دستياران افزايش يافته است كه لازم است متناسب با اين توسعه‌ها اعتبارات مناسب تخصيص يابد.

وي در پاسخ به سوال ايسنا درباره كسري بودجه سال گذشته وزارت بهداشت گفت: سال 88 حدود 900 ميليارد تومان به عنوان كسري براي وزارت بهداشت در نظر گرفته شد كه همين ميزان را نيز براي سال 89 در نظر گرفتند، بر اين اساس در مجموع پايان سال 89 كسري آنچناني نداشتيم. اما تخصيص‌هاي رديف‌هاي مختلف به صورت ناقص انجام شد. به عنوان مثال تخصيص در بخش ستاد وزارت بهداشت 70 درصد، در بخش عمراني و بيماران صعب‌العلاج نيز پايين بود اما در مجموع كسري گلوبال نداشتيم.

انتهاي پيام