جشنواره فجر

  • سه‌شنبه / ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۳ / ۱۶:۱۲
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 93023019573
  • منبع : وزارت بهداشت و درمان

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت عنوان کرد

ایران کشور عاری از کمبود ید در منطقه مدیترانه شرقی

ایران کشور عاری از کمبود ید در منطقه مدیترانه شرقی

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه در نشست خبری هفته جهانی تیروئید گفت: در حال حاضر ایران به عنوان کشور عاری از کمبود ید در منطقه مدیترانه غربی شناخته شده است.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه در نشست خبری هفته جهانی تیروئید گفت: در حال حاضر ایران به عنوان کشور عاری از کمبود ید در منطقه مدیترانه غربی شناخته شده است.

به گزارش سرویس سلامت ایسنا، دکتر زهرا عبدالهی در نشست خبری هفته جهانی تیروئید ضمن بیان این خبر گفت: شیوع گواتر در کشور هر پنج سال یکبار بررسی می‌شود و در حال حاضر کشور ایران در منطقه از نظر شیوع یک کشور عاری از گواتر است و در منطقه به عنوان نمونه معرفی شده است.

دکتر عبدالهی با بیان اینکه ایران جزء 45 کشور پیشرفته عاری از بیماری گواتر است، افزود: کشورهای منطقه، ایران را به عنوان الگو قرار داده و حتی برای گذراندن دوره‌های آموزشی نیز به ایران سفر کرده و برنامه‌های پیشگیری ایران را الگوبرداری می‌کنند.

عدم تشخیص به موقع کمبود ید در نوزادان منجر به عقب ماندگی ذهنی آنان می‌شود

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با اشاره به اینکه در حال حاضر نزدیک به دو میلیارد نفر در دنیا از کمبود ید رنج می‌برند، گفت: اگر کمبود ید در نوزادان به موقع تشخیص داده نشود منجر به عقب‌افتادگی ذهنی در نوزادان می‌شود که غیرقابل جبران است. همچنین کمبود ید خطر ابتلا به بیماری‌های دیگر در اثر تضعیف سیستم ایمنی بدن را نیز منجر می‌شود.

دکتر عبدالهی در ادامه افزود: برنامه پیشگیری از اختلال ناشی از کمبود ید از سال 67 با تشکیل کمیته ملی کنترل و مبارزه با عوارض کمبود ید در ایران تشکیل و از این تاریخ تولید و توزیع نمک غیر یددار در کشور ممنوع شد.

وی افزایش دسترسی و مصرف نمک یددار تصفیه شده توسط خانواده‌ها، کاهش شیوع گواتر به کمتر از 5 درصد و در نتیجه پیشگیری و مبارزه با ید را از اهداف مهم کمیته ملی مبارزه با ید برشمرد.

ضرورت غربالگری نوزادان بین 3 تا 5 روز اول تولد

دکتر عبدالهی با تأکید بر غربالگری نوزادان در مراکز دولتی اظهار داشت: غربالگری نوزادان باید بین 3 تا 5 روز اول تولد انجام شود. اگر این غربالگری به موقع و در روزهای اول تولد انجام نگیرد عوارض جبران‌ناپذیری را در پی خواهد داشت و گاهی در موارد شدید باعث مرگ و میر نوزادان نیز می‌شود.

دکتر عبدالهی تنها راه مبارزه با این معضل را استفاده از نمک یددار تصفیه شده ذکر کرد و گفت: نیاز روزانه هر فرد به نمک یددار تنها 150 میکروگرم است. یعنی نیاز بدن به این ریزمغذی با وجود مقادیر خیلی کم بسیار حساس و مهم است.

وی همچنین نمک را بهترین حامل برای غنی‌سازی ید دانست و گفت: نمک یددار را باید در ظرف در بسته و ظرفی که نور به آن نفوذ نکند نگهداری کرد تا ید خود را از دست ندهد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه افزود: به تازگی عده‌ای افراد سودجو نمک‌های غیراستاندارد را به نام نمک دریایی به مردم ارائه می‌دهند که این نمک‌ها استاندارد و تصفیه شده نیستند و استفاده از آن عوارض خطرناکی در طولانی مدت ایجاد می کند.

وی تاکید کرد: مردم حتماً از نمک یددار تصفیه شده و استاندارد که در کارخانجات مورد تائید وزارت بهداشت تولید می‌شود استفاده کنند.

گفتنی است، در ادامه این نشست دکتر شهین یاراحمدی مدیر برنامه ملی تیروئید، ضمن تشریح مشکلات مربوط به تیروئید به تبیین برنامه‌های حوزه بیماریهای غیرواگیر برای کنترل و پیشگیری از این بیماری پرداخت.

انتهای پیام