• چهارشنبه / ۲۲ خرداد ۱۳۹۸ / ۱۶:۰۲
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 98032210208
  • منبع : نمایندگی مرکزی

پروفسور مارینوا خبر داد:

تامین غذای انسانها و حفظ پایداری محیط زیست یک معادله دوطرفه است

پرفسور درا مارینوا

بنیانگذار پایداری محیط در استرالیا گفت: تامین غذای مورد نیاز جمعیت جهان با تخریب محیط زیست صورت خواهد گرفت اما باید به گونه ای برنامه ریزی کرد که در حین تامین غذا تخریب محیط زیست به حداقل برسد تا پایداری محیط همچنان حفظ شود و این یک معادله دوطرفه است.

پروفسور درا مارینوا در حاشیه سمینار نوآوری و توسه پایدار انرژی در مؤسسه آموزش عالی انرژی ساوه در گفتگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: تأمین غذای مورد نیاز جمعیت جهان با تخریب محیط زیست صورت خواهد گرفت اما باید به گونه‌ای برنامه ریزی کرد که در حین تأمین غذا تخریب محیط زیست به حداقل برسد تا پایداری محیط همچنان حفظ شود و این یک معادله دوطرفه است.

وی افزود: جهت دهی پایدار به محیط زیست زمینه ساز اطمینان در حوزه صنعتی، اقتصادی، اجتماعی خواهد شد و دستاوردهای بسیاری را به همراه دارد.

وی با تاکید بر لزوم درک نوآوری به منظور پایداری و پژوهش علمی جهت پیاده سازی نوآوری تاکید کرد: نوآوری‌ها ساختاری برای انتقال به یک توسعه پایدار در پاسخ به اولویت‌های تغییرات اقلیمی، نابودی تنوع زیستی، آلودگی، تبدیل زمین و سلامت انسان هستند.

مارینوا به ارتباط میان نوآوری و توسعه پایدار اشاره کرد و افزود: باید به دنبال یافتن راهکار مناسب و قابل قبول از طریق تحقیقات عملی و پژوهشی برای ارتباط بین نوآوری و توسعه پایدار در حوزه محیط زیست باشیم.

وی در ادامه گفت: برخورداری مردم از یک زندگی بهتر حق مسلم آنان است و فراهم سازی این بستر باید با کار پژوهشی و تحقیقاتی با تاکید بر نوآوری در جوامع دانشگاهی شکل بگیرد و مردم این زندگی مناسب را تجربه کنند.

پروفسور درا مارینوا با تاکید بر اینکه انرژی و غذا دو نیاز مهم برای بهتر زندگی کردن مردم به شمار می‌رود، افزود: نباید به ازای تولید و تأمین انرژی، زندگی مردم را به مخاطره بیندازیم و به بهانه توسعه، سلامت مردم را تهدید کنیم.

وی با تاکید بر اینکه تأمین نیاز غذای انسان به مراتب مهمتر از تأمین و تولید انرژی است، اظهار کرد: غذای مناسب به لحاظ کمیت و کیفیت از اهمیت خاصی برخوردار است چرا که در مقوله کمیت باید هر انسان از میزان غذای کافی برخوردار باشد و به لحاظ کیفیت نیز غذای تولید شده باید سلامت فرد را تضمین کند.

بنیانگذار پایداری محیط در استرالیا تصریح کرد: غذای تولیدی در هر کشوری باید متناسب با شرایط فیزیکی، جسمانی، ذائقه و اقلیم مردم آن منطقه باشد و ما نمی‌توانیم به عنوان مثال درصد استفاده از گوشت را در یک کشور بیشتر از سرانه مصرفی آن بالا ببریم. نباید نوع غذای غربی‌ها را به ساکنین سایر کشورها تعمیم داد بلکه هر کس باید متناسب با شرایط منطقه‌ای خود و براساس عادات، نیاز خود را تأمین کند.

وی افزود: به عنوان مثال میزان مصرف گوشت یک شهروند استرالیایی به طور میانگین سالانه ۱۱۳ کیلوگرم است در حالیکه این میزان در ایران سالانه حدود ۳۳ کیلو برای هر نفر است. بر این اساس مصرف سالانه ۱۱۳ کیلوگرم گوشت برای شهروندان ایرانی مانند شهروندان استرالیایی دور از عادات است.

بنیانگذار پایداری محیط در استرالیا در ادامه گفت: هم اکنون در جهان بالغ بر ۲۷ درصد از اراضی کشاورزی صرف تولید زنجیره غذایی حیوانات می‌شود در حالیکه تنها هفت درصد اراضی کشاورزی صرف تولید غلات و دانه‌های مصرفی انسان می‌شود. بنابراین اگر نتوانیم محیط زیست و اراضی کشاورزی را در راستای تولید زنجیره غذایی برای انسان برنامه‌ریزی کنیم مشکلات تغذیه‌ای خواهیم داشت.

وی افزود: هم اکنون جمعیت دنیا بالغ بر ۷.۵ میلیارد نفر است و این میزان به‌زودی به ۱۰ میلیارد نفر افزایش پیدا خواهد کرد که برای تأمین غذای این میزان جمعیت باید برنامه ریزی کرد و اولویت اصلی و مهمتر از انرژی، تأمین غذای مورد نیاز است.

وی افزود: تأمین غذای مورد نیاز جمعیت جهان با تخریب محیط زیست صورت خواهد گرفت اما باید به گونه‌ای برنامه ریزی کرد که در حین تأمین غذا تخریب محیط زیست به حداقل برسد تا پایداری محیط همچنان حفظ شود و این یک معادله دوطرفه است.

بنیانگذار پایداری محیط در استرالیا تصریح کرد: برای ۷.۵ میلیارد جمعیت جهان سالانه ۷۵ میلیارد حیوان را از بین می‌بریم تا غذای گوشتی ۷.۵ میلیارد جمعیت جهان را تأمین کنیم البته خوشبختانه این میزان در کشور ایران کمتر است و به عبارتی مصرف کمتر گوشت قرمز در ایران عامل مهمی در کاهش ابتلاء به بیماری‌های گوناگون است.

وی خواستار آگاهی بخشی به مردم و آموزش جامعه در راستای پایداری محیط و جلوگیری از تخریب طبیعت شد و افزود: آنچه برای حاکمیت و مردم مهم است آگاهی بخشی با تاکید بر آموزش به منظور جلوگیری از تبعات تخریب محیط زیست و رسیدن به توسعه پایدار است.

به گزارش ایسنا، سمینار نوآوری و توسه پایدار انرژی با حضور اساتید دانشگاه و فعالان محیط زیست، دانشجویان، فعالان اقتصادی و اجتماعی و صنعتگران در سالن جلسات مؤسسه آموزش عالی انرژی ساوه برگزار شد.

انتهای پیام