مدیرکل آموزش فنیوحرفهای خراسان رضوی گفت: یکی از محدودیتهای سازمان فنیوحرفهای تأمین منابع بوده که برای جبران آن خیرین مهارتی را برای اولین بار در کشور ایجاد کردیم.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، افشین رحیمی گلخندان با حضور در شصتوهفتمین جلسه پنجمین دوره شورای اسلامی شهر مشهد که امروز در تالار شهر برگزار شد، اظهار کرد: سازمان آموزش فنیوحرفهای متولی تربیت نیروی کار ماهر در کشور است. عمده مخاطبان فنیوحرفهای دو گروه هستند؛ نخست افرادی که دانش دارند، اما مهارت ندارند که به آنان کارجو میگوییم، دومین گروه شاغلانی هستند که برای حفظ شغل خود نیاز به کسب مهارت دارند.
وی ادامه داد: در آموزش فنیوحرفهای بر اساس سه اصل ارتقاء کیفیت آموزش، ارتباط آموزشها با بازار و عدالت در دسترسی به آموزشها فعالیت میکنیم.در این راستا آموزش در روستا به عنوان برنامه توانمندسازی روستائیان و عشایر ارائه شده و در سال 12 هزار نفر از روستائیان و عشایر آموزش میبینند.
وی خاطرنشان کرد: این سازمان همچنین 47 مرکز ثابت و 708 آموزشگاه آزاد دارد. علاوه بر این، به آموزش در صنایع و صنوف میپردازیم و سالانه 12 هزار نفر در صنایع و صنوف آموزش میبینند.
مدیرکل آموزش فنیوحرفهای خراسان رضوی افزود: آموزش در جوار دانشگاهها برای ارتقاء مهارت دانشجویان یکی دیگر از فعالیتهای سازمان آموزش فنیوحرفهای است. این سازمان همچنین به زندانیان نیز آموزش میدهد. بر اساس آمارها کسانی که حرفهای در زندان میآموزند پس از آزادی، بازگشت به جرمشان کاهش مییابد.
وی ادامه داد: آموزش در پادگانها، آموزش معتادان بهبودیافته در کمپ، متکدیان و زنان سرپرست خانواده از دیگر فعالیتهای سازمان آموزش فنیوحرفهای است. در این راستا سال گذشته به 1400 زن سرپرست خانواده آموزش مهارتی داده شده است.
رحیمی با بیان اینکه «به دنبال آن هستیم آموزش مهارت را از دانشآموختگی به دانشآموزی یا دانشجویی تبدیل کنیم»، گفت: بر این اساس در طرح ایران مهارت دانشآموزان متوسطه اول، یک مهارت را میآموزند. همچنین دانشجویان در کنار دانشگاه میتوانند آموزشهای مهارتی بینند.
وی با اشاره به این که «به دنبال این هستیم که از عرضهمحوری خارج شویم»، بیان کرد: بر این مبنا در بخش دولتی 42 درصد از آموزشها بر اساس تقاضاست.
مدیرکل آموزش فنیوحرفهای خراسان رضوی بیان کرد: یکی از محدودیتهای سازمان فنیوحرفهای تأمین منابع بوده که برای جبران آن خیرین مهارتی را برای اولین بار در کشور ایجاد کردیم. همچنین در استان برای اولین بار در کشور وقف مهارتآموزی و اشتغال داریم و خیریههای مشهد به امر مهارتآموزی وارد شدهاند، هزینه کرده و افراد تحت پوشش خیریهها آموزش مهارتی میبینند.
وی ادامه داد: تغییر روش و الگوی مهارتآموزی داشتیم و از ظرفیت برندها استفاده کردهایم و در این راستان بخشی از برندها به عنوان مسئولیت اجتماعی آموزش افرادی را قبول میکنند.
وی اضافه کرد: درخواست داریم فرهنگسراها در آموزش فنیوحرفهای همکاری کنند. همچنین خواستار آن هستیم از ظرفیت مدیریت شهری برای توسعه آموزش به متکدیان و معتادان استفاده کنیم. علاوه بر این خواهان در اختیار قرار دادن فضاهایی برای ایجاد پایگاههایی برای مهارتآموزی به مردم حاشیه شهر هستیم.