• دوشنبه / ۲۹ تیر ۱۳۹۴ / ۰۲:۰۴
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 94042914786
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

کنترل لیزری قند خون دیابتی‌ها با ابزار بدون درد

کنترل لیزری قند خون دیابتی‌ها با ابزار بدون درد

‌محققان موفق به ساخت حسگر لیزری شدند که بدون سوراخ کردن پوست میزان قند خون بیماران دیابتی‌ را کنترل می‌کند و امیدوارند این فناوری زندگی میلیون‌ها بیمار دیابتی در سراسر جهان را دگرگون سازد.

‌محققان موفق به ساخت حسگر لیزری شدند که بدون سوراخ کردن پوست میزان قند خون بیماران دیابتی‌ را کنترل می‌کند و امیدوارند این فناوری زندگی میلیون‌ها بیمار دیابتی در سراسر جهان را دگرگون سازد.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، منطقه خراسان، در حال حاضر، بسیاری از افراد دیابتی برای اندازه‌گیری و کنترل قند خونشان باید از روش‌های تهاجمی استفاده کنند. در این روش‌ها افراد باید ابتدا با سوزن مخصوصی سرانگشت خود را سوراخ کرده سپس با فشار انگشت قطره خونی را روی پلت فرم دستگاه گلوکومتر بیندازند که دستگاه پس از انجام فرایندی، میزان قند خون فرد را نشان می‌دهد. اما این روش، دردناک و نیازمند تکرار چندین باره در طول روز است.

این تکنولوژی جدید توسط پروفسور جین خوزه و تیم تحقیقاتی دانشگاه لیدز طراحی و تولید شده است. این گروه از دانشمندان موفق شدند دستگاهی طراحی کنند که بدون نفوذ در پوست و با استفاده از لیزرهای ضعیف، قندخون افراد را اندازه‌گیری می‌کند. این روش می‌تواند جایگزینی بدون درد و خونریزی برای دستگاه‌های گلوکومتر که نیازمند سوراخ کردن نوک انگشت است، باشد.

این فناوری به خاطر قابلیت نظارت مستمر بر میزان قندخون می‌تواند گزینه‌ای مناسب برای یک دستگاه پوشیدنی باشد. از این طریق می‌توان جان میلیون‌ها نفر را که نیازمند کنترل مستمر قندخونشان هستند بدون دستگاه‌های نظارتی نجات داد.

همچنین این روش خبر خوبی برای ارائه‌دهندگان خدمات درمانی است، چراکه می‌توانند از این روش جایگزین که ارزانتر و راحت‌تر از دو روش قبلی است، استفاده کنند. پیش از این برای اندازه‌گیری قندخون از روش سوزن‌زنی یا روش نظارتی مستمر تهاجمی که با استفاده از حسگرهای پیوندی که نیازمند جایگزینی مکرر بوده‌اند، استفاده می‌شد.

خوزه می‌گوید: برخلاف روش سنتی، این فناوری غیرتهاجمی جدید می‌تواند بر میزان قندخون افراد نظارت مستمر داشته باشد.

این دستگاه از یک قطعه شیشه نانوفناوری سیلیکا تشکیل شده که حاوی یون‌هایی است که در زمان تابش نور مادون قرمز لیزر آن‌ها، می‌درخشند. در صورت تماس پوست کاربر با این سطح سیگنال‌های فلورانس به نسبت غلظت قندخون افراد تغییر می‌کند. فرایند اندازه‌گیری قندخون توسط این دستگاه کمتر از 30 ثانیه است.

وی در ادامه افزود: شیشه مورد استفاده در این دستگاه محکم بوده و همانند صفحه نمایش گوشی‌های هوشمند عمل می‌کند. به همین دلیل قیمت آن ارزان‌تر و تهیه آن راحت‌تر از دستگاه‌های خودنظارتی دیگر است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۸:۱۲

اين حسگر به توليد انبوه رسيده ؟ اگر نه کي به توليد انبوه ميرسه . باتشکر