• سه‌شنبه / ۲۴ آذر ۱۳۹۴ / ۱۰:۰۲
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 94092413654
  • منبع : مطبوعات

احتمال ورود نانومواد دندانپزشکی به بازار تا چند سال آینده

احتمال ورود نانومواد دندانپزشکی به بازار تا چند سال آینده

اخیرا پژوهشگران برزیلی مقاله‌ای در مورد نانو مواد مورد استفاده در دندانپزشکی نوشته‌اند که در آن چالش‌های این حوزه معرفی شده است. محققان معتقدند این نانومواد تا چند سال آینده وارد بازار می‌شود.

اخیرا پژوهشگران برزیلی مقاله‌ای در مورد نانو مواد مورد استفاده در دندانپزشکی نوشته‌اند که در آن چالش‌های این حوزه معرفی شده است. محققان معتقدند این نانومواد تا چند سال آینده وارد بازار می‌شود.

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، آیا دندان شما خراب شده است؟ از دندانپزشک خود بخواهید آن را با ترکیب نانوذرات سیلیکا و زیرکونیا پر کنید. این ماده پرکننده سفید که به رزین نانوکامپوزیتی شهرت دارد شبیه به دندان بوده و از آمالگام‌های فلزی بهتر است و احتمال شکستن یا شل شدن آنها کمتر است.

اخیرا مقاله مروری درباره نانومواد دندانپزشکی در نشریه Biotechnology منتشر شده است که در آن به بررسی نسل جدید نانومواد مورد استفاده در ترمیم و درمان پرداخته می‌شود. همچنین موادی آنتی‌باکتریال مبتنی بر فناوری نانو معرفی شده است.

نلسون دوران از دانشگاه استادول دی کامپیناس می‌گوید: «فناوری نانو یک پارادایم است که وعده‌های بسیاری داده اما در عمل نتایج محدودی به ثمر می‌رساند. انقلاب نانومواد در دندانپزشکی واقعی بوده و در بازار قابل مشاهده است. بنابراین دندانپزشکی یکی از حوزه‌هایی است که تاثیر بسزایی از فناوری نانو می‌برد.»

از زمانی که رزین‌های نانوکامپوزیتی وارد بازار شده‌اند مهندسان به دنبال افزایش ایمنی این محصولات هستند. این محصولات حاوی چسب‌های آنتی‌باکتریال از جنس نانولوله‌های کربنی یا نقاط کوانتومی هستند که به راحتی می‌توانند وارد دهان شوند.

آموری جاردیم دی پائولو از دانشگاه فدرال دی سیارو می‌گوید: «رسوب مواد معدنی حاوی نانوذرات در حفره دندانی یکی از دلایل مهم افزایش کیفیت و بهبود دندان ترمیم یافته است. از این نانوذرات می‌توان برای ممانعت از بروز بیماری‌های دهان استفاده کرد.»

هرچند دستاوردهای متعددی در حوزه نانودندانپزشکی بدست آمده است اما مسائل ایمنی و هزینه‌ای یکی از سدهای تجاری‌سازی ورود این محصولات به بازار است. برخی از این مواد دارای اثرات احتمال جانبی بر روی سلول‌های بدن بوده و باید آزمایش‌های بالینی متعددی انجام شود. مصرف کنندگان باید بدانند که در این محصولات از نانومواد استفاده شده و احتمال بروز عوارض جانبی وجود دارد. هزینه این نوع درمان‌ها بالا بوده و شرکت‌های بیمه مایل به وارد شدن به این کار نیستند.

نویسندگان این مقاله مروری معتقدند چالش‌های موجود در این حوزه به زودی از بین رفته و این نانومواد وارد بازار خواهند شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha