• چهارشنبه / ۲۷ بهمن ۱۴۰۰ / ۰۵:۱۵
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1400112418918
  • خبرنگار : 71234

توضیح رضایی درباره علت مخالفت کمیسیون تلفیق با حذف ارز ترجیحی

توضیح رضایی درباره علت مخالفت کمیسیون تلفیق با حذف ارز ترجیحی

یک عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۰ دلیل مخالفت اکثریت اعضای این کمیسیون با حذف ارز ترجیحی را، تبعات اجتماعی و امنیتی و تأمین معاش مردم دانست و گفت که دولت با تردید برای این کار وارد شد و معاون اول رئیس جمهور هم برای ارائه توضیحات در کمیسیون تلفیق حاضر نشد که این ها ابهامات را بیشتر کرد.

علی رضایی در گفت و گو با ایسنا در توضیح علت مخالفت کمیسیون تلفیق با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی گفت: دولت با قاطعیت و جدیت نمی گوید که چه تضمینی می دهد تا با حذف ارز ترجیحی مشکلات معیشتی برای مردم بوجود نیاید، فقط می گوید که ان شاءالله مشکلی درست نمی شود اما با "ان شاءالله گفتن" که کار پیش نمی رود. مجلس نگران است و به دلیل همین نگرانی کمیسیون تلفیق با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی مخالفت کرد. البته که تصمیم گیری نهایی بر عهده نمایندگان در زمان بررسی بودجه در صحن علنی است.

وی افزود: عده ای از مردم نمی توانند سختی ها را تحمل کنند پس برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی احتیاج به تعیین سازوکار جدید است و اینکه سازوکار به گونه ای اندیشیده شود که مشکلی برای طبقه ضعیف و متوسط جامعه به وجود نیاید. همین نگرانی های اجتماعی و تأمین معاش مردم باعث شد که تلفیق با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی مخالفت کند. این راهکار درستی نیست که ماهانه یک کیلوگرم پنیر و گوشت و برنج به مردم بدهیم و بعد ارز ۴۲۰۰ تومانی را حذف کنیم.

این عضو کمیسیون اقتصادی خاطرنشان کرد: دولت می گوید ارز ۴۲۰۰ تومانی رانت و فساد ایجاد می کند، ما هم این را قبول داریم که عده ای برای واردات دارو و کالاهای اساسی ارز ترجیحی گرفته و بعد به مصارف دیگر هزینه کردند اما چطور دولت نمی تواند جلوی این هزار نفر را بگیرد؟

این  عضو کمیسیون تلفیق بودجه ادامه داد: از طرف دیگر دولت ضمانت قوی به ما نداده و با تردید وارد شد. قرار بود معاون اول رئیس جمهور هم در کمیسیون تلفیق حاضر شده و توضیح دهد که نیامد و ابهامات بیشتر شد. با وجود اینکه دولت اصرار به حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی دارد اما نمایندگان معتقدند که برای این کار باید زیرساخت ها فراهم شود چون در غیر این صورت مشکلات بوجود می آید؛ گرانی چند قلم کالای وارداتی با ارز ترجیحی بر روی سایر کالاها هم تأثیر منفی گذاشته و این باعث فشار مضاعف بر طبقه ضعیف و متوسط جامعه می شود.

رضایی در پایان درباره ارتباط این تصمیم با مذاکرات گفت: نگاه ما باید به داخل باشد چون در طول ۴۰ سال گذشته هر تصمیم براساس قول و قرارهای خارجی ها گرفته شده و هیچ اتفاقی برای اقتصاد ایران رخ نداده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۱۱-۲۷ ۰۷:۱۹

با طرح حذف و ایجاد بحران روانی، زمینه ی احتکار چیده شد و قیمت ها به عرش فلک رسید. حالا اکثریت به فکر مخالفت افتادند.

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۲۷ ۰۸:۲۱

اصولا این مسائل که مربوط به تصمیمات اساسی و راهبردی کشور است طبق یک دستور پیگیری میشود و مجلس اختیاری در رد یا تصویب آن ندارد.

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۲۷ ۱۰:۵۴

دقیقا

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۲۷ ۱۰:۰۴

شما مجلسی ها که همه کار میکنید چرا خودتان یه ساز و کاری ارائه نمیکنید برای حمایت از اقشار ضعیف ،ضمن اینکه چیز پیچیده ای نیست همین یارانه را مستقیم به مردم بدهید تا زمینه رانت و فساد برچیده شود ،تورم هم بهانه است مردم گرانی های خیلی بالا و بی دلیل را تحمل کرده اند حالا اینجا لااقل یه یارانه که میگیرند

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۲۷ ۱۳:۴۰

اخه برادر عزیز چاقو که دسته خودش نمیبره.دلال اسپانسر هست نه مردم فقیر.پس اینها به نطر شما طرف چه کسی را میگیرن؟

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۲۷ ۱۴:۴۶

آره واقعا مثل روز روشنه که مجلس طرف چه کسی رو میگیره

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۲۷ ۱۵:۲۱

مگر مردم گدا هستند كه كوپن و يارانه بگيرند اقتصاد را درست كنند تورم پايين بياد ارتباط خوب با دنيا باعث سرمايه گذارى ميشه توليد جنس خوب و مرغوب كه صادر بشه اشتغال ايجاد بشه و….ديگه چرا گدايي كوپن و يارانه ؟ مثل قبل كار ميكرديم بدون تورم روزانه ،هم خونه ميخرديم هم ماشين