• شنبه / ۱۵ مرداد ۱۴۰۱ / ۰۸:۰۶
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1401051410988
  • خبرنگار : 50454

شیرمادر ضامن سلامت نوزادان و مادران شیرده

شیرمادر ضامن سلامت نوزادان و مادران شیرده

ایسنا/چهارمحال و بختیاری یک فوق تخصص نوزادان در چهارمحال و بختیاری گفت: تغذیه کودک از شیرمادر علاوه‌بر مزایای سرشاری که برای کودک دارد برای مادر نیز بسیار مفید است.

رویا چوپانی در گفت‌وگو با ایسنا درخصوص شیرمادر و نقش آن در سلامتی نوزادان و مادران، اظهار کرد: 10 تا ۱۶ مردادماه که مصادف با یک تا هفت آگوست است به عنوان هفته جهانی شیرمادر نامگذاری شده است و هرساله در این هفته شعاری به صورت جهانی برای شیرمادر درنظر گرفته می‌شود که شعار امسال نیز "قدمی به جلو در حمایت از مادران شیرده، آموزش و حمایت" است.

این فوق تخصص نوزادان در چهارمحال و بختیاری افزود: هدف از شعاری که در هفته شیرمادر در سال جاری انتخاب شده، این است که مادران ترغیب شوند تا از شیرخود فرزندانشان را تغذیه کنند،  در مجموع تنها دو درصد از مادران نمی‌توانند به فرزند خود شیر دهند و ۹۸ درصد مادران قادرند نوزادشان را از شیر خود تغذیه کنند.

وی ادامه داد: شیرمادر مزایای فراوانی برای نوزادان به همراه دارد برای مثال بزهکاری و بیماری‌های روانی را در آن‌ها کاهش می‌دهد، موجب کاهش احتمال ابتلا به آلرژی و بیماری‌های عفونی مانند اسهال، استفراغ، عفونت گوش، خون و... در نوزادان می‌شود همچنین کودکانی که از شیرمادر تغذیه می‌کنند دارای هوش بالایی نیز خواهند شد یعنی عدد آی‌کیو بچه‌هایی که از شیرمادر استفاده می‌کنند نسبت به کودکانی که از شیر خشک تغذیه می‌کنند هشت عدد بالاتر است و این درحقیقت به ایجاد یک انقلاب در فهم کودک منتهی می‌شود.

چوپانی عنوان کرد: از طرفی کودکانی که از شیرمادر تغذیه می‌کنند از دید بینایی بهتری برخوردار خواهند شد و در درس ریاضی نیز نسبت به سایرین موفق‌تر عمل می‌کنند.

این فوق تخصص نوزادان در چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: تغذیه کودک از شیرمادر علاوه‌بر مزایای سرشاری که برای کودک دارد برای مادر نیز مفید است برای مثال از بروز کم‌خونی در مادران پیشگیری می‌شود و به مادر کمک می‌شود با سرعت بیشتری به وزن پیش از زایمان برگردد همچنین احتمال ابتلا به سرطان سینه و تخمدان را در مادر کاهش می‌دهد.

وی تصریح کرد: تغذیه نوزاد به وسیله شیرمادر از نظر اقتصادی نیز مزایایی برای خانواده به همراه دارد و هزینه خرید شیرخشک را برای والدین از بین می‌برد همچنین نبود آلودگی در این شیر و نیاز نداشتن به لوازم جانبی مانند شیشه شیر از دیگر مزایای تغذیه نوزاد به وسیله شیرمادر است، از طرفی واردات شیرخشک به کشور موجب خروج ارز از کشور می‌شود و پس‌مانده‌های این شیر مانند قوطی‌های آن‌ها نیز با ورود به محیط زیست زیان‌های فراوانی برای آن به همراه دارند چراکه اکثر این پسماندها تجزیه‌ناپذیر هستند.

چوپانی با اشاره به شعار جهانی هفته شیرمادر در سال جاری، یادآور شد: در این شعار آموزش مادران شیرده از زمان پیش از زایمان آغاز می‌شود همچنین آموزش اطرافیان این مادران به ویژه همسران آن‌ها مورد توجه قرار دارد تا همسران قادر باشند مادر را از نظر روانی، تغذیه‌ای، روحی و... به خوبی حمایت کنند، یکی دیگر از موارد آموزشی که در این شعار مورد تاکید است آموزش ارگان‌های دولتی است که محل مناسبی برای مادران شاغل درنظر گرفته شود تا در ساعات خاصی مادر امکان شیردهی به فرزند خود را داشته باشد و شیردادن نوزادان نسبت به شغل مادر در اولویت قرار بگیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha