به گزارش ایسنا، موگنسن، فرمانده ماموریت اکسپدیشن ۷۰ و فضانورد آژانس فضایی اروپا(ESA) میگوید: این در واقع یکی از فعالیتهای مورد علاقه من در ایستگاه فضایی است. این[عینک واقعیت مجازی] واقعا تفاوت ایجاد میکند. وقتی در هدست واقعیت مجازی خود را در حال دوچرخهسواری روی تپه میبینید، انگیزه بیشتری برای رکاب زدن کمی سختتر دارید.
به نقل از اسپیس، هدست HTC VIVE Focus 3 با هدف کمک به فضانوردان برای حفظ سلامت روانی آنها در فضا که در آنجا محیطِ شلوغ، جدایی از دوستان و خانواده و برنامههای سخت میتواند به افزایش احساس تنهایی منجر شود، به مجموعه رو به رشد تجهیزات واقعیت مجازی ایستگاه فضایی بینالمللی اضافه شد.
موگنسن در مورد تجهیزات ورزشی واقعیت مجازی میگوید: من کاملا آن را دوست دارم. من را به طبیعت وصل میکند. احساس میکنم در حومه شهر هستم و دوچرخهسواری میکنم و این فوقالعاده است. ما در ایستگاه فضایی زندگی میکنیم، که محیطی بسیار مصنوعی است. نمیتوانیم بیرون برویم. با طبیعت در تماس نیستیم. من هر بار که روی دوچرخه ورزش میکنم از آن استفاده میکنم.
فضانوردان تجهیزات زیادی برای ورزش در ایستگاه فضایی بینالمللی دارند، از جمله یک دستگاه وزنهبرداری و یک تردمیل. به گفته سازنده دانمارکی ایرواسپیس(Aerospace)، نسل اول دوچرخه ورزشی CEVIS که در سال ۲۰۰۱ نصب شد، تنها در ۲۰ سال اول خدمتش توسط ۱۷۰ فضانورد استفاده شد.
در حالی که CEVIS به تناسب اندام فضانوردان کمک میکرد، محدودیتهایی وجود داشت. به عنوان مثال، با وجود آزمایشهایی که در ایستگاه فضایی انجام میشد تمرکز دشوار بود. این دوچرخه همچنین در حین تمرین قدرت ۳۵۰ وات داشت، به این معنی که فضانوردانی که میخواستند تمرین شدیدتری داشته باشند، گزینههای کمی داشتند.
یک نسخه کوچکتر، سبکتر و قدرتمندتر ۵۰۰ واتی از این دوچرخه به نام Teal CEVIS در روز ۲۴ اکتبر سال ۲۰۲۳ در ایستگاه فضایی بینالمللی نصب شد. این دوچرخه جدیدتر به هدست VIVE Focus 3 متصل میشود.
مقامات VIVE میگویند: این هدست به موگنسن اجازه میدهد تا از فضای داخلی استریل و بی هیجان ایستگاه فضایی و همچنین صدای مداوم دستگاهها جدا شود. در حالی که او دوچرخهسواری میکند، مناظر از جلوی دید او حرکت میکنند و هدست VIVE Focus 3 اطلاعات را از طریق بلوتوث به دوچرخه ارسال میکند که در هنگام دوچرخه سواری در سربالایی یا سطوح مختلف مقاومت ایجاد کند.
هدست VIVE Focus 3 در اصل سال گذشته برای اهداف سلامت روان به ایستگاه فضایی بینالمللی ارسال شد. مقامات ناسا در مورد این آزمایش گفتهاند که موگنسن و سایر فضانوردان قصد داشتند جلساتی آزمایشی در حین پرواز متشکل از مشاهده ویدئوی واقعیت مجازی انجام دهند.
انتهای پیام
نظرات