فریبا ولی پور امروز (۲۲ اردیبهشتماه) در جلسه قرارگاه جوانی جمعیت که در فرمانداری بروجرد برگزار شد، اظهار کرد: دستورالعملهای قانون جوانی جمعیت از سال ۱۴۰۱ برای تمام دستگاهها ابلاغ شده و همه دستگاهها باید با کارهای قانونی خود آشنا باشند.
وی خاطرنشان کرد: داشت: میزان طلاق، فاصله دو فرزند، ناباروی، ازدواج، سقط در شهرستان بروجرد رتبه خوبی ندارد، و اولین شهرستان پر بحرانی است که از دید وزارت کشور به عنوان شهرستان پایلوت شناخته شد.
مدیرکل امور بانوان استانداری لرستان اضافه کرد: شهرستان بروجرد پایلوت اجرای سیاستهای جوانی جمعیت در کشور شده چون بحران کاهش جمعیت در این شهرستان وجود دارد.
ولیپور با بیان اینکه امسال قرار بر این است که سیاستهای جمعیتی با محوریت بروجرد اجرا شود، افزود: براساس کاری که صورت گرفته برخی از افراد به جای فرزندآوری از حیوانات نگهداری میکنند.
وی ادامه داد: در حوزه فرزندآوری اولین مشکل ما فرهنگی است، امروزه بیشتر خانواده با یک یا ۲ فرزند قانع شدند و این موضوع با توجه به بحران جمعیت خطرناک است.
وی با اشاره به اینکه در سال ۱۴۳۰ در قبال هر ۹ سالمند یک نیروی جوان وجود دارد، گفت: در آینده مدارس به خانه سالمندان تبدیل خواهد شد و بچهها مفهوم خاله، عمه، دایی و عمو را درک نمیکنند.
مدیرکل امور بانوان استانداری لرستان تصریح کرد: در آمار سال گذشته ازدواج در شهرستان بروجرد که حدود بیش از ۲ هزار مورد بوده آمار قابل ملاحظهای طلاق ثبت شده است.
ولیپور اظهار کرد: در برخی از روستاها هنوز شعارهای کاهش جمعیت بر در و دیوار وجود دارد و نیاز است که شهرداریها و دهیاریها برای تبلیغات طرح جوانی جمعیت اقدام کنند.
وی خاطرنشان کرد:۹۰ درصد سقطها اختیاری است که نوعی قتل عدم محسوب میشود که در این راستا مراکز نفس ایجاد شده تا خانودههایی که قصد سقط دارند را شناسایی کنند.
مدیرکل امور بانوان استانداری لرستان اضافه کرد: تاکنون ۱۴۰ مورد سقط در لرستان شناسایی و منصرف شدند و هفت مورد از نوزادان این مرکز متولد شدند که اولین نوزاد دختر به نام نفس نامگذاری شد.
ولیپور بیان کرد: رشد جمعیتی در لرستان ۱.۵ درصد است و تقریباً کاهش جمعیت کنترل شده ولی تا رسیدن به رشد مطلوب ۲.۵ درصد فاصله زیاد است.
انتهای پیام
نظرات