• یکشنبه / ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۱:۰۶
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1403022316431
  • خبرنگار : 50163

۳۰ هکتار از اراضی زراعی ابهر زیر کشت کلزا رفت

۳۰ هکتار از اراضی زراعی ابهر زیر کشت کلزا رفت

ایسنا/زنجان مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ابهر گفت: در سال‌جاری کشت کلزا در ۳۰ هکتار از اراضی زراعی شهرستان ابهر انجام شده است.‌

حسن مولایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه کلزا یکی از  گیاهان مناسب برای تناوب با گندم آبی است، اظهار کرد: این گیاه یکساله از خانواده شب‌بو است و زراعت آن باعث افزایش حاصلخیزی خاک و افزایش عملکرد ۲۵ درصدی گندم آبی می‌شود.‌

وی با اشاره به بی‌نیاز به واردات دانه‌های روغنی با اهتمام به کشت کلزا، افزود: باتوجه به واردات روغن خوراکی و وابستگی کشور به واردات، زراعت دانه‌های روغنی از جمله کلزا در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است.‌

مولایی با اشاره به ارزش غذایی بالای دانه روغنی کلزا، تصریح کرد: با توجه به اینکه روغن کلزا دارای ۲۵ تا ۵۵ درصد روغن و دارای ۲۲ تا ۴۰ درصد پروتئین بوده و فاقد کلسترول و اسیدهای چرب غیراشباع است، لذا ارزش غذایی بسیار بالایی دارد.‌

این مسئول خاطرنشان کرد: با توجه به خرید تضمینی این محصول به قیمت از قرار کیلویی ۳۵۰ هزار ریال و حمایت ویژه دولت از این محصول، به کشاورزان توصیه می‌شود ضمن مشاوره با کارشناسان جهاد کشاورزی نسبت به کشت این محصول اقدام کنند.

به گزارش ایسنا، توجه به کمبود شدید منابع آبی، یکی از سیاست‌هایی که طی سال‌های اخیر به صورت جدی در کشور دنبال می‌شود، تغییر الگوی کشت کشاورزان به صورت کاشت محصولاتی با نیاز آبی کم به جای محصولات با مصرف آبی بالا است که یکی از این محصولات کلزا است.

 کلزا یکی از دانه‌های روغنی است که علاوه بر صرفه‌جویی در مصرف آب برای کشاورزان و همچنین کمک به تامین دانه‌های روعنی کشور دارای صرفه اقتصادی نیز است، زیرا علاوه بر تاکیدات مقام معظم رهبری، دولت نیز نسبت به خرید تضمینی این محصول اقدام می‌کند.

گسترش کشت کلزا در در شهرستان‌هایی مانند ابهر که وضعیت آب‌های زیرزمینی به ویژه در دشت ابهر این روزها حال و روز خوشی ندارد، نویدبخش جانی تازه در شریان‌های کشاورزی منطقه و آب‌های زیرزمینی مناطقی است .


 کلزا به دلیل خاصیت سازگاری با محیط، نیاز آبی کم، ارزش تناوبی بالا، کنترل علف‌های هرز، استفاده بهینه از رطوبت و بارندگی، مقاوم به سرما، برداشت زودهنگام و در نتیجه آماده شدن زمین برای کشت دوم و داشتن ۴۰ درصد روغن بسیار با کیفیت و ۵۷ درصد کُنجاله برای تعلیف دام، یکی از دانه‌های روغنی با کیفیت و ایده‌آل در کشور است که توجه به توسعه کشت آن می‌تواند تحول بزرگی در بخش کشاورزی ایجاد کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha