• دوشنبه / ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۰:۱۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403022417166
  • خبرنگار : 50107

پیام آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی در افتتاحیه پنجمین کنگره جهانی حضرت رضا(ع)

پیام آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی در افتتاحیه پنجمین کنگره جهانی حضرت رضا(ع)
عکس از آرشیو

ایسنا/خراسان رضوی امروز ۲۴ اردیبهشت‌ماه، در افتتاحیه پنجمین کنگره جهانی حضرت رضا(ع) که در تالار قدس حرم مطهر رضوی برگزار شد، پیام آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی قرائت شد.

در متن این پیام آمده است:

«در ابتدا لازم می‌دانم از تمام دست‌اندرکاران و شرکت‌کنندگان در کنگره جهانی تعظیم و تکریم شخصیت حضرت علی بن موسی الرضا(ع) که به همت تولیت محترم آستان قدس برگزار شده است تشکر و قدردانی کنم و امیدوارم این گردهمایی و امثال آن قدم‌های مفید و مؤثری در راه شناخت و نشر معارف اهل بیت(ع) خصوصاً حضرت علی بن موسی الرضا(ع) بردارد.

جهان امروز و مناسبات حاکم بر آن و نابرابری آشکار در برخورداری همه از حقوق انسانی و همچنین جور و ستم فراگیر زورمندان و مستکبران بر مستضعفین و مظلومان عالم مهمترین دلیل و نشانه بر نیاز جهان برای سعی و کوشش نسبت به گسترش عدالت و جلوگیری از ظلم است. امروزه ظلم نه در پوشش و لفافه که عیان و ظاهر رخ نموده است. وضعیت مردم مظلوم غزه که ابتدایی‌ترین حقوق انسانی آن‌ها نقض شده و انواع جنایت‌ها در حق ایشان روا داشته شده یکی از بارزترین و فجیع‌ترین نمونه‌های ظلم در تاریخ بشریت است.

اهمیت عدالت و پرهیز از ظلم و رعایت حقوق انسان‌ها از آموزه‌های اساسی دین مبین اسلام و مکتب اهل بیت(ع) است. خداوند متعال یکی از اصلی‌ترین مأموریت‌های پیامبر خود را جریان عدالت و مبارزه با ظلم قرار داده آن چنان که به نبی خود فرمود «وَاسْتَقِمْ کَما أُمِرْتَ وَلَا تَتَّبِعْ أَهْوَاءَهُمْ وَقُلْ آمَنْتُ بما أَنزَلَ اللهُ مِن کتابٍ وأُمِرتُ لأعدِلَ بَینَکُم» و همچنین فرمود «و هذا کتابٌ مُصَدّق لِسَانًا عربیًّا لِیُنذِرَ الَّذِینَ ظَلَمُوا» و این مهم در جای جای قرآن و کلمات معصومین‌ها مورد تذکر قرار گرفته و به عناوین مختلف به آن پرداخته شده تا جایی که در کلام ثامن الحجج‌(ع) معیار مسلمانی عدم ظلم به مردم و نزدیکان قرار داده شده است.

گرچه سخن درباره عدالت فراوان گفته شده است اما به نظر می‌رسد موضوع عدالت به عنوان یک آرمان اصلی برای بشریت و حکومت امام موعود و گفت‌وگو درباره حقیقت ارکان و مولفه‌های آن، خصوصا بررسی و واکاوی میدانی نسبت به موانع گسترش عدالت عمومی و مبارزه با ظالمان و مظاهر ظلم با تکیه بر معارف والا و نورانی قرآن و اهل بیت، نیازمند پژوهش و تلاش علمی بیشتر است.

همچنین اینجانب پیشنهاد می‌کنم کمیته‌ای برای پیگیری و تحقق این مطالعات و پژوهش‌ها در کنار این کنگره تشکیل شود تا با استفاده از ظرفیت جهانی امام رضا(ع) و آستان مقدس آن حضرت و ارتباط با اندیشمندان و افراد تأثیرگذار، اجرای عملی شعار این گردهمایی را پیگیری کند.

در پایان بار دیگر از همه برگزارکنندگان و شرکت‌کنندگان این کنگره مبارک که به نام حضرت علی بن موسی الرضا(ع) مزین گشته است تشکر و قدردانی می‌کنم و امیدوارم نام ما در زمره شیعیان خالص آن حضرت و زمینه‌سازان حکومت مهدوی قرار گیرد و خداوند متعال همه ما را به عدالت در رفتار و گفتار موفق بدارد».

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha