• جمعه / ۲۲ شهریور ۱۳۹۲ / ۱۲:۴۹
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 92062213736
  • منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران

نامه زیباکلام به مکارم شیرازی و مهدوی کنی: درقبال اخراج استاد و دانشجو احساس وظیفه نکردید؟

نامه زیباکلام به مکارم شیرازی و مهدوی کنی: درقبال اخراج استاد و دانشجو احساس وظیفه نکردید؟

صادق زیباکلام - استاد دانشگاه و تحلیلگر مسایل سیاسی و اجتماعی - با انتشار نامه‌ای خطاب به آیت‌الله مکارم شیرازی و آیت‌الله مهدوی کنی، به نگرانی‌های آنها درباره عزل و نصب‌های اخیر سرپرست وزارت علوم پاسخ داد.

صادق زیباکلام - استاد دانشگاه و تحلیلگر مسایل سیاسی و اجتماعی - با انتشار نامه‌ای خطاب به آیت‌الله مکارم شیرازی و آیت‌الله مهدوی کنی، به نگرانی‌های آنها درباره عزل و نصب‌های اخیر سرپرست وزارت علوم پاسخ داد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، زیباکلام در بخشی از نامه خود، از برخی برخوردهای رییس پیشین دانشگاه علامه طباطبایی در طول هشت سال اخیر انتقاد کرده و آورده است: «آیا آن حضرات در قبال صدها دانشجویی که جناب شریعتی مانع از ادامه تحصیلشان شده و از دانشگاه اخراج شدند، احساس مسئولیتی ننمودند؟ ... آیا اگر کسی به حق یا ناحق طرفدار حکومت نبود، می‌بایست از حق تحصیل محروم شود؟»

متن کامل نامه صادق زیباکلام بدین شرح است:

«بسمه تعالی

حضرات آیات عظام مکارم شیرازی و مهدوی‌کنی ادام‌الله ظلهما العالی علی رئوس المسلمین

موضوع نامه: نگرانی حضرات آیات در مورد عزل و نصب‌های آقای دکتر جعفر توفیقی سرپرست وزارت علوم

با سلام و آرزوی طول عمر پربرکت آن مراجع عظام،اخیرا هر دو آن بزرگواران در خصوص عزل و نصب های صورت گرفته توسط سرپرست وزارت علوم اظهار نگرانی فرموده بودند که "مبادا مدیران مفسد جایگزین مسئولین صالح و دلسوز شوند". خطیب ارجمند نماز جمعه تهران، حضرت آیت الله سید احمد خاتمی دامت بقاه هم در نماز جمعه هفته گذشته با عنایت به همین دغدغه اظهار داشتند که " ما هیچ توقعی از دولت جدید نداریم فقط ازشان می خواهیم که به همان اصل اعتدال و میانه روی که از جانب خودشان مطرح شده پایبند بمانند و بر طبق آن عمل کنند". دغدغه آن بزرگوار هم همچون آن آیات عظام، نگرانی از بابت برخی عزل و نصب های دکتر توفیقی سرپرست وزارت علوم می باشد. و باز هم مشخص تر گفته باشیم، از بابت برکناری جناب حجت الاسلام دکتر صدرالدین شریعتی ریاست محترم دانشگاه علامه طباطبایی و در مرتبه بعدی رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان. نگرانی از عزل چنین روسایی سبب گردید تا برخی از نمایندگان تندرو اصولگرای مجلس هم به این فکر بیافتادند که اساسا حق عزل و نصب ها را از وزیر جدید علوم بگیرند. به همین منظور طرحی با قید دو فوریت به صحن علنی مجلس آوردند تا بر اساس آن سرپرست وزارت خانه حق نقض تصمیمات وزیر قبلی را نداشته باشد اما دو فوریت آن رای نیاورد و بعنوان طرح یک فوریتی در صف انتظار طرح‌ها و لوایح دیگر قرار گرفت.

بنده روی سخنم در این نامه خطاب به آن آیات عظام است و مشخص‌تر گفته باشم فقط یک سوال از آن مراجع عظیم‌الشأن دارم. من ضمن آنکه احساس مسئولیت آن بزرگواران را از عزل جناب حجت الاسلام شریعتی درک می کنم، پرسش مشخصم آن است که آیا آن جنابان در قبال عملکرد ایشان هرگز احساس مسئولیتی ننمودند؟ آیا آن حضرات در قبال صدها دانشجویی که جناب شریعتی مانع از ادامه تحصیلشان شده و از دانشگاه اخراج شدند، احساس مسئولیتی ننمودند؟ آیا آن حضرات در قبال خیل عظیم اساتید دانشگاه علامه که در دوران آقای دکتر شریعتی بدلیل آنکه افکار و عقایدشان خیلی با آراء حکومت همخوانی نداشت، اخراج، بازنشسته و ممنوع التدریس شدند، هرگز وظیفه و مسئولیتی احساس ننمودند؟ آیا در قبال هزاران دختری که داوطلب تحصیل در دانشگاه علامه می بودند اما بدلیل سیاست های حجت الاسلام شریعتی از ورودشان به آن دانشگاه جلوگیری شد، هیچوقت احساس مسئولیت و تکلیف نکردید؟ آیا در قبال تعطیل شدن تشکل های دانشجویی مستقل و جلوگیری از فعالیت های صنفی و سیاسی دانشجویان در دوران مدیریت جناب حجت الاسلام شریعتی احساس وظیفه و تکلیف نکردید؟ آیا در قبال پذیرفته شدگان دوره های فوق لیسانس و دکترا که گزینش بدلایل سیاسی از ثبت نام آنها جلوگیری کرد احساس وظیفه و تکلیف نکردید؟ آیا در قبال سقوط غم انگیز جایگاه علمی بهترین دانشگاه علوم انسانی کشور در نتیجه سیاست های تنگ نظرانه جناب حجت الاسلام شریعتی هیچ وقت احساس مسئولیت و وظیفه نکردید؟ آیا در قبال یک دو جین استاد برجسته رشته اقتصاد دانشگاه علامه که تنها جرم شان برای اخراج و بازنشستگی اجباری آن بود که در نامه ای سرگشاده سیاست های اقتصادی رئیس جمهور پیشین آقای دکتر احمدی نژاد را مورد انتقاد قرار داده بودند، هیچ گاه احساس وظیفه و تکلیف نکردید؟

حضرات آیات ارجمند جنابان مکارم شیرازی و مهدوی کنی بزرگوار، چگونه است که این احساس تکلیفی که در نتیجه قریب به یک ماه تصدی دکتر توفیقی سرپرست وزارت علوم می نمایید،در قبال هشت سال عملکرد شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارت علوم و روسایی امثال حجت‌الاسلام شریعتی در فاصله 84 تا 92 اصلا ننمودید؟ آیا هرگز تصور کرده‌اید که یک جوان بیست و چند ساله که با همه امید و آرزو و در نتیجه تلاش عظیم توانسته در آزمون دکترا موفق شود، اما "گزینش" مانع از ورود وی به دکترا می‌شود چه احساسی پیدا می‌کند و چگونه با سرنوشت و زندگی‌اش بازی می‌شود؟ جسارتاً می‌خواهم پرسشی را که بسیار در دانشگاه در معرض آن قرار گرفته‌ام اما هیچگاه پاسخی برای آن پیدا نکرده ام با آن حضرات در میان بگذارم. در هر سال تحصیلی من ده ها بار با این پرسش از سوی داوطلبینی که گزینش ها یا کمیته های انضباطی مانع از تحصیل و ثبت نامشان شده اند مواجه شده ام که می پرسند "کجای قانون اساسی ما می گوید که حق تحصیل فقط محدود به کسانی میشود که طرفدار دولت و حکومت هستند؟". "آیا اگر کسی به حق یا ناحق طرفدار حکومت نبود، می بایست از حق تحصیل محروم شود؟". "آیا اگر کسی منتقد یا حتی مخالف حکومت بود، می بایستی از تحصیل محروم شود؟". "آیا در جوامع دیگر، در هند، ژاپن، برزیل، آرژانتین، ترکیه، مالزی و ... هم ورود به دانشگاه و حق برخورداری از تحصیلات عالیه منوط به آن است که متقاضی مخالف یا منتقد دولت نباشد؟". "آیا اساسا در جوامع دیگر، دستگاهی و ممیزی وجود دارد که داوطلبان ورود به دانشگاه را مورد تفتیش عقاید سیاسی و عقیدتی قراردهد؟"

نمی‌دانم پاسخ صریح آن بزرگان در این فقره ها چه می‌باشند، اما این را می دانم که ظرف هشت سالی که اصولگرایان هر استادی را که "نامطلوب" تشخیص دادند از دانشگاه اخراج نموده و یا جلوی تدریسش را گرفتند، هر دانشجویی را که از نظر سیاسی نامطلوب تشخیص دادند از تحصیل محرومش ساختند و برای هر کس که از نظر سیاسی هم مرام شان بود حکم استادی در این یا آن دانشگاه زدند،آن حضرات حتی یکبار هم زحمت کوچکترین اعتراضی را به خود ندادند. کأنه اساتید و دانشجویانی که با زندگی شان بازی شد، نه شهروندان جمهوری اسلامی بودند، نه مسلمان بودند و نه از هیچ حق و حقوقی برخوردار می‌بودند.

سایه رحمت آن بزرگواران بر سر همه ما مستدام باد

ارادتمند

صادق زیباکلام

اواخر شهریور ماه 1392»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۲:۵۶

درود به شرفت زيباکلام عزيز

avatar
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۳:۰۱

نه، باور کردم شجاعت هنوز زنده است ... زيباكلام افتخار دانشگاه است

avatar
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۳:۱۶

احسنت

avatar
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۳:۲۰

خوب بود. به نظر من بعضي از آيات عظام هم بايد در معرض نقد منصفانه قرار بگيرند و از اون مهمتر پاسخگو باشند

avatar
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۳:۲۲

احسنت احسنت

avatar
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۳:۲۴

احسنت

avatar
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۳:۲۷

احسنت

avatar
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۳:۲۸

آفرين عالي بود واقعا چرا 8 ساله درقبال مسايل دانشگاه سکوت و حتي حمايت قاطعانه از دولت قبلي کردند؟ استخدام‌هاي با پارتي در دانشگاهها ببينيد بخصوص هيئت علمي کجاي دنيا از کسي که داره استخدام ميشه ميپرسند به کي راي دادي يا ميخواهي بدي؟

avatar
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۳:۲۹

آفرين به اين نظر روشنفکرانه من فکر نکنم جوابي بتونن بدن

avatar
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۳:۳۰

درود به شرف دكتر زيبا كلام

avatar
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۳:۳۳

زيباکلام، ايسنا متشکريم

avatar
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۳:۴۱

خدا اين استاد زيباکلام رو از ما نگيره که حرف دل من رو که 4 سال از عمرم رو تو دانشگاه علامه طباطبايي تلف کردم زد ... دمش گرم!

avatar
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۳:۵۲

به به، به به

avatar
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۳:۵۳

اين نامه از آقاي زيباکلام نيست بلکه از طرف ملت مظلوم ايران در اين هشت سال است. دسنشان درد نکنه

avatar
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۳:۵۴

چنانکه از نامه فوق پيداست آقاي زيباکلام از مخالفين رياست سابق دانشگاه علامه مي‌باشند و به همين خاطر با سخن دو مرجع عاليقدر با مضمون درخواست اعتدال در عزل و نصب‌ها مخالفت ميکنند در حالي كه ايشان بايد در نظر داشته باشند هر کسي حق انتقاد و بيان نظر دارد و نبايد کسي به خاطر اختلاف سليقه منتقدي را مورد تاخت قرار دهد. از طرفي سخن آيات عظام کلي بوده و به شخص خاصي اشاره نفرموده‌اند و آنکه ما مورد سخن ايشان را به خواست خود شخص خاصي قرار دهيم و سپس به نقد بپردازيم باعث ميشود نقد ما خارج از چارچوب واقعيت و حدود انصاف باشد

avatar
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۳:۵۵

زيباکلام اين چه وضعه صحبت کردنه با مراجع؟ قبح صحبتهات زياده ها!!

avatar
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۳:۵۷

در واقع تمامي اين مسايل که توسط استاد زيباکلام مطرح گرديد نيز باعث تاسف و تاثر مراجع عزيز نيز قرار خواهد گرفت و اي کاش اين نامه در دوران رياست شريعتي به مراجع نوشته مي شد تا عليرغم شناخت چهره واقعي آقاي شريعتي جلوي اين همه ظلم و استبداد و خودرايي گرفته شود.

avatar
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۴:۰۴

متن زيبا و در خور تاملي بود. ممنون دکتر عزيز.

avatar
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۴:۱۰

آقاي دكتر زيباكلام خيلي مردي كه حرف حقيقت رو كه خيلي‌ها مي ترسن شما ابراز كردي. با شما كاملا موافقم

avatar
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۴:۱۰

آيت‌الله مکارم جواب قانع‌کننده خواهند داد

avatar
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۴:۲۲

جناب آقاي دکر زيبا کلام اينجانب بسيار اتفاق مي‌افتد که مطالب جنابعالي را ميخوانم و در بسياري موارد با نظرات جنابعالي موافق نيستم يا بشدت مخالفم. مخصوصا آنهايي که به حمايت از جناب آقاي رفسنجاني است که معمولا در مورد خطاهاي دوران ايشان در زمينه اقتصاد و تورم وحشتناک سال 74 و 75 جنابعالي اصلا به آنها کاري نداريد. ولي اخيرا دو مطلب از جنابعالي خواندم که بسيار آنها را مطابق فکر خود يافتم. اولي در مورد توهم اصلاح‌طلبان در مورد مهندسي نمودن پيروزي در انتخابات 76 و 92 که جنابعالي بدرستي آن را رد کرديد. دومي در مورد همين نامه گلايه‌آميز حاضر به مراجع عظام. البته من واقعا نميدانم بازنشسته نمودن استادان اقتصاد علامه بدليل نامه سرگشاده آنان به آقاي احمدي‌نژاد بود يا نه و يا بدستور ايشان بود يانه. و به نظرات آن اساتيد (که فقط يک کلي‌گويي بود) ايراد داشتم. ولي درمورد گلايه جنابعالي در مورد دانشجويان و يا بعضي اساتيد و محروم نمودن آنان از حقوق قانوني خود در دانشگاه علامه طباطبايي با جنابعالي صد در صد موافقم. بطور خلاصه در مورد اين نامه جنابعالي عرض ميکنم: آفرين! دستتان درد نکند!

avatar
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۴:۲۵

آيا يک استاد دانشگاه در امور نابسامان حوزه‌ها دخالت ميکنه؟ درود بر دکتر توفيقي

avatar
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۴:۲۶

با سلام. اي کاش آيات عظام سري به وزارت علوم بزنند و وصف شريعتي و امثال وي را از زبان مديران ارشد که اکثرا اصولگرا مي‌باشند، بشنوند. تا ببينند اقاي شريعتي و ... جه ظلم‌ها كه در حق فرزندان اين مرز و بوم نکردند و جه افراد بي‌سوادي را كه بورسيه نکردند. اي کاش سري به دانشگاه علامه بزنند و ببينند که چگونه اميد و نشاط به اساتيد و دانشجويان برگشته است. آقايان محترم! شريعتي حدود يک سال بنده را که ايثارگر مي‌باشم بدون هيج دليلي از حق شهروندي و اجتماعي محروم ساخته و حتي حاضر نبود ابلاغيه وزارت علوم را اجرا نمايد. اگر باورتان نمي‌شود از مرکز نطارت وزارت علوم استعلام نماييد.

avatar
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۴:۲۷

درود بر آقاي زيباکلام

avatar
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۴:۵۵

درود به شرفت

avatar
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۴:۵۶

اصولگرايان افراطي نيستن. آقاي زيباکلام ولي هر چند با بسياري از نظريه‌هاي شما مخالفم در اين زمينه اظهار نظر خوبي داشتيد.

avatar
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۴:۵۹

خداوکيلي اين مراجع بيان و بدون حب و بغض جواب بدن

avatar
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۵:۰۹

درود بر شرفت استاد عزيز جناب زيباکلام

avatar
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۵:۱۰

فوق العاده بود.حقا كه نشان استادي برازنده شماست.

avatar
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۵:۱۵

خدا کنه اين انتقادات فقط به صلاح مردم باشن

avatar
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۵:۲۱

واقعاً داشتن همچين انسان‌هاي روشنفکري و بيان همچين حقيقت‌هايي از سوي آنها ما را اميدوار مي‌سازد اما حيف که نه گوش شنوايي هست و نه مرد عملي! درود بر شما آقاي زيباکلام

avatar
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۵:۴۶

آقاي زيباکلام! استادي که به اتهام تجاوز جنسي از دانشگاه اخراج ميشه و بعد به دروغ ميگه من براي راي دادن به موسوي از دانشگاه اخراج شدم از نظر شما بايد به دانشگاه برگرده؟؟

avatar
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۶:۱۲

شما اصلا مي دونيد تعدادي از آن چند دانشجو چرا اخراج شدن؟ جالبه خودتون اعتراف داريد مخالف نظام بودن نه منتقد نظام! پس احتمالا خبر داريد در دانشگاه چه مي کردن. چرا بايد در دانشگاهي که اسم علامه داره يک قرآن نباشه؟ بله خيلي هاي ديگر هم مخالف و منتقد نظام بودن ولي چرا آنها کلاس هاي دانشگاه رو به تعطيلي نکشاندن؟ چرا آنها امتحانات پايان ترم رو به لغو شدن نکشاندن؟ چرا آنها کلاس درس رو به محل بيانه هاي نوري‌زاده و ... در BBC و اعتراض و شعارهاي سياسي تبديل نکردن؟؟ چه کساني دانشجويان مذهبي حتي مثل شهيد دکتر شهرياري و احمدي روشن رو به خاطر مخالفت کردن با رفتار و افکار غير مذهبي آنها در دانشگاه حتي در حمايت با رذل‌ترين موضوعات غير اخلاقي مثل هجنس‌گرايي در دانشگاه از کلاس درس اخراج کردن؟ به قول شريعتي اگر پرونده هاي آنها رسانه اي بشه استخوان ها خواهد ترکيد

avatar
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۶:۲۳

در عرض 20 ثانيه 42 امتياز منفي به پست بنده داده شده!! احتمالا کاربران ايسنا با سرعت نور هر پست جديدي رو مي‌خونن که در عرض چند ثانيه 42 تا منفي دادن! در هيچ سايت خبري نديدم به جز افرادي که با شيفت + کنترل + ... در عرض يک دقيقه اين قدر مثبت يا منفي ميدن در عرض چند ثانيه اين قدر امتياز جابجا بشه.

avatar
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۵:۵۶

و من الله توفيق

avatar
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۵:۵۹

همانطور که رياست محترم جمهور فرمودند ملاک تورم جيب مردم است بايد بگوييم ملاک عملکرد رئيس دانشگاه هم دانشجويان و اساتيد و کارمندان آن دانشگاه هستند. مراجع محترم تقليد اگر از کنار گذاشته شدن آقاي شريعتي ناراحتند سري به دانشگاه علامه بزنند تا از نزديک با نقره‌داغ شدن اساتيد و دانشجويان اين دانشگاه آشنا شوند. نبايد شعار و لباس هرچند بهترين شعار و لباس در جهان اسلام باشد ملاک قرار گيرد. ملاک عملکرد است

avatar
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۶:۱۵

البته اگر منصف باشيم بهانه فعال سياسي هم خوب توجيهي شده براي دانشجويان مشروطي و اخراجي. ميگيم چرا استاد انداختت، مي‌گه سياسيه. ميگيم چرا مشروط شدي، ميگه سياسيه. ميگيم چرا اخراج شدي، ميگه سياسيه. يک بار نميگه بابا شب امتحان حتي جزوه استادي که کلاسش رو هم نمي‌رفتم نداشتم! اين بازي که هر کسي 3-4 بار مشروط ميشه و يک شبه ميشه يک عنصر مبارز سياسي مخالف نظام هم اصلا کار درستي نيست که عاقبت هم زندگي همين بازي رو با خود ما خواهد کرد...

avatar
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۶:۱۶

درود بر استاد بزرگوار دکتر زيباکلام بي صبرانه منتظر پاسخ حضرات آيات در اين خصوص هستم و مي خواهم تک تک جملات دکتر زيباکلام را با معيار حق پاسخ دهند

avatar
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۶:۲۱

درود بر دکتر زيباکلام

avatar
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۶:۳۳

جناب آقاي زيباکلام حرف شما درست است

avatar
۱۳۹۲-۰۶-۲۲ ۱۶:۵۳

واقعا زيبايي کلام بود