• چهارشنبه / ۲۹ آبان ۱۳۹۲ / ۱۲:۲۳
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 92082918077
  • خبرنگار : 71452

تپش قلب چاپ سه‌بعدی در بدن تا یک دهه آینده

تپش قلب چاپ سه‌بعدی در بدن تا یک دهه آینده

محققان آمریکایی در حال توسعه نسل جدید چاپگر سه بعدی هستند که امکان تولید یک قلب کامل برای بیماران نیازمند پیوند را فراهم می کند.

محققان آمریکایی در حال توسعه نسل جدید چاپگر سه بعدی هستند که امکان تولید یک قلب کامل برای بیماران نیازمند پیوند را فراهم می کند.

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، توانایی چاپگرهای سه بعدی برای تولید بافت های بدن انسان با قرار دادن لایه به لایه سلول های زنده، با ساخت اندام مینیاتوری از جمله کبد و کلیه نشان داده شده است.

این اندام مینیاتوری با استفاده از سلول های بنیادی استخراج شده از مغز استخوان یا چربی تولید می شوند.

قلب نیز یکی از هدف های اصلی محققان طب پزشکی ترمیمی در حوزه تولید اندام چاپ سه بعدی قابل پیوند محسوب می شود.

ایده تولید قلب چاپ سه بعدی از سلول های بنیادی چربی خود بیمار توسط «استوارت ویلیامز» مدیر اجرایی موسسه نوآوری قلب و عروق در لوئیزویل ایالت کنتاکی ارائه شد.

محققان این آزمایشگاه در حال توسعه نسل جدید چاپگر سه بعدی با هدف تولید قلب کامل شامل تمامی بخش ها از جمله عضلات، عروق خونی، دریچه های قلب و بافت های الکتریکی هستند.

«ویلیامز» تأکید می کند: در حال حاضر قادر به تولید بخش های مختلف قلب هستیم، اما برای تولید یک قلب کامل به نسل جدید چاپگر سه بعدی نیاز داریم؛ یک اندام چاپی در اندازه واقعی باید شامل شبکه پیچیده یی از رگ های خونی کوچک باشد.

فناوری چاپ سه بعدی، ابزار مناسبی برای تولید عروق خونی محسوب می شود و در حال حاضر عروق خونی بزرگ با کمک چاپگر سه بعدی موجود تولید می شوند.

اما بهترین چاپگر سه بعدی قادر به چاپ ساختارهای در اندازه چند میلیمتر است، اما عرض کوچکترین عروق خونی تنها چند میکرون یا چند هزارم میلی متر است.

محققان معتقدند که اندام چاپ سه بعدی در اندازه واقعی 10 تا 15 سال آینده محقق می شوند، اما محققان موسسه نوآوری قلب و عروق لوئیزویل کار توسعه نسل جدید چاپگر سه بعدی زیستی را از ماه دسامبر 2013 آغاز کرده و امیدوارند که نخستین قلب چاپ سه بعدی در اندازه واقعی را تا 10 سال آینده تولید و آماده پیوند کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۰۸-۲۹ ۱۲:۲۹

واقعيت اينه که مدتهاست ديگر دانشمندان دنبال کشفياتي براي حل مشکلات بشر مانند درمان بيماريهاي صعب‌العلاج نيستند بلکه فقط دنبال کشفياتي هستند که پولساز باشد. اينه که راه علم رو هم به سمت انحراف کج کرده‌اند.