• یکشنبه / ۱۸ اسفند ۱۳۹۲ / ۰۷:۰۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 92121811388
  • خبرنگار : 71456

بازداشت سومین قمر بزرگ مشتری در حال قی‌کردن مواد مذاب

بازداشت سومین قمر بزرگ مشتری در حال قی‌کردن مواد مذاب

فضاپیمای «افق‌های جدید» در مسیرش به سوی جهان‌های یخی خارج از منظوم شمسی، نماهای زیبایی را از سومین قمر بزرگ مشتری شکار کرد.

فضاپیمای «افق‌های جدید» در مسیرش به سوی جهان‌های یخی خارج از منظوم شمسی، نماهای زیبایی را از سومین قمر بزرگ مشتری شکار کرد.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، هنگام گذر از مقابل مشتری، این کاوشگر پلوم آتشفشانی به ارتفاع 320 کیلومتری را رصد کرد که در حال فوران بر سطح سومین قمر بزرگ این سیاره موسوم به «آیو» بود.

مدار آیو که در نزاعی ابدی بین گرانش مشتری و قمرهای کوچک‌تر آن گرفتار شده، به طور نامعمولی بیضوی است؛ چنین موضوعی موجب می‌شود این قمر که در فاصله 591 میلیون کیلومتری از زمین است، در فواصل بسیار متغیری از مشتری قرار گیرد.

این فاصله نیروهای جزر و مدی ایده‌آلی را خلق می‌کند که موجب می‌شوند سطح قمر حدود 100 متر بالا و پایین برود. چنین پمپاژ جزر و مدی مقادیر بزرگ گرما را در درون آیو ایجاد می‌کند و موجب می‌شود که بخش اعظم پوسته زیرسطحی آن در شکل مایع باقی بماند.

به منظور خلاص‌شدن از این فشار، سطح این قمر به طور مداوم پوست می‌اندازد و بسیاری از دهانه‌های برخورد را با دریاچه‌های مواد مذاب و پخش‌کردن صخره‌های مایع پر می‌کند. ماده متشکل این مواد هنوز مشخص نیست اما نظریه‌ها از گوگرد یا سیلیکات ذوب‌شده خبر می‌دهند.

تصور می‌شود، پلوم عظیم شکارشده توسط آتشفشان Tvashtar در نیمکره شمالی آیو ایجاد شده‌ باشد.

تصاویر دریافتی در مارس سال 2007 گرفته اما به تازگی توسط ناسا منتشر شده‌اند.

ایستگاه فضایی در حال برنامه‌ریزی ماموریتی رباتیک به یکی دیگر از قمرهای مشتری به نام «اروپا»ست که این هدف در سال 2025 محقق می‌شود.

انتهای پیام

پمپاژ مواد مذاب در سومین قمر بزرگ مشتری

تصاویر گرفته‌شده توسط فضاپیمای افق‌های جدید

سه قمر دیگر مشتری

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha