• یکشنبه / ۱۸ خرداد ۱۳۹۳ / ۰۹:۱۱
  • دسته‌بندی: جام جهانی 2014
  • کد خبر: 93031808623
  • خبرنگار : 71460

2006، چهارمین قهرمانی ایتالیا در جام جهانی

2006، چهارمین قهرمانی ایتالیا در جام جهانی

ایتالیا موفق شد با برتری برابر فرانسه در ضربات پنالتی به قهرمانی در جام جهانی 2006 دست یابد.

ایتالیا موفق شد با برتری برابر فرانسه در ضربات پنالتی به قهرمانی در جام جهانی 2006 دست یابد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، آلمان در ژوییه سال 2000 در زوریخ از بین چهار نامزد، به عنوان میزبان جام جهانی 2006 انتخاب شد. آفریقای جنوبی، انگلیس و مراکش سه نامزد دیگر برگزاری این مسابقات بودند، اگر چه برزیل نیز سه روز قبل از شروع رای گیری از پیشنهاد خود انصراف داده بود. سه مرحله رای گیری انجام شد و در هر مرحله کشوری که کمترین رای را آورده بود، کنار رفت تا سرانجام آلمان با کسب بیشترین آرا نسبت به آفریقای جنوبی، امتیاز میزبانی را به دست آورد.

** چهارمین قهرمانی ایتالیا

تیم همیشه مدعی ایتالیا با شکست فرانسه در ضربات پنالتی، به لطف تلاش تیمی و گلزنی 10 بازیکنش، برای چهارمین بار جام قهرمانی را به خانه برد. بازی فینال بعد از این که با تساوی 1 بر 1 در وقت قانونی تمام شد، در ضربات پنالتی با نتیجه 5 بر 3 به سود لاجوردی پوشان خاتمه یافت.

البته آلمان هم زیاد ناکام نماند و با گلهای "میروسلاو کلوزه" سوم شد تا مردم این سرزمین را غرق در جشن و شادمانی کند. آلمان در رده بندی پرتغال را 3 بر 1 در هم کوبید.

** جام جهانی 2006 در بین پر بیننده ترین جام‌ها

مسابقات جام جهانی 2006 را می توان یکی از پر بیننده ترین جام ها دانست، به طوری که بازی فینال را یک میلیارد و 715 میلیون نفر در سراسر جهان تماشا کردند. بنابراین جام هجدهم بعد از مسابقات 2002، 1994 و 1990، از نظر بینندگان تلویزیونی در رده چهارم قرار گرفت.

** 198 تیم در مقدماتی

در مرحله مقدماتی جام هجدهم که از سپتامبر 2003 آغاز شد، 198 تیم از شش قاره شرکت کردند و در پایان 31 تیم از جمله ایران جواز صعود به مرحله نهایی را به دست آورند تا در این مرحله در کنار آلمان میزبان به رقابت بپردازند.

آلمان به عنوان میزبان به صورت خودکار صعود کرد و 31 سهمیه باقی مانده بین قاره ها تقسیم شد.

برای اولین بار مدافع عنوان قهرمانی نتوانست به صورت خودکار صعود کند. 13 تیم از اروپا، پنج تیم از آفریقا، چهار تیم از آمریکای جنوبی، چهار تیم از آسیا و سه تیم از منطقه کونکاکاف به جام جهانی رسیدند.

همچنین دو سهمیه باقی مانده نیز بعد از برگزاری دیدارهای پلی‌آف بین نمایندگان آسیا و کونکاکاف و همچنین آمریکای جنوبی و اقیانوسیه مشخص شد.

هشت تیم آنگولا، ساحل عاج، جمهوری چک، غنا، توگو، ترینداد و توباگو، اوکراین و صربستان و مونته نگرو برای اولین بار طعم حضور در جام جهانی را چشیدند. جمهوری چک و اوکراین برای اولین بار به عنوان یک کشور مستقل در مسابقات شرکت کردند در حالی که قبلا به عنوان بخشی از چکسلواکی و شوروی در جام جهانی بازی کرده بودند. صربستان و مونته نگرو نیز در جام جهانی 1998 در قالب تیم ملی یوگسلاوی در جام جهانی حضور یافته بود.

** 64 بازی در 12 ورزشگاه در 12 شهر

مجموعاً 12 ورزشگاه در 12 شهر برلین، دورتموند، فرانکفورت، گلزن‌کرشن، هامبورگ، هانوفر، کایزرسلاترن، کلن، لایپزیگ، مونیخ، نورنبرگ، اشتوتگارت آلمان برای میزبانی جام جهانی انتخاب شده‌ بودند.

** آلمان - کاستاریکا؛ پر گل ترین بازی افتتاحیه تاریخ جام جهانی

جام جهانی 2006 غرور ملی از دست رفته ژرمن ‌ها را بازگرداند. آلمان در دیدار اول 4 بر 2 کاستاریکا را برد تا این مسابقه پر گل‌ترین بازی افتتاحیه تاریخ جام‌های جهانی شود. میزبان در نهایت با سه پیروزی به دور بعد راه یافت و اکوادور هم دوم شد. کاستاریکا در این مرحله حتی یک امتیاز هم کسب نکرد.

انگلیس فاتح گروه دوم شد، اما آمار نشان نمی‌دهد آنها چقدر سختی کشیدند تا به این موفقیت برسند. ترینیداد و توباگو با درخشش خود، انگلیس را تا دقیقه 83 متوقف کرده بود، اما سرانجام "پیتر کراوچ" سانتر دیوید بکام را به گل تبدیل کرد. سوئد هم از یاران "اسون گوران اریکسون" یک تساوی 2 بر 2 گرفت تا دوم شود.

آرژانتین و هلند هم خوش درخشیدند و هر دو بازی اول خود را بردند. نتیجه تساوی بدون گل آنها در روز پایانی نتیجه ای نیست که جذابیت این مسابقه را نشان دهد. صربستان و مونته‌نگرو هم آخرین جام جهانی خود، پیش از تجزیه را تجربه کرد. آن ها یک شکست تحقیرآمیز شش بر صفر مقابل آرژانتین را تجربه کردند و آخر شدند.

مکزیک یکی از دو تیمی بود که با چهار امتیاز به دور بعد رسید. پیروزی روز نخست مقابل ایران و تساوی بدون گل مقابل آنگولا برای آنها کافی بود. پرتغال در این گروه به آسانی صدرنشین شد.

صعود غنا از گروهی که شامل چک، ایتالیا و آمریکا بود، از شگفتی های این جام است. آمریکایی‌ها که چهار سال قبل به یک ‌چهارم نهایی رسیده بودند تنها یک امتیاز کسب کردند که در بازی خشونت‌آمیز مقابل ایتالیا حاصل شد.

"دانیله دروسی" به دلیل خطا در این بازی چهار جلسه محروم شد، اما ایتالیا در نهایت صدرنشینی گروه را به دست آورد.

استرالیا که پس از 32 سال به جام جهانی برگشته بود تبدیل به اولین تیم قاره اقیانوسیه شد که به دور دوم صعود کرده است. تساوی 2 بر 2 مقابل کرواسی در روز آخر برای صعود آن ها کافی بود.

در این دیدار جنجالی، "گراهام پل" داور انگلیسی سه بار به "یوسیپ سیمونیچ" کارت زرد نشان داد تا این که سرانجام او را اخراج کند. برزیل در این گروه سه برد به دست آورد و با تفاضل گل مثبت 6 به دور بعد رسید.

اسپانیا جام را با در هم کوبیدن اوکراین با نتیجه 4 بر 0 آغاز کرد و با سه برد به دور بعد رسید. اوکراینی‌ها توانستند شکست را فراموش کنند و با برد مقابل تونس و عربستان سعودی به مرحله حذفی راه یابند.

در دور دوم ایتالیا با یک پنالتی جنجالی که "فابیو گروسو" در آخرین ثانیه‌های بازی مقابل استرالیا به دست آورد پیروز شد و سپس اوکراین را از پیش رو برداشت.

آلمان پس از برد مقابل سوئد، بازی پر تنشی مقابل آرژانتین انجام داد. "خوزه پکرمن" سرمربی آرژانتین پس از آن که تیمش 1 بر 0 پیش افتاد، "خوان رومن ریکلمه" را از بازی بیرون کشید تا برتری شکننده‌اش را حفظ کند، اما میروسلاو کلوزه 10 دقیقه مانده به پایان بازی گل زد و میزبان در ضربات پنالتی پیروز شد.

پرتغال بهترین بازی تورنمنت را مقابل هلند در دور یک‌ هشتم نهایی انجام داد و سپس انگلیس را در یک‌ چهارم نهایی در ضربات پنالتی برد.

این دومین راهیابی متوالی تیم‌های "لوییس فلیپه اسکولاری" به مرحله یک ‌چهارم نهایی بود. فرانسه هم اسپانیا و برزیل، دو غول فوتبال دنیا را برد.

در نیمه نهایی دو گل در وقت اضافی باعث شد ایتالیایی‌ها به فینال برسند. گروسو بار دیگر قهرمان ایتالیا بود که گل بسیار حیاتی به آلمان را زد.

بازیکنان کهنه ‌کار فرانسه که جور تصمیمات عجیب و غریب "ریمون دومنک" سرمربی تیم را می‌کشیدند، تیمشان را مقابل پرتغال به پیروزی رساندند. پنالتی زیدان برای برد آنها در این بازی کافی بود.

** زیدان ستاره ای که اخراج شد

در فینال تیم های فرانسه و ایتالیا به تساوی 1 بر 1 رسیدند و بازی به وقت اضافی کشید. در اوج حساسیت، زیدان با سر به سینه "مارکو ماتراتزی" مدافع ایتالیا کوبید تا در آخرین مسابقه رسمی خود با کارت قرمز مستقیم اخراج شود.

"دیوید ترزگه" یک پنالتی حساس را از دست داد و گروسو آخرین پنالتی ایتالیا را گل کرد تا تیمش قهرمان شود.

** ایران در دور اول حذف شد

تیم ملی فوتبال ایران در این جام با یک تساوی برابر آنگولا و دو شکست مقابل مکزیک و پرتغال از راهیابی به دور دوم باز ماند.

رکورد گلهای تیم ملی در جام 2006 دو گل زده در برابر شش گل خورده بود.

"برانکو ایوانکوویچ" سرمربی کروات تیم ملی بلافاصله پس از پایان جام جهانی از مربیگری ایران برکنار شد و جایش را به "امیر قلعه نویی" داد.

بازی های علی دایی کاپیتان تیم ملی ایران و برترین گلزن ملی جهان در این جام مورد انتقاد زیاد اهالی فوتبال قرار گرفت، به طوری که دایی پس از این جام برای همیشه از تیم ملی کنار رفت.

** تلخ و شیرین های جام

بعضی می‌گویند فابیو گروسو مقابل استرالیا خود را به زمین زد تا داور پنالتی بگیرد، اما این مدافع کناری هر گاه که ایتالیا نیاز به کمک داشت به داد این تیم رسیده است.

میروسلاو کلوزه پنج گل زد و بهترین گلزن جام شد تا آلمانی‌ها به رتبه سوم برسند.

تیم "یورگن کلینزمن" در طول جام نمایش‌هایی دیدنی و درخشانی داشت. رونالدو هم با سه گلی که در این جام زد، با 15 گل به بهترین گلزن تاریخ جام جهانی تبدیل شد.

** به یادماندنی ترین بازی ها

پرتغال و هلند بازی برگزیده جام را انجام دادند. این دیدار تنها یک گل داشت که آن را مانیش برای پرتغال زد. داوری سخت‌گیرانه و رفتار خشن بازیکنان، بازی نامتعارفی را رقم زد که چهار کارت قرمز در پی داشت.

تساوی بین آمریکا و ایتالیا هم به دلیل ضربه آرنج بسیار خشن دروسی به "برایان مک‌براید" در یادها ماند.

فینال هم در حافظه همه طرفداران فوتبال باقی خواهد ماند. البته نه به دلایل معمول، بلکه به دلیل ضربه سر زیدان به سینه ماتراتزی.

* فینال

ایتالیا یک (5)- فرانسه یک (3)

ماتراتزی برای ایتالیا، زیدان برای فرانسه

** بهترین گلزنان جام هیجدهم

میروسلاو کلوزه (آلمان) 5 گل

هرنان کرسپو (آرژانتین) 3 گل

تیری آنری (فرانسه) 3 گل

لوکاس پودولسکی (آلمان) 3 گل

ماکسی رودریگز (آرژانتین) 3 گل

رونالدو (برزیل) 3 گل

فرناندو تورس (اسپانیا) 3 گل

داوید ویا (اسپانیا) 3 گل

زین‌الدین زیدان (فرانسه) 3 گل

** برترین های جام

قهرمان: ایتالیا

نایب قهرمان: فرانسه

سوم: آلمان

چهارم: پرتغال

** برنده توپ طلایی: زین الدین زیدان (فرانسه)

** برنده کفش طلایی: میروسلاو کلوزه (آلمان)

** برنده جایزه یاشین برای بهترین دروازه بان: جیان لوییجی بوفون (ایتالیا)

** برنده جایزه بهترین بازیکن جوان: لوکاس پودولسکی (آلمان)

** برنده جایزه بازی جوانمردانه: اسپانیا و برزیل

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha