• سه‌شنبه / ۱۸ شهریور ۱۳۹۳ / ۱۱:۰۴
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93061810858

ابداع فناوری نانوپیکسل‌ برای نمایشگر با قدرت تفکیک بالا

محققان دانشگاه آکسفورد، پتنتی درباره فناوری تولید نانوپیکسل به ثبت رسانده‌اند. این نانوپیکسل‌ها می‌توانند برای تولید نمایشگرهای با قدرت تفکیک بالا مورد استفاده قرار گیرند. محققان این پروژه با همکاری شرکت آیسیس اینویشن (Isis Innovation) درصدد تجاری‌سازی این یافته هستند.

محققان دانشگاه آکسفورد، پتنتی درباره فناوری تولید نانوپیکسل به ثبت رسانده‌اند. این نانوپیکسل‌ها می‌توانند برای تولید نمایشگرهای با قدرت تفکیک بالا مورد استفاده قرار گیرند. محققان این پروژه با همکاری شرکت آیسیس اینویشن (Isis Innovation) درصدد تجاری‌سازی این یافته هستند.

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه آکسفورد اخیراً به مطالعه‌ رابطه میان خواص نوری و الکتریکی مواد با تغییر فاز آن‌ها پرداخته است. این گروه در این پروژه یک لایه از ماده تغییردهنده فاز به ضخامت 7 نانومتر را میان دو الکترود شفاف قرار داده و در نهایت موفق به ساخت پیکسل برای نمایشگرها شده است.

تصاویر اولیه با استفاده از میکروسکوپ نیروی اتمی (AFM) روی این پیکسل‌ها ایجاد شده اما محققان معتقدند که با بهینه‌ سازی این نانوپیکسل می‌توان آن را برای استفاده در نمایشگرها به کار برد. این نانوپیکسل‌ها ابعاد 300 در 300 نانومتری دارند که به صورت الکتریکی قابل سوئیج شدن هستند. از این نانوپیکسل‌ها می‌توان به عنوان واحدهای سازنده نمایشگرهایی با قدرت تفکیک بالا استفاده کرد.

تیم تحقیقاتی دانشگاه آکسفورد با کمک شرکت آیسیس اینویشن (Isis Innovation) فناوری تولید این نانوپیکسل‌ها را به صورت پتنتی به ثبت رسانده‌اند. آیسیس اینویشن شرکت تجاری سازی یافته‌های دانشگاه آکسفورد است. این شرکت برای تجاری‌ سازی و جلب سرمایه‌گذاری روی این فناوری جدید با تولیدکنندگان نمایشگر وارد مذاکره شده است.

هاریش باسکاران از محققان این پروژه می‌گوید: «ما در ابتدا قصد نداشتیم نوع جدیدی از نمایشگرها را بسازیم و تنها روی رابطه میان خواص نوری و الکتریکی با تغییر فاز آن‌ها مطالعه می‌کردیم. اما در حین تحقیقات خود دریافتیم که این نانوساختارهای ساندویچی می‌توانند برای تولید تصویر استفاده شوند. همچنین به دلیل ابعاد بسیار کوچک، این نانوپیکسل‌ها کنتراست بالایی دارند. در ادامه نیز دریافتیم که تغییر الکترود پایینی نانوپیکسل می‌تواند منجر به تغییر رنگ نانوپیکسل شود.»

از آنجایی که این نانوپیکسل‌ها را می‌توان روی سطوح مختلف نشست داد، بنابراین با لایه‌ نشانی آن‌ها روی بستر انعطاف‌پذیر از نانوپیکسل‌ها می‌توان برای نمایشگرهای انعطاف‌پذیر استفاده کرد. ضخامت این پوشش می‌تواند در حدود 200 نانومتر باشد بنابراین علاوه بر نمایشگر، می‌توان از آن در تولید عینک‌های هوشمند، نمایشگرهایی با قابلیت تا شدن و همچنین روی شیشه جلو خودروها استفاده کرد.

در این پژوهش از آلیاژ Ge2Sb2Te5 (ژرمانیوم، آنیتموان و تلوریم) به عنوان ماده تغییر دهنده فاز استفاده شده و الکترودهای شفاف مورد استفاده برای ساندویچی کردن نیز «اکسید ایندیوم قلع» است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha