• شنبه / ۱۱ بهمن ۱۳۹۳ / ۱۱:۳۰
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93111105875
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

ماموریت‌ شبیه‌سازی مریخ به آتش کشیده شد

ماموریت‌ شبیه‌سازی مریخ به آتش کشیده شد

ماموریت شبیه‌سازی مریخ با یک آتش‌سوزی بزرگ در وسط بیابان یوتا پایان یافت.

ماموریت شبیه‌سازی مریخ با یک آتش‌سوزی بزرگ در وسط بیابان یوتا پایان یافت.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، این ماموریت شامل چهار فضانورد بود که به امید بازسازی تاثیرات فیزیولوژیکی زندگی در مریخ برای دو هفته در انزوا زندگی می‌کردند.

اما در عوض آن‌ها با یک شرایط واقعی اورژانسی روبرو شدند که طی آن، آتش‌سوزی به ارتفاع سه متر بخشی از ایستگاه تحقیقاتی صحرایی مریخ را از بین برد.

به گفته انجمن مریخ که مسئول برپایی این ماموریت‌هاست، هیچ یک از افراد گروه که برای بیش از یک ساعت با آتش مبارزه کرده بودند، آسیب ندیده است.

نیک اورنشتاین، فرمانده گروه ماموریت شبیه‌سازی مریخ، ابتدا دود را که از گلخانه ایستگاه بیرون می‌آمد مشاهده کرده بود و عملیات اطفای حریق را آغاز کرده بود. وسط گلخانه موسوم به «GreenHab» کاملا نابود شد و بررسی‌های بیشتر نشان داد که قرار گرفتن یک بخاری برقی در فاصله نزدیک به قفسه‌ها باعث بروز آتش‌سوزی شده بود.

گروه اورنشتاین تا مدتی در نزدیکی ایستگاه تحقیقاتی‌شان باقی مانده و به ماموران اورژانس کمک می کردند و در نهایت در روز 31 دسامبر (10 دی) تصمیم به پایان ماموریت شبیه‌سازی گرفتند.

بخش تخریب‌شده GreenHab دومین نمونه‌ای بود که توسط ایستگاه تحقیقاتی صحرایی مریخ ساخته شد. نمونه اول در اثر بادهای شدید از بین رفته بود.

فضانوردان در زمان اقامت خود در بخش ماژول سکونتگاه زندگی می‌کردند که شامل یک ساختمان دو طبقه سیلو شکل دارای فضاهای آزمایشگاهی و همچنین فضای سکونتی بود که قطر هر کدام هشت متر بود.

برای ترک ماژول سکونتگاه، ساکنان باید یک روز جلوتر از پشتیبانی ماموریت کسب اجازه کنند. حتی در آن زمان نیز فضانوردان باید یک لباس فضایی بسیار بزرگ را بپوشند که دارای تهویه هوای داخلی، واحدهای رادیویی، کلاه سنگین و چکمه است.

ارتباط‌ گرفتن با جهان خارج بسیار محدود بوده و ارتباط اینترنتی بسیار کندی در اختیار اعضای این ماموریت قرار دارد که با آن تنها می‌توان چند ایمیل در روز ارسال کرد.

بیشتر ارتباطات با کنترل ماموریت بوده که گزارش اعضا در مورد همه جوانب زندگی آن‌ها را در طول دوره دو هفته اقامتشان جمع‌آوری می‌کرد. این اطلاعات شامل جزئیاتی در مورد تغذیه، ورش و حالت فیزیولوژیکی آن‌ها بود.

آزمایشات انجام شده در یوتا و ایستگاه خواهر آن در قطب جنوب برای کمک به فضانوردان در یادگیری بهتر شرایط پیش‌رو در سفرهای مشابه طراحی شده است.

کوتاهترین سفر ممکن به مریخ 225 میلیون کیلومتر بوده که حدود هفت ماه طول خواهد کشید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha