• پنجشنبه / ۶ خرداد ۱۳۹۵ / ۰۸:۵۷
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 95030603358
  • منبع : نمایندگی اردبیل

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم تاکید کرد

ضرورت استفاده از ظرفیت دانشگاه‌ها برای تحقق اقتصاد مقاومتی

ضرورت استفاده از ظرفیت دانشگاه‌ها برای تحقق اقتصاد مقاومتی

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بر ضرورت استفاده از ظرفیت دانشگاه‌ها برای تحقق اقتصاد مقاومتی تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار پژوهشی ایسنا منطقه اردبیل، وحید احمدی در مراسم افتتاحیه چهل و نهمین اجلاس معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها، موسسات و مراکز آموزش عالی و پارک‌های علم و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دانشگاه محقق اردبیلی با اشاره به مزین شدن امسال به نام سال «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» گفت: محور اقتصاد مقاومتی، اقتصاد دانش بنیان است.

وی با بیان اینکه باید در مفهوم اقتصاد مقاومتی دقت کرد، افزود: اقتصاد مقاومتی، اقتصاد ریاضتی نیست، بلکه اقتصاد مقاوم در برابر شوک‌ها است و باید برای تحقق اقتصاد مقاومتی از مدل‌های عالمانه استفاده کرد.

احمدی با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی پیشرو و عالمانه دارای سه محور نیروی انسانی، ابزار و برنامه‌ها است، اضافه کرد: نیروی انسانی را دانشگاه تربیت می‌کند و ابزارها و برنامه‌ها هم می‌تواند توسط دانشگاه تامین و تدوین شود، بنابراین باید از ظرفیت‌های دانشگاه برای تحقق اقتصاد مقاومتی استفاده کرد.

وی با اشاره به برنامه‌های تدوین شده در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در زمینه اقتصاد مقاومتی، تصریح کرد: چهار پروژه ملی در زمینه اقتصاد مقاومتی مورد تصویب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قرار گرفته است که یکی از آنها ایجاد دانشگاه کارآفرین است.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، ادامه داد: نگرش برای پژوهش هزینه‌ای نیست، بلکه سرمایه‌گذاری است، اما این تفکر در کشور وجود ندارد.

وی گفت: تنها با عرضه نمی‌توان در زمینه اقتصاد مقاومتی فعالیت کرد، بلکه باید اقدام به شناسایی نیازهای موجود کرده و هم تقاضا را تحریک کرد.

احمدی با اشاره به انتظارات از چهل و نهمین اجلاس معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها، موسسات، مراکز آموزش عالی و پارک‌های علم و فناوری، افزود: ما از این نشست انتظار داریم نظام پژوهش و فناوری در کل کشور و نظام پژوهش و فناوری در داخل دانشگاه‌ها را تدوین کند.

مجید خدابخش، استاندار اردبیل نیز گفت: در شرایط فعلی کشور باید یک مساله را بهتر درک کنیم و آن اشتغال جوانان به خصوص جوانان تحصیل کرده است.

وی با بیان اینکه اکثریت افراد بیکار فاقد مهارت هستند، افزود: دانشگاه‌های کشور باید در زمینه مهارت آموزی دانشجویان اقداماتی انجام دهند.

استاندار اردبیل با بیان اینکه نباید انتظار داشت دولت به تنهایی مشکل جوانان بیکار را حل کند، تصریح کرد: دولت حتی اگر بخواهد هم نمی‌تواند این مشکل را رفع کند، اما می‌تواند با فراهم کردن زیرساخت‌ها به عنوان تسهیل‌گر در زمینه اشتغالزایی عمل کند.

خدابخش اضافه کرد: ارتباط بین صنعت و دانشگاه حلقه گمشده‌ای محسوب می‌شود که سبب متضرر شدن هر دو طرف می‌شود، اما این ارتباط باید ایجاد شود و کشور را با علم مدیریت کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۰۳-۰۶ ۱۵:۲۰

همه ميخواند تحول جامعه با دانشگاه شروع بشه ولي کسي فکري براي افزايش بودجه دانشگاه و افزايش حقوق اساتيد دانشگاه نمیکنه. همه کارامون تنها شعار هست و بس.

avatar
۱۳۹۵-۰۳-۰۶ ۱۹:۵۹

از مشکلات اصلي در آموزش و پژوهش کشور خروج تجربيات آموخته شده دانشگاهي است که عمدتا توسط دو بخش از چرخه اثر گذاري علم بر توسعه ميهن اسلامي خارج و اين حلقه معيوب دائم در حال تکرار است: 1- بخشي از دانشجويان نخبه و دانش آموختگان که بدون هيچگونه هزينه براي بيگانه جذب آنها ميشوند و ميهن حاصلي از استعداد و دانش و هزينه هاي صرف شده براي ايشان نمي برد. 2- استادان با تجربه و خلاقي که پس از 30 سال در اوج باتجربه شدن بارنشسته و کنار گذاشته شده و بدين ترتيب اندوخته هاي علمي ايشان هم از چرخه آموزش و پژوهش خارج ميشوند تا شايد استادان جوان امروز بتوانند 30 سال بعد استادي باتجربه مانند ايشان شوند.