• دوشنبه / ۷ تیر ۱۳۹۵ / ۱۲:۰۴
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 95040103495
  • خبرنگار : 71567

کلیه رشته‌های مرتبط با سلامت به وزارت بهداشت منتقل شدند

کلیه رشته‌های مرتبط با سلامت به وزارت بهداشت منتقل شدند

قائم مقام معاون آموزشی وزارت بهداشت از انتقال 24 رشته مرتبط با سلامت از وزارت علوم به وزارت بهداشت تا سال 96 خبر داد.

دکتر حمید اکبری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اعلام این مطلب اظهار کرد: در راستای سیاست‌های کلی نظام سلامت که مقام معظم رهبری نیز آن را ابلاغ نمودند یکی از ماموریت های وزارت بهداشت ارتقای سلامت جامعه اعلام شده که در این راستا تمامی امور مربوط به آموزش، پژوهش، سلامت، پیشگیری، درمان و نظارت به وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت جامعه واگذار شد.

وی در ادامه تصریح کرد: آموزش دانش آموختگان گروه پزشکی که در جامعه خدمات ارائه می کنند بسیار موضوع مهم و حیاتی است چرا که مستقیما با سلامت مردم سرکار دارند. بنابراین اگر این دانش آموختگان درست و در فیلد لازم آموزش نبینند، این امر می تواند مشکلات بسیاری را در جامعه ایجاد کند به این منظور تمامی رشته های مرتبط با سلامت که در وزارت علوم ارائه می‌شد و مورد بحث دو وزارت خانه بود بر اساس تصمیم مسؤلان دو وزارتخانه به وزارت بهداشت منتقل شد.

دکتر اکبری با اشاره به انتقال 24 رشته مرتبط با سلامت از وزارت علوم به وزارت بهداشت گفت: رشته هایی نظیر روانشناسی بالینی، روانشناسی سلامت، روانشناسی خانواده، ورزش درمانی، خدمات سلامت، بهورزی، دارویاری، تغذیه ورزش، مراقبت از زنان، مشاوره ژنتیک، ماساژ درمانی، بهداشت روان، مراقب طبی سالمندی و مشاوره ورزشی از جمله رشته هایی است که فیلد لازم از جمله بیمارستان و دسترسی به بیمار برای آموزش در وزارت علوم در اختیار ندارند.

وی افزود: در واقع انتقال رشته های مرتبط با سلامت از وزارت علوم به وزارت بهداشت بحثی جنجالی بین دو وزرات خانه بود که بعد از سال ها امسال با موافقت رییس جمهور به طور قطعی به وزارت بهداشت منتقل شد.بر این اساس

طبق دستور ریاست جمهوری تمامی رشته های مرتبط با سلامت که تاکنون در دانشگاه‌های زیرمجموعه وزارت علوم ارائه می شد در همه مقاطع از کاردانی تا دکترای تخصصی به وزرات بهداشت منتقل شد.

دکتر اکبری در خصوص تمهیدات لازم برای ارائه رشته های منتقل شده به وزارت بهداشت نیز گفت:اخیرا نامه ای از سوی وزارت بهداشت به معاون اول رییس جمهور ارسال شده و در این نامه از ریاست جمهوری خواسته شده است که راهکارها و تمهیدات لازم برای اجرای این قانون در وزارت بهداشت فراهم کند، اگرچه لازم است این درخواست در شورای انقلاب فرهنگی نیز مورد بحث و تصمیم گیری قرار بگیرد.

وی با تاکید بر اینکه برنامه درسی رشته های منتقل شده از وزارت علوم به وزارت بهداشت تغییر نخواهد کرد گفت:کاری که در حوزه آموزش این رشته ها انجام خواهد گرفت این است که برنامه های درسی رشته های منتقل شده تغییر نخواهند کرد،  بلکه مورد بازبینی قرار می‌گیرند. درواقع آنچه که برای وزارت بهداشت مهم است بخش کارورزی و کارآموزی دانشجویان این رشته ها است که فیلد مناسب را در بیمارستان های آموزشی برای آن ها فراهم می‌کنیم.

قائم مقام معاون آموزشی وزارت بهداشت تاکید کرد: هنوز آمار قطعی از تعداد دانشجویان رشته های منتقل شده به وزارت بهداشت در اختیار نیست اما قطعا هزاران نفر در این رشته ها تحصیل می کنند.

دکتر اکبری همچنین خاطر نشان کرد: انتقال رشته‌های مرتبط با سلامت از وزارت علوم به وزارت بهداشت جای هیچگونه تردید و نگرانی برای دانشجویان ایجاد نخواهد کرد چرا که دانشجویانی که در این رشته ها فارغ التحصیل شده و دانشجویانی که در حال تحصیل هستند بر اساس همان روال قبلی به تحصیل خود ادامه خواهند داد و این قانون تنها شامل وروردی های جدید این رشته ها خواهد شد.

وی گفت: محل ارائه دروس دانشجویان رشته های منتقل شده به وزارت بهداشت هنوز مشخص نیست اما به احتمال زیاد این دانشجویان می توانند در همان دانشگاه محل تحصیل خود ادامه دهند به شرطی که فیلد و امکانات آموزشی لازم در اختیار آن ها قرار بگیرد، چرا که  وزارت بهداشت استانداردها و شاخصه‌های مربوط به خود را دارد تا بر اساس آن دانشگاه‌هایی که رشته های مذکور را ارائه می دهند، مورد نظارت قرار گیرند تا اگر کمبودی نیز در این زمینه وجود داشته باشد آن را برطرف خواهد کرد.

 قائم مقام معاون آموزشی وزارت بهداشت یادآور شد: دانشگاه های جامع علمی کاربردی نیز می توانند رشته های منتقل شده به وزارت بهداشت را ارائه دهند به شرطی که از وزرات بهداشت مجوز راه اندازی این رشته ها را دریافت کنند.

دکتر اکبری افزود: اجرایی کردن انتقال رشته های مرتبط با سلامت از وزارت علوم به وزارت بهداشت به دلیل برگزاری کنکور و پذیرش دانشجو در مقاطع مختلف که سال جاری در وزارت بهداشت صورت گرفت برای سال تحصیلی جدید امکان پذیر نیست، اما این تصمیم تا سال 96 به طور قطع اجرایی خواهد شد و دانشگاه هایی هم که دنبال مجوز برای راه اندازی این رشته ها هستند باید درخواست خود را برای سال آینده به وزارت بهداشت ارائه دهند.

وی همچنین با اشاره به انتقال برخی رشته ها از وزارت بهداشت به وزارت علوم نیز گفت:بر اساس تصمیمی که گرفته شد برخی رشته ها نظیر معماری بیمارستانی که تاکنون در دانشگاه‌های زیرمجموعه وزارت بهداشت ارائه می شدند اما امکانات آموزشی آن در وزارت علوم بهتر فراهم است به وزارت علوم انتقال می یابند.

قائم مقام معاون آموزشی وزارت بهداشت در پایان تاکید کرد: آنچه که در این تصمیم مهم است، این است که کسانی که تا کنون تحصیل کرده‌اند و حتی در حال تحصیل هستند، دچار مشکل نخواهند شد. هدف مهم ارتقای سطح آموزش افرادی است که در آینده می خواهند در حیطه سلامت جامعه ارائه خدمت کنند.  


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۰۴-۰۷ ۱۶:۱۵

خیلی مسخره‌ است یه عده که هیچی از بدن نمیدونن بخوان بیان برای سلامتی مردم نظر بدن! ورود علوم ورزشی ها به حوزه درمان خیانت در حق مردم!

avatar
۱۳۹۵-۰۴-۰۷ ۱۹:۲۰

بیست سال قبل گفتم که فیزیولوژی ورزش در دانشکده تربیت بدنی اشتباه محض است حالا تکلیف فارغ التحصیلان قبلی چه می شود

avatar
۱۳۹۵-۰۴-۰۷ ۱۹:۳۲

مسئولیت اصلی دانشکده تربیت بدنی ورزش است نه ارایه درس سیستم اعصاب مرکزی یا فیزیولوژی پیشرفته قلب

avatar
۱۳۹۵-۰۴-۰۷ ۲۲:۴۳

مگه دانشگاه صنعتی امیرکبیر مهندسی پزشکی نمیگیره؟ اینکه نامردیه کسی که میخواد بره بیوالکترونیک زیردست وزارت بهداشت و علوم بره اصل مهندسی پزشکی برقه نامردا خدا اینم مثل بقیه فقط حرف باشه

avatar
۱۳۹۵-۰۴-۰۷ ۲۲:۴۹

لطفا در مورد لغو مصوبه نظام پزشکی اقدام فرمایئد

avatar
۱۳۹۵-۰۴-۰۸ ۰۱:۰۰

دامپزشکی چطور؟ مرتبط با سلامت و مواد غذایی مردم نیست؟

avatar

عالی بود

avatar
۱۳۹۵-۰۴-۰۸ ۱۳:۰۷

این کار باید از اول انجام می شد. در ضمن، رشته زیست شناسی هم باید به کل از وزارت علوم حذف شود چون که فارغ التحصیل های آن 90 درصد کارشان با وزارت بهداشت هست ولی با مدرک وزارت علوم جائی در ایران ندارند.

avatar
۱۳۹۵-۰۴-۰۸ ۱۴:۲۰

یعنی رشته روانشناسی بالینی از رشته انسانی به رشته تجربي منتقل شده؟

avatar
۱۳۹۵-۰۴-۰۸ ۱۵:۵۱

ایا رشته هاییی که از وزارت بهداشت به وزارت علوم منتقل میشوند شامل مهندسی بهداشت حرفه ای و مهندسی بهداشت محیط هم هست؟

avatar
۱۳۹۵-۰۴-۰۹ ۱۳:۳۲

با سلام من فارغ التحصیل ارشد روانشناسی بالینی هستم به نظر من تصمیم عاقلانه ای هست چون ما در دانشگاه کاملا نظری تربیت شدیم و در حال حاضر فارغ التحصیلان این رشته با وجود سهم بزرگی که میتوانند در سلامت جامعه داشته باشند در پست های غیر مرتبط و پایین هستند و این رشته کلینیکی است و به کار در محیط واقعی نیاز دارد و یک روانشناس بالینی چرا باید طرحش اختیاری ولی پرستار و پزشک اجباری باشد مگر سلامت جسم و روان مرتبط با هم نیست چطور این اجباری و دیگری اختیاری است؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟