• سه‌شنبه / ۸ تیر ۱۳۹۵ / ۱۱:۴۱
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 95040104253
  • منبع : نمایندگی خوزستان

مشاور مبارزه با مواد مخدر دانشگاه علوم پزشکی اهواز:

موارد مسمومیت با سرب تریاک بیش از حد انتظار است

موارد مسمومیت با سرب تریاک بیش از حد انتظار است

ایسنا/خوزستان مشاور مبارزه با مواد مخدر معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به اپیدمی مسمومیت ناشی از سرب موجود در تریاک گفت: موارد مشاهده شده مبتلا بیش از حد انتظار است.

دکتر فرخنده جمشیدی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خوزستان، در ارتباط با مسمومیت ناشی از سرب موجود در تریاک اظهار کرد: این نوع مسمومیت از زمستان سال 94 آغاز شده و اکنون به حدی رسیده که موارد مشاهده شده مبتلا بیش از حد انتظار است.

وی افزود: ما اکنون با اپیدمی مواجه هستیم که به سه داروی بسیار تخصصی نیاز دارد که در ایران به اندازه کافی وجود ندارد. تشخیص این بیماری بسیار مشکل است و اگر بیمار مبتلا به پزشکی غیر از متخصص مسمومیت مراجعه کند، پزشک به بیماری پی نخواهد برد مگر اینکه مسمومیت ناشی از سرب به ذهن او خطور کند.

مشاور مبارزه با مواد مخدر معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به وجود علائم مشترک میان تمام بیماران دچار این نوع مسمومیت گفت: علائم شایع در این بیماران شکم درد بسیار شدید، یبوست بسیار حاد بیش از 10 روز و کم خونی است؛ بیشتر این علائم در مصرف کننده های تریاک خوراکی مشاهده شده است.

جمشیدی ادامه داد: بیمارانی با وضعیت بسیار نامطلوب به بیمارستان رازی مراجعه کرده اند که تحت درمان جایگزین (مصرف داروی متادن) قرار گرفته و به وضعیت مطلوب رسیده اند. این بیماران در صورتی بهبود می یابند که تحت درمان دارویی قرار گیرند؛ تاکنون بیش از 50 بیمار مسموم به سرب در خوزستان نیازمند تشکیل پرونده بوده اند.

وی با اشاره به دستگاه سنجش سرب تصریح کرد: این دستگاه در استان خوزستان در آزمایشگاه تخصصی دانشگاه شهید چمران وجود دارد که سطح خونی سرب را سنجش کرده و سپس بیماران به صورت سرپایی یا بستری تحت درمان قرار می گیرند.

این متخصص پزشکی قانونی و مسمومیت های بالینی گفت: پس از درمان حالت حاد بیمار، مهمترین کار این است که بیمار را از منبع مواد مخدر جدا کرده و به صورت دائمی ترک داده یا تحت درمان جایگزین قرار دهیم. در این راستا معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اهواز همکاری بسیار خوبی با بیمارستان رازی داشته و داروهای جایگزین تریاک خوراکی را در اختیار این بیمارستان قرار داده است. این داروها از ورود سرب اضافی به بدن پیشگیری کرده و از بدحال شدن بیمار جلوگیری می کنند.

این متخصص پزشکی قانونی و مسمومیت های بالینی ادامه داد: اکنون در بیمارستان رازی در مجموع 17 تخت برای بیماران مسموم بدحال اختصاص داده شده است؛ البته این بیماران اغلب بستری نمی شوند.

جمشیدی در خصوص مهمترین توصیه درمانی قطع تریاک خوراکی عنوان کرد: بیماران باید به مرکز ترک اعتیاد امام اهواز جهت دریافت متادن دولتی مراجعه کنند و سپس با رجوع به مراکز ترک اعتیاد نزدیک به منزل خود شیره پاک (تریاک عاری از سرب) ، متادن یا داروی B2 دریافت کنند.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha