• شنبه / ۲۶ تیر ۱۳۹۵ / ۰۲:۴۰
  • دسته‌بندی: کشتی، رزمی
  • کد خبر: 95040114272
  • خبرنگار : 71506

دیگر زمان انتقاد نیست

به انتخاب بنا و خادم احترام بگذاریم

به انتخاب بنا و خادم احترام بگذاریم

کشتی ایران در آستانه حضور در المپیک است و بیش از هر چیز احترام به تصمیمات سرمربیان کشتی آزاد و فرنگی در انتخاب ملی‌پوشان ایران در این آوردگاه حیاتی است؛ چرا که دیگر وقت انتقاد و ایجاد حاشیه برای پرافتخارترین ورزش ایران نیست.

به گزارش ایسنا، تنها چند روز تا آغاز معتبرترین رقابت ورزشی جهان به نام المپیک زمان باقیست و باز هم کشتی به عنوان چشم و چراغ ورزش ایران در کانون توجه قرار دارد تا بار دیگر با کسب افتخار باعث سرافرازی میلیون ها ایرانی در سراسر جهان شود. با اعلام لیست نفرات اعزامی کشتی آزاد و فرنگی ایران به رقابت های المپیک بازار حرف و حدیث درخصوص انتخاب این نفرات داغ است اما آن چیزی که مهم تر از هر نکته ای است این است که در فاصله اندک تا آغاز المپیک باید از ایجاد هر نوع حاشیه ای برای کشتی ایران خودداری کرد و به تصمیم سرمربیان تیم ملی احترام گذاشت.
۱۵ مدال طلا، ۲۰ نقره و ۲۵ برنز حاصل تلاش ورزشکاران این سرزمین در تاریخ المپیک است. تاکنون و از سال ۱۹۴۸ لندن تا ۲۰۱۶ لندن ورزش ایران در ۱۶ دوره این رقابت ها حاضر بوده و در ۲ دوره نیز بنا به دلایلی حضور نداشته است.
نگاهی به مجموع ۶۰ مدالی که ایران در ۱۶ دوره المپیک کسب کرده نشان می دهد کشتی با ۸ مدال طلا، ۱۳ نقره و ۱۷ برنز به تنهایی ۳۸ مدال از این تعداد را از آن خود کرده و مقتدرانه بر سکوی نخست افتخارآفرینی ورزش ایران در معتبرترین آوردگاه ورزشی جهان قرار گرفته است.
تنها چند روز تا المپیک ۲۰۱۶ ریو زمان باقی مانده و باز هم شانه های ورزش اول ایران زیر بار مسئولیت بزرگی به نام مدال آوری سنگینی می کند؛ ماموریتی که محیطی آرام و بدور از هرگونه حاشیه در کنار همدلی و همبستگی مردم، مسئولان و اهالی کشتی و ورزش ایران را می طلبد. طبیعی است در ورزش پرافتخاری چون کشتی نیز انواع و اقسام نظرات و ایده ها از سوی اهالی آن وجود داشته باشد و هرگاه گروهی در راس امور قرار گرفته همواره گروهی دیگر خارج از گود خود را برتر و دلسوزتر از سکانداران فدراسیون بدانند اما قطعا در حال حاضر هیچ فردی بیش از خادم و بنا خواهان موفقیت هر چه بیشتر کشتی ایران در المپیک نیست.
به تصمیم محمد بنا در انتخاب ملی پوشان المپیکی احترام بگذاریم
روز گذشته(جمعه) سرانجام پس از ماه ها تمرین و مسابقه اسامی۶ نماینده کشتی فرنگی برای حضور در المپیک ریو اعلام شد که طبیعتا انتخاب محمد بنا به مذاق برخی ها خوش نخواهد آمد و برخی کشتی گیران نیز این حق را برای خود محفوظ می دانند که ای کاش حداقل یکبار هم که شده این فرصت را پیدا می کردند با نفر مورد نظر سرمربی تیم ملی سرشاخ شوند تا مشخص شود فرد برتر چه کسی است اما در نهایت درست یا غلط هر چه که هست محمد بنا تصمیمش را گرفت و ۶ نفر مورد نظرش را برای پیکار با برترین های جهان انتخاب کرد. در چنین شرایطی که مهمترین اصل موفقیت کشتی گیران ایران در المپیک و به بار نشستن زحمات چندساله شان است ،انتقاد کردن و پرداختن به این حواشی فایده ای نخواهد داشت و باعث لطمه خوردن تیم ملی می شود.
بنابراین باید به تصمیم محمد بنا در اعلام لیست نفرات اعزامی به المپیک احترام گذاشت و برای او و تیمش در این رقابت ها آرزوی موفقیت کرد. اگر انتقادی هم وجود دارد باید این بحث ها را به پس از المپیک موکول کرد؛ چرا که در این زمان کوتاه تا المپیک دیگر نه فرصت تغییر دادن ترکیب است و نه مجالی برای مجادله.
نگاهی به نحوه انتخاب ۶ فرنگی کار المپیکی
از میان ۶ فرنگی کار انتخاب شده هیچ کدام نفر برتر دیدار رودررو در انتخابی تیم ملی نبوده اند و یا اصلا دیدار انتخابی به شکل رودررو برگزار نشده است. سوریان با کسب سهمیه المپیک و اعتماد ویژه بنا و البته اختلاف فاحش با نفرات دیگر بدون حرف و حدیث صاحب دوبنده تیم ملی شد.
در وزن ۶۶ کیلوگرم زیدوند شاید این حق را برای خود قائل می دانست با نوروزی مصاف مستقیم داشته باشد اما نوروزی نیز بواسطه کسب سهمیه و البته تجربه و افتخار بیشتر فرد منتخب بنا در المپیک شد. در وزن ۷۵ کیلوگرم عبدولی در تمامی مسابقات برگزار شده از نفر دوم این وزن یعنی پیام بویری با اختلاف پیش بود و با تصمیم بنا زودتر از دیگران حضورش در المپیک قطعی شد.
اما در وزن ۸۵ کیلوگرم اخلاقی در رقابت انتخابی تیم ملی مقابل حسین نوری شکست خورد اما در ادامه نوری در مسابقات برگزار شده همچون جام جهانی شیراز نتوانست عملکرد خوبی داشته باشد تا در نهایت اخلاقی به عنوان نماینده ایران در المپیک علی رغم باخت در انتخابی تیم ملی معرفی شود.
پرچالش ترین وزن برای محمد بنا وزن ۹۸ کیلوگرم بود جایی که مهدی علیاری و قاسم رضایی حضور داشتند.رضایی در آستانه برگزاری دیدار انتخابی تیم ملی و مصاف رودررو با علیاری به یکباره مصدوم شد تا این دیدار لغو شود.در ادامه عنوان شد رقابت انتخابی پس از جام جهانی برگزار می شود که نشد.
سپس تاکید شد هر دو کشتی گیر به طور حتم به تورنمنت لهستان می روند اما فقط علیاری به این تورنمنت رفت که با وجود قهرمانی و درخشش در این رقابتها باز هم خبری از برگزاری دیدار انتخابی نشد تا در نهایت قاسم رضایی بدون حضور در تورنمنت خارجی در یکسال اخیر (به جز دو کشتی در جام جهانی) صاحب دوبنده تیم ملی در المپیک شود.
و بالاخره در وزن ۱۳۰ کیلوگرم نیز علی رغم اینکه پس از ناکامی باباجان زاده در کسب سهمیه المپیک، امیر قاسمی منجزی بود که ایران را صاحب سهمیه کرد، باز هم دو کشتی گیر عازم تورنمنت لهستان شدند که در این مسابقات قاسمی منجزی در حالیکه از باباجان زاده پیش بود تنها بر اثر یک لحظه غفلت شکست خورد تا حضور در المپیک را از دست بدهد.
کشتی آزاد پایبندتر به فرآیند انتخابی تیم ملی
در سوی دیگر هم رسول خادم سرمربی تیم ملی کشتی آزاد به جمع بندی نهایی رسید و روز گذشته (جمعه) اسامی ۶ آزادکار ایران در المپیک پس از جلسه شورای فنی کشتی آزاد که به ریاست سجادی معاون وزیر ورزش و جوانان برگزار شد، اعلام گردید.
از میان این ۶ کشتی گیر میثم نصیری، حسن یزدانی، علیرضا کریمی و کمیل قاسمی با پیروزی در رقابت انتخابی تیم ملی جواز حضور در المپیک را بدست آوردند.حسن رحیمی نیز برای انتخاب شدن جای هیچ حرف و حدیثی را باقی نگذاشت چرا که اختلاف فاحشی با نفرات پایین تر از خود دارد.
در وزن ۹۷ کیلوگرم نیز رضا یزدانی در آستانه برگزاری مسابقات انتخابی تیم ملی مصدوم شد و هنوز هم داستان مصدومیت او ادامه دارد و حضورش در المپیک صددرصد نیست. امیرمحمدی و عباس طحان دو جانشین یزدانی بودند که به تورنمنت های مختلف خارجی اعزام شدند تا در نهایت محمدی آلترناتیو یزدانی برای حضور در المپیک شد. بنابراین می توان به این نتیجه رسید خادم در انتخاب ترکیب اعزامی به ریو تا حد بسیار زیادی پایبند به قانون فرآیند انتخابی تیم ملی بوده است.
البته در کشتی آزاد انتخاب ملی پوش سنگین وزن معترضانی داشت و بیشترین حواشی را متوجه خادم و شورای فنی کرد.هر چند که نفر برتر این وزن از دل برگزاری مسابقه انتخابی بیرون آمد و کمیل قاسمی با پیروزی بر رقیب مستقیمش برگزیده شد اما برگزاری مسابقه انتخابی اعتراضات هواداران کشتی گیر بازنده یعنی پرویز هادی را در پی داشت. هادی شدیدا پس از باخت از خجالت خادم و کادرش درآمد و مدعی شد حقش برای حضور در المپیک خورده شده و اصلا نباید دیدار انتخابی برگزار می شد. در حالیکه او پیش از برگزاری رقابت انتخابی هیچ اعتراضی نداشت!
کار به جایی رسید که حتی پای نمایندگان آذربایجان و مازندران در مجلس هم به این موضوع باز شد و هر گروه بیانیه‌هایی را در حمایت از هادی یا قاسمی منتشر کردند.
کمیل قاسمی نماینده ایران است نه مازندران
قرار نیست کمیل قاسمی نماینده مازندران در المپیک باشد همانطور که اگر هادی هم به این آوردگاه اعزام می شد قرار نبود نماینده آذربایجان باشد بلکه اینجا دیگر پای ایران و آبروی آن در میان است. خادم از میان خیل شاگردانش که اتفاقا زحمات زیادی هم در اردوهای طاقت فرسای تیم ملی می‌کشند فقط می‌تواند 6 ملی‌پوش را در المپیک انتخاب کند که قطعا این انتخاب کاری سخت است و می‌تواند حواشی و اعتراضاتی را هم به دنبال داشته باشد.
وقتی حساسیت و سختکوشی رییس فدراسیونی که سرمربی تیم ملی هم هست و همه اعتبارش را کف دستش گرفته تا کشتی بهترین نتایج را در المپیک بگیرد می بینی، هضم و باورش سخت است که بخواهی قبول کنی او به فکر انتخاب برترین شاگردانش نباشد و بخواهد آبروی خود و کشتی ایران را کنار بگذارد و از روی علاقه نام کشتی گیری را در لیست مسافران ریو قرار دهد.
هر چند انتقاداتی از سوی کارشناسان و حتی برخی کشتی‌گیران نسبت به نحوه انتخاب نمایندگان کشتی ایران در المپیک وجود دارد که هر کدام نیز قابل بحث و پیگیری هستند اما کمتر از یک ماه تا رقابت‌ کشتی‌گیران ایران در المپیک زمان باقی است و همه باید به انتخاب بنا و خادم احترام بگذاریم و ایمان داشته باشیم هیچ کس بیشتر از این دو خواهان کسب بهترین نتایج در المپیک نیست.
دیگر فرصتی برای انتقاد نیست
همه باید دست به دست هم دهیم تا کشتی ایران در المپیک بهترین نتایج را کسب کند و بار دیگر باعث غرور هر ایرانی شود. نه تنها زمان مناسبی برای انتقاد و حاشیه‌ سازی نیست بلکه کشتی چه از سوی اهالی رسانه و چه از سوی مسئولان و کارشناسان نیاز به یاری و کمک دارد تا در بهترین شرایط روحی و روانی عازم المپیک شود.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۰۴-۲۶ ۱۰:۰۰

با سلام با عرض معذرت شما چکاره کشتی هستی که برای مردم تعیین وتکلیف می کنیدو به مردم وخانواده کشتی می گویید چه وقت زمان اعتراض است چه وقت نسیت . کادر فنی این ایده وفکر را به شما تلقین کرده .چون شما که تا کنون یک غلت روی تشک کشتی نزدید را می شود تحت تاثیر قرا داد شما اگر کشتی گیر بودی هرگز به توصیه کادر فنی عمل نمی کردی شما و مجری برنامه پنجره ای رو به شب ومجری روح پهلوانی وجهان کشتی رادیو روزی باید پاسخگوی رفتار خود باشید و ان زمان نزدیک است . انشالله .

avatar
۱۳۹۵-۰۴-۲۶ ۱۱:۱۵

همه بَدن! فقط شما یک نفر که قطعاً بیکاری و با بیست تا اسم دروغین و دویست تا ایمیل جعلی و البته با ادبیاتی ثابت و لو رفته، فحاشی میکنی به فدراسیون، درست میگی! مطمئنم از جامعه کشتی هستی؛ البته از خیل دوستان نه‌چندان دانا خارج از گود مونده! منِ پیگیر کشتی می‌دونم، شمام می‌دونی که از چیز دیگه‌ای نارحتی! اگه الان داخل گود راهت می‌دادن، رسول خادم و فدراسیونش فرشته بودن !

avatar
۱۳۹۵-۰۴-۲۶ ۱۲:۵۶

وقتی تصمیمات مهم مثل حضور در المپیک لحظه ای گرفته می شه باید هم انتظار این حجم انتقاد وجود داشته باشه.یک کلمه بگن آقا مثلا یک شورای فنی آخر کار نفرات رو انتخاب خواهد کرد .وسلام...دیگه هر روز ی حرف زدن نداره

avatar
۱۳۹۵-۰۴-۲۶ ۱۳:۰۶

حسین جان چرا اینقدر براشفته شدی، من کجا فحاشی کردم . انهایی که در خانواده کشتی هستند ادبیاتشان کم وبیش شبیه هم است.مگر افرادی مانند شما که طبق گفته خودت داخل گودهستید وبا دریافت دستمزد برای دیگران کار می کنید .یکی از بزرگترین معضل این فدراسیون هزینه زیاد برای تبلیع خودش توسط افرادی نااگاه ودور از کشتی مانند شماست . فقط افراد نااگا که برای دیگران کار می کنند با توسل به انواع و اقسام تهمت وافتراه، سعی بر خارج کردن منتقدان از میدان دارند . ضمنا توکل به خدای بزرگ کن نه اقای فرشته به قول خودت .

avatar
۱۳۹۵-۰۴-۲۶ ۱۴:۰۳

اينكه درخصوص پايبندي كشتي آزاد به فرايند انتخابي سخن به ميان آورده‌ايد جاي تعجب دارد. همه مي‌دانند كه در روز روشن با پنبه سر "هادي" و حتي برخي ديگر از كشتي‌گيران بريده و صداي احدي بلند نشد! در جام جهاني آن نتايج دور از انتظار برابر رقبايي كسب شد كه شايد ماكت حريفان سرسخت ايران در المپيك هم نباشند! آيا اگر كشتي‌گيراني ديگر در اوزان 86 و 97 در آمريكا اينگونه نتيجه مي‌گرفتند بازهم خادم به راحتي از كنارشان مي‌گذشت و فشار تمرينات را دليلي براي نتايج ضعيف نفراتي چون كريمي بر مي‌شمرد؟ اندكي تامل!

avatar
۱۳۹۵-۰۴-۲۶ ۱۵:۴۶

شما یه عده ادمی هستید که همیشه معترضید کلا ایا خصوصیت شماست به همه معترضید هر چه خلاف میل شما باشه منقد میشید این رویه غلطه شما فکر خودتونید نه مملکت و افتخار واقعا براتون متاسفم

avatar
۱۳۹۵-۰۴-۲۶ ۱۶:۵۳

بنا واقعا حق مهدی علیاری و قاسمی منجزی رو خورد نمیدونم جواب خدا رو چی میخواد بده

avatar
۱۳۹۵-۰۴-۲۶ ۱۶:۵۳

نتیجه ای که بخواد با پایمال شدن حق امثال علیاری بدست بیاد هیچ دردی نمیخوره

avatar
۱۳۹۵-۰۴-۲۶ ۱۷:۴۱

وقتی اینها احترامی برای منتقدین و معترضین قائل نیستند و بدون منطق حرف خودشون رو به کرسی مینشونند چرا باید به آنها احترام بگذاریم؟!

avatar
۱۳۹۵-۰۴-۲۶ ۱۸:۳۰

آقای رسول، معلوم است که از بخشی از جامعه کشتی هستی چون این جماعت عادت دارند دم المپیک تیم های ملی را بکوبند که بعد بگند این ها بدرد نمی خورند و باید بروند این یک عادت تاریخی است و مربوط به امروز نیست بهرحال امیدوارم کشتی گیران برای شادی دل مردم با تمام وجود تلاش کنند. ایسنا احترام نگذارید این دوستان خوشحال بشند، قطعا المپیک بعدی همینه.

avatar
۱۳۹۵-۰۴-۲۶ ۱۸:۳۴

ای بابا محمد بنا با خواست مردم اومده، پس این همه اعتراض برای چی بزارید برن المپیک باختند بعد اعدام شون کنید. این همه حاشیه دم المپیک فقط در ایران هست.

avatar
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۱۱:۲۹

ﻭاﻗﻌﺎ ﺭﻭ ﭼﻪ ﺣﺴﺎﺑﻲ ﺑﺸﻴﺮ ﺑﺎﺑﺎ ﺟﺎﻧﺰاﺩﻩ ﺑﻪ ﻣﻨﺠﺰﻱ ﺗﺮﺟﻴﺢ ﺩاﺩﻩ ﺷﺪﻩ? اﺯ ﻫﺮ ﻧﻆﺮ ﻛﻪ ﺑﺒﻴﻨﻴﻢ ﻣﻨﺠﺰﻱ ﺳﺮ ﺗﺮ ﻫﺴﺖ, و ﻫﻤﻴﻨﻂﻮﺭ ﻋﻠﻴﺎﺭﻱ ﺣﻘﺶ ﻭاﻗﻌﺎ ﺧﻮﺭﺩﻩ ﺷﺪ

avatar
۱۳۹۵-۰۴-۲۷ ۲۲:۴۹

امیدوارم آرامش تیم ها حفظ بشه