جابر سلیمانی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، افزود: در اطراف قسمتهای مختلف بدن گاو چربیهای خاصی شکل میگیرد که به آنها پیه گفته میشود.
وی اظهار کرد: این روغن آن چنان لطیف است که در دمای پایین وقتی سرد است هم خیلی دیر سفت میشود و با اندک حرارتی آب میشود و از طرف دیگر به طور غیرقابل مقایسهای بدونبو است و خیلی بوی کمی دارد.
سلیمانی ادامه داد: مصرف چربی گاو به علت داشتن اسیدهای چرب اشباع توصیه نمی شود، اما ذوب کردن آن و استفاده متعادل از قسمت ذوب شده که تالو نامیده می شود، می تواند مفید باشد.
کارشناس صنایع غذایی و عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی یادآور شد: باید این پیه ها در صنعت صابون سازی صابون های ارزان قیمت مورد استفاده قرار گیرد.
وی، روغن تهیه شده از پیه گاو را باارزش دانست و افزود: در بیماریهای فشارخون و چربیخون این روغن باارزش، بخش مهمی از درمان به شمار میرود و نه تنها ضرری ندارد، بلکه چربیهای مضر را از بدن خارج میکند.
سلیمانی با اشاره به ضرورت مخلوط کردن این روغن با روغن زیتون تاکیدکرد: استفاده از این روغن به عنوان روغن معمول بسیار خوب است و تنها نکتهای که باید رعایت شود این است که در سرما با مقداری روغن زیتون مخلوط شود تا ماسیده نشود.
انتهای پیام
نظرات