• یکشنبه / ۲۷ تیر ۱۳۹۵ / ۱۵:۳۱
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 95040115718
  • منبع : نمایندگی قزوین

4.26 درصد جمعیت قزوین را معلولان تشکیل می‌دهند‌

4.26 درصد جمعیت قزوین را معلولان تشکیل می‌دهند‌

ایسنا/قزوین معاون توانبخشی سازمان بهزیستی استان قزوین گفت: 4.26 درصد جمعیت قزوین را معلولین تشکیل می‌دهند که این آمار بر اساس شاخص‌های کشور مشخص‌شده است.

‌به گزارش ایسنا منطقه قزوین، علیرضا وارثی در نشست خبری که صبح امروز در سالن جلسات اداره کل بهزیستی استان قزوین برگزار شد، اظهار کرد: معلولیت بر اساس غفلت، بی‌توجهی،‌ عدم آگاهی و گاهی به علت وقوع حوادث رخ می‌دهد که همین امر می‌تواند زمینه‌ای برای شیوع یک آسیب اجتماعی یا زمینه برای ایجاد فقر اقتصادی و محدودیت می‌شود.


وی افزود: شعار اصلی معاونت توانبخشی ایجاد عدالت همگانی و ایجاد یک فرصت مساوی برای همه است و از دیدگاه ما معلول یک شهروند است و باید از خدمات شهری باید بهره‌مند شود،‌ در همه زمینه‌های چه خدمات شهری و چه در زمینه‌های فرصت‌هایی که برای انسان عادی است، بهره‌مند شوند.

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی استان قزوین تصریح کرد: طبق استانداردها و شاخص‌های اعلام‌شده توسط سازمان بهزیستی کشور 4.26 درصد جمعیت استان را معلولان تشکیل می‌دهند، در حال حاضر 19 هزار معلول تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار دارند که بیشترین معلولیت را معلولیت جسمی تشکیل می‌دهد.

وی تأکید کرد: امروز بیماری‌های اعصاب و روان یا معلولیت روانی جایگزین معلولیت جسمی شده است و معلولیت در استان به سمت معلولیت روانی حرکت می‌کند.

وارثی اظهار کرد:‌ در حال حاضر در استان قزوین 18 مرکز شبانه‌روزی با 800 تخت آماده خدمت‌رسانی به معلولین، سالمندان و بیماران روانی هستند که نسبت به سال گذشته 100 تخت افزایش داشته است،‌ در سال جاری نیز اگر تأمین اعتبار شود در این حوزه نیز بیش از  100 تخت اضافه می‌شود.

وی افزود: مراکز خصوصی یک ظرفیت اسمی دارند که مجوز از حوزه مشارکت مردمی دریافت می‌کنند و این ظرفیت اسمی اگر 100 تخت داشته باشد در نگه‌داری‌های آن‌ها 80 تخت در اختیار ما است که ما برای این 80 تخت به ازای هر نفر به‌طور میانگین 500 هزار تومان یارانه پرداخت می‌کنیم که برای افرادی که مجهول‌الهویه،‌ بد سرپرست و بی‌سرپرست هستند هزینه بیشتری پرداخت می‌شود.

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی استان قزوین تصریح کرد: مراکز روزانه نیز در حوزه آموزش و توانبخشی برای معلولان جسمي-حركتي، معلول ذهنی و اوتیسم فعالیت دارند، هم‌اکنون 16 مرکز فعلی داریم که امسال نیز تلاش می‌کنیم به‌شرط تأمین اعتبار 5 مرکز دیگر اضافه کنیم.

وی یادآور شد: در سال گذشته  5 مرکز ویزیت در منزل داشتیم که به  250 نفر خدمت‌رسانی کردیم و به خانواده،‌ معلول و اطرافیان آموزش لازم ارائه شد، همچنین 2 کارگاه آموزشی و حرفه‌آموزی  برای 90 معلول جسمی و ذهنی برگزار شد.

وارثی خاطرنشان کرد: همچنین در سال گذشته طرح CBR به‌منظور برابرسازی فرصت‌ها،‌ کاهش فقر و فراگیرسازی اجتماعی افراد معلول از طریق تلاش‌های مشترک افراد معلول، خانواده آن‌ها صورت گرفت که در مراکز روستایی پوشش صددرصدی صورت گرفت، درگذشته معلول به سازمان مراجعه می‌کرد، اما امروزه ما به روستاها مراجعه می‌کنیم.

وی تصریح کرد: طرح دیگر این سازمان طرح "مراقبین" است که طی آن افراد تحصیل کرده و آموزش‌دیده به منزل معلولانی که از معلولیت شدید برخوردار هستند مراجعه می‌کنند، چراکه پرستاری از این معلولان تخصصی است و بسیاری از خانواده‌ها نمی‌توانند آن را انجام دهند.

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی استان قزوین  تصریح کرد: افراد تسهیل‌گر در این طرح 4 معلول را به‌طور روزانه 2 ساعت موردحمایت قرار می‌دهند و آموزش‌های لازم را به خانواده‌های آن‌ها می‌دهند که هم‌اکنون 110 معلول در شهرستان قزوین و البرز در این طرح حضور دارند.

وی افزود: طرح توانمندسازی برای افراد ضایعه نخاعی است که سال گذشته 100 نفر و در سال جاری 50 نفر تحت پوشش این طرح قرار دارند،این طرح مانند طرح "مراقبین" است اما از کادری تخصصی شامل فیزیوتراپیست،‌ کاردرمان،‌ پرستار و روانشناس است که به این افراد آموزش می‌دهند.

وارثی تاکید کرد:‌ سازمان بهزیستی برای تشویق خانواده‌ها به نگهداری معلولان طرحی اجرا کرد که سال گذشته مورد استقبال قرار نگرفت ولی امسال مورد استقبال قرارگرفته است، خانواده‌ای که بتواند فرزند معلول خود را در خانه نگه‌داری کند یا فرزند خود را از سازمان دریافت کند و خودشان نگه‌داری کنند، هرماه مبلغ 100 هزار تومان کمک بلاعوض دریافت می‌کند.

وی تصریح کرد: در استان قزوین 250 بیمار PQ  نیز شناسایی شده است،‌ در طرح سلامت برای درمان معلولان دیده نشده است و مورد غفلت قرارگرفته است،‌ 3 هزار و 518 نفر از معلولین سال گذشته از خدمات درمانی بخش خصوصی استفاده کردند.

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی استان قزوین یادآور شد: کاشت حلزون از دیگر طرح‌های این سازمان است که در سال 94 حدود 91  نفر کمک هزینه کاشت حلزون به مبلغ 6 میلیون تومان دریافت کردند، هزینه کاشت حلزون به‌صورت آزاد بیش از 25 میلیون تومان است اما در بخش دولتی سرانه کمتری دارد.


انتهاي پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha