• چهارشنبه / ۲۹ دی ۱۳۹۵ / ۱۵:۱۵
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 95102918922
  • خبرنگار : 30057

در حاشیه بازدید هیات دولت از دو محصول دانش بنیان؛

حمایت دولت از دو محصول دانش‌بنیان در راستای کاهش آلودگی هوا

حمایت دولت از دو محصول دانش‌بنیان در راستای کاهش آلودگی هوا

امروز در حالی رییس جمهور در حاشیه جلسه هیات دولت از دو محصول دانش بنیان «موتور سیکلت و خودرو برقی» بازدید کرد که این امر می‌تواند بارقه امیدی باشد که با تولید انبوه این دو محصول دولت بتواند گام‌ اساسی در جهت کاهش آلاینده‌های زیست محیطی بردارد.

به گزارش خبرنگار ایسنا در حاشیه جلسه امروز هیات دولت، حجت الاسلام والمسلمین  دکتر حسن روحانی پس از پایان جلسه و در حیاط ساختمان دولت، از خودرو برقی دوسرنشین "یوز"  محصول شرکت دانش بنیان دانشگاه آزاد اسلامی قزوین و موتورسیکلت "آویتا" محصول پژوهشکده شهید رضایی دانشگاه صنعتی شریف بازدید کرد. 

این دو محصول سال‌ها قبل با هدف کاهش مصرف انرژی و آلودگی هوا طراحی شده بود ولی به دلیل عدم حمایت، این طرح‌ها مغفول مانده بودند

با بازدید امروز رییس جمهور و هیات دولت امید می‌رود که اقدام عملی مناسبی در جهت تولید انبوه این محصولات برداشت شود؛ چراکه فرهنگ‌سازی برای استفاده از این نوع وسایل نقلیه و تولید انبوه آن می‌تواند گامی در جهت کاهش آلودگی هوا باشد.

این تجربه‌ای است که سایر کشورها پشت سر گذاشته‌اند و حتی برای فرهنگ‌سازی استفاده از این نوع وسایل نقلیه مشوق‌هایی چون عدم اخذ عوارض و عدم محدودیت در تردد در نظر گرفته‌اند.

موتور سیکلت "آویتا"

محققان دانشگاه صنعتی شریف چندی پیش، موتورسیکلت برقی "آویتا" طراحی و عرضه کردند و این موتور توسط یکی از قهرمانان کشوری در پیست آزادی نیز تست شد که به گفته این قهرمان کشوری موتور طراحی شده صدای کمی تولید میکند و در عین حال از لحاظ لرزش و شتاب منحصر به فرد است.

در این موتور سیکلت برای انتقال نیروی موتور به چرخ عقب از گیربکس به همراه زنجیر استفاده شده است. این محصول در آزمایش‌های انجام شده توانست با کمک موتور الکتریکی 16.7 کیلوواتی خود رکورد سرعت ۱۵۰ کیلومتر بر ساعت را به ثبت برساند.

وزن این موتورسیکلت۱۷۰کیلوگرم با توان نامی معادل ۲۳ اسب بخار است و به لحاظ قابلیت‌های فنی در رده موتورسیکلت‌های بنزینی ۲۵۰ سی‌سی قرار دارد، همچنین در جریان این تست آزمایشی این موتورسیکلت توانست از حالت توقف در ۶ ثانیه به ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت رسیده و برتری خود را در آزمایش شتاب‌گیری نسبت به موتورسیکلت‌های بنزینی هم رده خود به اثبات برساند.

موتورسیکلت آویتا قابلیت پیمایش ۱۰۰ کیلومتر با یک بار شارژ را دارد و مدت زمان شارژ کامل آن توسط شارژر نصب شده روی آن ۳ ساعت است.

باتری استفاده شده از جنس باتری‌های لیتیوم فسفات است. علاوه بر آن به منظور رفع نگرانی رانندگان در مورد مدت زمان زیاد شارژ نسبت به زمان سوخت‌گیری در موتورسیکلت‌های بنزینی، طرحی بر روی موتورسیکلت اجرا شده است که امکان تعویض سریع باتری را فراهم می‌کند. ضمن آنکه امکان شارژ باتری در منزل و محل کار نیز پیش‌بینی شده است.

مزیت اصلی این موتور سیکلت‌ نداشتن آلایندگی هوا و آلودگی صوتی و عدم مصرف بنزین است و قیمت چُنین  محصولی در آمریکا و اروپا حدود ۱۵۰۰۰دلار است که سازندگان موتور آویتا قیمت تمام شده این محصول برای خریدار را حدود ۸۰۰۰ دلار تخمین می‌زنند.

خودرو برفی "یوز"

خودروی برقی «کوادرو» که با نام تجاری «یوز» قرار است وارد بازار شود، خودرویی است که از سوی پژوهشگران دانشگاه آزاد واحد قزوین طراحی و ساخته شده است.

این خودرو شارژی، با عرض 120 سانتیمتر و طول دو متر می‌تواند مشکلات پارک و توقف در خیابان‌ها را کاهش دهد و هیچ‌گونه آلودگی زیست محیطی نیز دربر ندارد.

تمام مراحل ساخت و طراحی این خودرو که 400 کیلوگرم وزن دارد، توسط محققان دانشگاه آزاد اسلامی قزوین انجام شده و می‌تواند با سه ساعت شارژ برقی، مسافت 200 کیلومتر را حداکثر با سرعت 80 کیلومتر بر ساعت طی کند.

در حال حاضر نمونه اولیه این خودرو بدون کیسه هوا (ایربگ) طراحی شده، اما طراحان آن قصد دارند در نمونه‌های بعدی، کیسه هوا نیز بر روی آن نصب کنند.

این خودرو قرار بود با حمایت معاونت علمی رئیس‌جمهوری تا تیرماه سال 94 وارد بازار ‌شود.

خودرو برقی یوز که رییس جمهور در حاشیه جلسه هیات دولت سوار آن شد

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۱۰-۲۹ ۱۸:۰۵

با سلام بنده طرحی در مورد کاهش ترافیک تهران دارم که فکر می کنم موثر باشد. جامعه هدف این طرح تمامی کسانی هستند که از خودرو شخصی خود برای تردد در شهر تهران استفاده می نمایند و دسترسی به خدمات اینترنت روی تلفن همراه خود دارند. در این طرح با استفاده از بستر اینترنت و تلفن های همراه نرم افزاری تهیه می شود . ثبت نام و احراز هویت افراد از طریق این نرم افزار انجام می شود . مشخصات خودرو نیز از طریق این نرم افزار کنترل شده و اصالت آن تایید می گردد . راننده خودرو حداکثر تا دوساعت قبل از حرکت مسیر حرکت خود و تعداد ظرفیت خالی خود را در نرم افزار مشخص می‌نماید. متقاضیان سفر نیز از طریق نرم افزار ساعت حرکت و نقطه مبدا و مقصد خود را مشخص می نمایند . نرم افزار خوروهای متناسب با درخواست ارائه شده و ظرفیت آنها را نمایش می دهد . یکی از خودروها توسط متقاضی انتخاب می‌شود . تاییدیه توسط راننده داده می‌شود‌. شماره تماس طرفین نمایش داده می شود تا در صورت نیاز به هماهنگی بیشتر امکان مکالمه وجود داشته باشد. استفاده کننده پس از پایان سفر، تاییدیه آن را در نرم افزار ثبت می نماید . به ازای هر نفر جابجا شده توسط راننده خودرو ، یک کوپن به کیف الکترونیکی راننده اضافه می شود . ارزش هر سفر نیز به ازای هر پنج کیلومتر(رند به بالا) یک کوپن می باشد . راننده ای که چهار نفر را در یک مسیر زیر پنج کیلومتر جابجا کرده است چهار کوپن دریافت خواهد کرد و می تواند به ازای هر کوپن یک بار از این خدمات به صورت رایگان استفاده کند . بنابراین اگر یک خودروی تک سرنشین چهار نفر را در یک روز جابجا کند ، می تواند در یک هفته کاری فقط یکبار از خودروی خود استفاده کند . 4-مزایای طرح : الف) – کاهش ترافیک معابر شهر حداقل به میزان 20 درصد. ب) – کاهش مصرف سوخت حداقل به میزان 35 درصد ج) – عدم نیاز به سرمایه گذاری کلان در بخش حمل ونقل د) – وجود زیرساخت های لازم برای اجرای طرح ه) – ترویج فرهنگ مشارکت در حل مشکلات اجتماعی

avatar
۱۳۹۵-۱۰-۲۹ ۱۹:۲۹

این چه کلکی است که سر مردم در می اورید

avatar
۱۳۹۵-۱۰-۳۰ ۱۳:۱۰

امیدوارم که به فراموشی سپرده نشن.