• سه‌شنبه / ۳ اسفند ۱۳۹۵ / ۱۲:۱۰
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 95120301852
  • خبرنگار : 30057

ضرورت تاسیس آزمایشگاه ملی فضایی برای توسعه پروژه‌های فضایی

ضرورت تاسیس آزمایشگاه ملی فضایی برای توسعه پروژه‌های فضایی

رئیس دانشگاه خواجه‌نصیر با تاکید بر توسعه همه‌جانبه همکاری میان شرکت‌های دانش‌بنیان و مراکز تحقیقاتی برای انجام پروژه‌های فضایی، گفت: در این زمینه تاسیس آزمایشگاه ملی فضایی می‌تواند بسیار موثر باشد که این امر در گرو حمایت دولت است.

به گزارش ایسنا، دکتر علی خاکی‌صدیق روز سه‌شنبه، 3 اسفندماه در افتتاحیه شانزدهمین کنفرانس بین‌المللی انجمن هوافضای ایران با تاکید بر اینکه مهندسی هوا و فضا از اولویت‌های راهبردی دانشگاه خواجه نصیر به شمار می‌رود، افزود: بر این اساس یکی از زمینه‌های اولویت دار که در طرح توسعه دانشگاه مورد توجه قرار گرفته، حوزه هوافضا است.

وی با تاکید بر ضرورت توجه به حوزه اطلاعات و داده، یادآور شد: اطلاعات و داده مهمترین ثروت هر کشور است که در این زمینه دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی می‌توانند نقش‌آفرینی داشته باشند.

خاکی‌صدیق اضافه کرد: بر این اساس سه موضوع تولید و مدیریت داده، پردازش داده و انتقال داده‌ها در این دانشگاه مورد توجه قرار گرفته است.

رئیس دانشگاه خواجه‌نصیر ادامه داد: برای این منظور همکاری‌های سازمان‌یافته‌ای میان دانشکده‌های هوافضا، مکانیک، مهندسی برق، نقشه‌برداری و تشخیص از راه دور ایجاد شده است و در قالب همکاری‌های مشترک پروژه‌های مهمی را انجام داده‌ایم.

وی ادامه داد: از سوی دیگر در هزاره سوم بحث تولید علم مدنظر قرار گرفته است و به نظر می‌رسد مولفه اصلی در توسعه تولید علم، شبکه‌ای بودن تولید علم است.

خاکی‌صدیق با بیان اینکه شبکه‌ای بودن تولید علم یک ضرورت است، خاطرنشان کرد: دیگر زمان اینکه فردی در دانشگاه بنشیند و تئوری‌هایی ارائه دهد، گذشته است. امروزه تولید علم باید به صورت شبکه‌ای باشد. چراکه شبکه‌ای بودن تولید علم علاوه بر ایجاد هم‌افزایی موجب کاهش هزینه‌های تحقیق و پژوهش می‌شود.

رئیس دانشگاه خواجه‌نصیر با تاکید بر ضرورت توسعه همکاری‌های بین‌المللی ادامه داد: شبکه‌ای بودن تولید علم و توسعه همکاری‌های بین‌المللی در حوزه هوافضا از ضروریات است که در این راستا در این دانشکده اقداماتی را اجرایی کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه برای توسعه تحقیقات هوافضا نیاز به زیرساخت داریم، گفت: ایجاد آزمایشگاه ملی فضایی در این زمینه می‌تواند بسیار مثمرثمر باشد که این امر با حمایت دولت و وزارت ارتباطات می‌تواند محقق شود.

خاکی‌صدیق با بیان اینکه ایجاد این آزمایشگاه هزینه‌بر است، گفت: در تولید علم به تشویق و ایجاد فضا برای همکاری همه‌جانبه میان شرکت‌های دانش‌بنیان، پارک‌های علم و فناوری و مراکز علمی پژوهشی نیاز داریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha