• دوشنبه / ۴ اردیبهشت ۱۳۹۶ / ۱۵:۵۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 96020402378
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

ابتلا به سرطان کبد با مصرف دانه‌های آفتابگردان آلوده

ابتلا به سرطان کبد با مصرف دانه‌های آفتابگردان آلوده

ایسنا/خراسان رضوی برخی دانه‌های آفتابگردان حاوی مواد سمی تولید شده توسط کپک‌ها هستند و احتمال ابتلا به سرطان کبد را افزایش می‌دهند.

به گزارش ایسنا و به نقل از زی‌نیوز، محققان دانشگاه ایالتی میشیگان MSU اظهار کردند: آفلاتوکسین ماده سمی تولید شده توسط کپک Aspergillus ذرت، بادام‌زمینی، پسته و بادام را آلوده می‌کند و در دانه‌های آفتابگردان نیز موجود است.

این گروه میزان آفلاتوکسین در هفت منطقه تانزانیا را طی سال‌های 2014 تا 2015 بررسی کردند و دریافتند حدود 60 درصد از دانه‌ها و 80 درصد از کیک‌ها شامل آفلاتوکسین هستند.

هرچند این تحقیق در تانزانیا صورت گرفته اما این نتایج فقط مربوط به این منطقه نیست. سالانه آلودگی با آفلاتوکسین ذرت و بادام زمینی موجب مرگ 25 هزار تا 155 هزار  نفر در سرااسر دنیا می‌شود.

محققان اعلام کردند: این آلودگی عامل بالقوه‌ای در ابتلا به سرطان کبد محسوب می‌شود.

آنها اظهار کردند: به دلیل آلودگی مکرر با آفلاتوکسین مقامات تانزانیا روش‌هایی برای پیشگیری و کنترل مصرف دانه‌های آفتابگردان آلوده اجرا کرده‌اند تا از ورود آن به زنجیره غذایی پیشگیری کنند.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha