• یکشنبه / ۷ خرداد ۱۳۹۶ / ۱۷:۱۵
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 96030704246
  • منبع : بنیاد ملی نخبگان

قائم‌مقام رئیس بنیاد نخبگان با اشاره به طرح «شهید احمدی‌روشن»:

حل مسائل صنعت در قالب کار گروهی مهمترین هدف هسته‌های پژوهشی است

حل مسائل صنعت در قالب کار گروهی مهمترین هدف هسته‌های پژوهشی است

قائم‌مقام رئیس بنیاد ملی نخبگان با تاکید بر اینکه بنیاد ملی نخبگان تلاش دارد با ارائه تسهیلاتی در قالب طرح «شهید احمدی‌روشن»، بستر ارتباط نظام‌مند دانشگاه و صنعت را فراهم کند، گفت: ایجاد هسته‌های پژوهشی در این طرح اقدامی نوپا اما رو به تکامل است که امیدواریم در آینده‌ای نزدیک بتواند جایگاه خوبی در جامعه علمی به ویژه بین اجتماع نخبگانی پیدا کند.

به گزارش ایسنا، محمود سعادت‌فومنی در نشست هم‌اندیشی مستعدان‌برتر مقطع دکتری‌تخصصی که در محل بنیاد ملی نخبگان برگزار شد، هدف از برگزاری نشست‌های هم‌اندیشی با اجتماع نخبگانی را شناسایی مسائل مستعدان‌برتر و همچنین دریافت نظرات و پیشنهادات آنان برای بهبود فضای نخبگانی دانست.

وی افزود: تلاش شده است تا آئین‌نامه‌های بنیاد ملی نخبگان و به‌تبع آنها، شیوه‌نامه‌ها با سند راهبردی کشور در امور نخبگان انطباق داشته باشند، ضمن آنکه برای بهبود ارائه تسهیلات به اجتماع نخبگانی نیاز است بوروکراسی ‌اداری تا حد ممکن کاهش یابد که البته این مهم به عارضه‌یابی کارشناسانه نیاز دارد.

سعادت با تأکید بر لزوم نهادینه‌شدن اعتماد دوطرفه بین نظام‌نخبگانی و اجتماع نخبگانی، ادامه داد: اصل اعتماد یکی از مهمترین اصول سیستم نخبگانی است.

قائم‌مقام رئیس بنیاد ملی نخبگان در ادامه با اشاره به لزوم برقراری ارتباط نظام‌مند بین صنعت و دانشگاه، تصریح کرد: تعامل جامعه علمی با صنعت بیش از سه دهه است که یکی از مسائل جدی کشور است. در کشورهای صنعتی به دلیل رشد همزمان، صنعت و دانشگاه ارتباط نظام‌مند و منطقی با هم دارند؛ اما در کشور ما به دلیل فاصله زیاد، این مهم تحقق پیدا نکرده است. در این بین، بنیاد ملی نخبگان تلاش دارد با ارائه تسهیلاتی در قالب طرح «شهید احمدی‌روشن» تا حدودی این مساله را حل کند.

وی یادآور شد: ایجاد هسته‌های پژوهشی در این طرح اقدامی نوپا اما رو به تکامل است که امیدواریم در آینده‌ای نزدیک بتواند جایگاه خوبی در جامعه علمی به ویژه بین اجتماع نخبگانی پیدا کند.

سعادت در پایان گفت: مهمترین هدف این طرح حل مسائل صنعت در قالب کارِگروهی است که البته فرد با حضور در این هسته‌ها علاوه بر برخورداری از تسهیلات فن‌یاری، به‌تدریج با چگونگی فعالیت جمعی نیز آشنا می‌شود.

یدالله اردوخانی، رئیس بنیاد نخبگان استان تهران نیز ضمن تشریح برخی از تسهیلات آئین‌نامه جایزه‌های تحصیلی، گفت: بنیاد نخبگان استان تهران چه به صورت تلفنی و چه حضوری پاسخگوی مستعدان‌برتر است.

وی ضمن بیان اینکه حمایت از پایان‌نامه‌های دوره دکتری‌تخصصی یکی از تسهیلات مهم است، بر لزوم همکاری دستگاه‌های اداری با بنیاد ملی نخبگان اشاره کرد و افزود: برخی از تسهیلات اعطایی تنها در سایه همکاری دستگاه‌های ذی‌ربط محقق می‌شود؛ به‌همین دلیل، طبق سند راهبردی کشور در امور نخبگان، دستگاه‌های دیگر موظف هستند تعامل کافی با بنیاد ملی نخبگان داشته باشند.

بر اساس اعلام پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان، حمایت بیشتر از رساله‌های دوره دکتری، لحاظ کردن امتیاز برای حضور مستعدان‌برتر در فعالیت‌های دانش‌بنیان و یا هسته‌های پژوهشی در آئین‌نامه جایزه‌های تحصیلی، حذف الزام حضور هیات‌علمی در هسته‌های فناور، تأکید بیشتر بر مهارت‌آموزی به مستعدان‌برتر، استفاده بیشتر از ظرفیت خیرین و وقف برای حمایت از طرح‌های فناورانه، گسترش هسته‌های پژوهشی، افزایش ارائه تسهیلات به 12 ماه، برگزاری جلسات تخصصی بین صاحبان صنایع با اجتماع نخبگانی مرتبط، تبدیل معضلات موجود در صنعت به مسائل خرد و ارجاع هر یک به اجتماع تخصصی از مهمترین مباحثی بود که توسط مستعدان‌برتر مطرح شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha