• چهارشنبه / ۲۲ شهریور ۱۳۹۶ / ۱۱:۲۴
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 96062212620
  • منبع : نمایندگی کردستان

استان کردستان پایلوت انتقال دانش فنی توسعه کشت کلزا در کشور است

استان کردستان پایلوت انتقال دانش فنی توسعه کشت کلزا در کشور است

ایسنا/کردستان مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: در راستای اجرای طرح انتقال دانش فنی توسعه کشت کلزا در استان کردستان به صورت پایلوت، شاهد عملکرد اجرای مناسب این طرح بودیم که ۲ تُن در هکتار تعیین شده بود اما ۳ و نیم تُن در هکتار عملکرد کردستان در این دو شهرستان بود.

به گزارش ایسنا، محمد صالح احمدی امروز چهارشنبه(22 شهریور) در جلسه ستاد کشت‌های پاییزه و ستاد دانه‌های روغنی(کلزا)، ستاد تغذیه جهادکشاورزی استان کردستان که با حضور معاونین سازمان و مدیران شهرستان‌ها و بخش‌های تخصصی برگزارشد، اظهار کرد: سهم ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی به استان کردستان برای کشت دانه‌های روغنی (کلزا) ۵ هزار هکتار با متوسط عملکرد ۲ تُن و ۱۰ هزار تن تولید است که نسبت به سال گذشته که ۱۵۰۰ هکتار بود ۳ برابر افزایش یافته است .

وی افزود: یکی از موضوعات مهم که سال گذشته دغدغه بخش کشاورزی استان بود تهیه بذر مصرفی بود که با پیگیری‌های مکرر در سال زراعی ( ۹۷_ ۹۶) این مهم انجام شده است .

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان عنوان کرد: از سهم ابلاغیه استان شهرستان‌های قروه با ۱۲۰۰ هکتار و دهگلان با ۱۱۰۰ هکتار بیشترین سهم ابلاغیه رو دارند که در شهرستان دهگلان بیشتر از سهم ابلاغی برای ۱۲۳۳ هکتار مکان یابی شده است؛ همچنین شهرستان‌های بانه و سروآباد با کمترین سهم هرکدام ۵۰ هکتار ابلاغ شده است .

وی از وارد شدن بذر مصرفی کلزاکاران استان در چند مرحله به استان کردستان خبر داد و افزود: علاوه بر تهیه بذر کلزا، ۳۰ دستگاه ریزکار کلزا از مجموع ۳۳ دستگاه برای استان به شهرستان‌ها اختصاص داده شد که در مقایسه با سال گذشته که ۱۳ دستگاه ریزکار کلزا به استان اختصاص داده شد شرایط خوبی ایجاد شده است .

احمدی بیان کرد: استان کردستان به عنوان پایلوت انتقال دانش فنی توسعه کشت کلزا در کشور تعیین شد که در این طرح با ابلاغ ۱۵۰ هکتار، ۷۵ هکتار در شهرستان دهگلان با مدیریت ۸ کشاورز و در شهرستان قروه نیز ۷۵ هکتار با مدیریت ۱۲ کشاورز اجرا شد که در روزهای آتی شاهد حضور کارشناسان خارجی نیز برای رصد این طرح در کردستان خواهیم بود .

وی خاطرنشان کرد: در راستای اجرای طرح انتقال دانش فنی توسعه کشت کلزا در استان کردستان به صورت پایلوت، شاهد عملکرد اجرای مناسب این طرح بودیم که ۲ تُن در هکتار تعیین شده بود اما ۳ و نیم تُن در هکتار عملکرد کردستان در این دو شهرستان بود .

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی همچنین با تاکید بر اینکه موفقیت در اجرای هر طرح و برنامه در گرو آموزش‌های لازم است، گفت: ۲۲ کارگاه آموزشی برای کشاورزان، کارشناسان در شهرستان‌های استان برگزار شد .

وی تاکید کرد: در راستای رفع دغدغه کلزا کاران انجام بیمه کلزا به عنوان یک اولویت مهم مورد پیگیری سازمان جهاد کشاورزی بوده است که در شرایط بیمه سطح کاشت کلزا در مساحی مزارع با سطوح سبز، تهیه کروکی و تصاویر مزارع با وجود چهار گزینه انجام می‌شود .

احمدی خاطر نشان کرد: با پیگیری‌های انجام شده در سال زراعی ۹۶ و ۹۷ اعتبارات دانه‌های روغنی (کلزا) به طور ویژه دیده خواهد شد .

انتهای پیام
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha