• پنجشنبه / ۳۰ شهریور ۱۳۹۶ / ۱۰:۰۶
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 96063017553
  • منبع : نمایندگی سیستان و بلوچستان

استاندار:

نباید خرمای سیستان و بلوچستان به نام دیگران ثبت شود

نباید خرمای سیستان و بلوچستان به نام دیگران ثبت شود

ایسنا/سیستان و بلوچستان استاندار سیستان و بلوچستان در جشنواره خرما که با حضور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در سیب و سوران برگزار شد، گفت: سراوان قطب خرمای کشور است اما هنوز مردم بومی منطقه این ظرفیت را باور نکرده اند.

به گزارش ایسنا، «علی اوسط هاشمی» افزود: ایجاد کارخانه فرآوری و سردخانه وظیفه دولت نیست و حالا نوبت بخش خصوصی و سرمایه گذاری مردم منطقه است. نباید خرمای این منطقه به دلیل نبود کارخانه فراوری و بسته بندی به نام دیگران ثبت شود.

وی عنوان کرد: تا سال 92 ظرفیت سردخانه های استان 42 هزارتن بود اما اکنون این ظرفیت به 122 هزار تن یعنی 3 برابر افزایش پیدا کرده است  همچنین قرار است با مشارکت بنیاد برکت دو کارخانه بسته بندی در سراوان ایجاد شود.

وی با بیان این که خرما باید معرف سراوان باشد، گفت: خرما در بهترین ایام زندگی یعنی ماه مبارک رمضان قوت غالب اکثر ایرانیان است پس کشاورزان سراوانی می توانند در این ماه بر سر سفره همه ایرانیان حضور یابند به شرط آن که سرمایه گذاران بومی دست به کار شوند و خرمای این استان را با نام و نشان سراوان به ایران و جهان عرضه کنند.

هاشمی خاطرنشان کرد: مسئولان و علما و بزرگان باید برای تبدیل جشنواره شهرستانی خرما یعنی هامین به یک جشنواره استانی و ملی تلاش کنند چرا که باید نگاه ها را فراتر برد و از خلوت خارج شد تا این ظرفیت عظیم در سطح ملی دیده شود.

وی اظهار کرد: خرما محصولی با بازار جهانی است. ایران نیز از تولیدکنندگان قوی خرما در جهان است اگر اکنون سهم استان در بازار جهانی متناسب با تولید نیست، هم دولت و هم کشاورزان مقصر هستند.

وی ادامه داد:  هزاران تن خرما در این استان تولید می شود که در هر تومان آن ارزش افزوده وجود دارد به همین دلیل این محصول با ارزش اقتصادی بالا می تواند مشکل اقتصادی جوانان این منطقه را حل کند.

استاندار در این جشنواره از آمادگی 100 روستا برای آبرسانی خبر داد و گفت: هزارو800 میلیارد تومان در سفر وزیر سابق نیرو و رئیس سازمان برنامه و بودجه برای آبرسانی به مناطق شهری در سایر استان کارسازی شده است که یک تحول در بخش آب خواهد بود.

هاشمی افزود: سد ماشکید علیا نیز یک ماه دیگر کلنگ زنی می شود و با بهره برداری از آن آب مناطق شهری و روستایی سراوان تأمین می‌شود.

وی همچنین به بازسازی قلعه سیب نیز خاطرنشان کرد:بازسازی و تعمیر این قلعه به زودی آغاز می شود و اعتبار آن نیز تامین شده است. براساس برآورد اعلام شده از سوی فرماندار سیب و سوران تکمیل سالن ورزشی روستای سیب نیازمند 100 میلیون تومان اعتبار است که دستور داده می شود با تخصیص این اعتبار این سالن تا پایان سال به بهره برداری برسد.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha