• شنبه / ۱ مهر ۱۳۹۶ / ۰۹:۰۵
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 96070100065
  • خبرنگار : 71594

رییس کل محاکم استان تهران عنوان کرد

رسیدگی به پرونده متکدیان در مجتمع قضایی ولیعصر/این پرونده‌ها مستقیما در دادگاه مطرح می‌شود

رسیدگی به پرونده متکدیان در مجتمع قضایی ولیعصر/این پرونده‌ها مستقیما در دادگاه مطرح می‌شود

رییس کل دادگاه‌های عمومی و انقلاب تهران گفت: یکی از مهمترین پرونده‌های ارجاعی به مجتمع ولیعصر (عج) پرونده متکدیان است که شاهد افزایش آن‌ها در سطح شهر هستیم.

عباس پوریانی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه یکی از مهمترین پرونده‌های ارجاعی به مجتمع قضایی ولیعصر (عج)، پرونده‌های متکدیان است، بیان کرد: همه مردم شاهد تکدی‌گری در سطح شهر هستند. از یک سو شاهد این هستیم که تکدی‌گری در سطح شهر روز به روز افزایش پیدا می‌کند و از سوی دیگر واقعیت این است که این افراد نیازمند و مستمند واقعی نیستند، بلکه افراد بی نیازی هستند که عادت به تکدی‌گری کرده‌اند و درآمدهای خوبی از این راه کسب می‌کنند و مردم هم از سر دلسوزی فکر می‌کنند اینها افرادی نیازمند هستند و به این تصور به آنها کمک می‌کنند.

وی از مردم خواست که به درخواست‌های این افراد توجه نکنند و افزود: اگر این افراد متکدی به این باور برسند که چنانچه دست دراز کنند و مردم به آنها کمک نمی‌کنند به مرور فعالیت و حضور این افراد در سطح شهر کم خواهد شد.

رئیس کل دادگاه‌های عمومی و انقلاب تهران در ادامه اظهار کرد: پرونده‌های افراد متکدی به لحاظ اینکه جزء مجازات‌های درجه 8 محسوب می‌شود مستقیماً در دادگاه مطرح می‌شود.

وی گفت: به استناد ماده 712 قانون مجازات اسلامی کسانی که تکدی‌گری می‌کنند علاوه بر حبس از 1 تا 3 ماه، کلیه اموالی که از این طریق بدست آورده‌اند نیز به نفع دولت مصادره می‌شود و با توجه به اینکه قاضی رسیدگی کننده به این پرونده‌ها طبق قانون مکلف است در چنین مواردی از مجازات‌های جایگزین حبس استفاده کنند این افراد محکوم به پرداخت جزای نقدی می‌شوند و این مجازات متاسفانه آثار بازدارندگی نمی‌تواند داشته باشد و نیاز است با توجه به شرایط جامعه قانونگذار مجازات این افراد را افزایش دهد.

پوریانی یادآور شد: از آنجا که این جرم از جرائم مشهود محسوب می‌شود، نیروی انتظامی در مقام ضابط مکلف است ضمن برخورد انتظامی برای جمع‌آوری این افراد نسبت به اعلام جرم به مقامات قضایی اقدام کنند.

رئیس کل دادگاه‌های عمومی و انقلاب تهران با اشاره به استفاده از کودکان در امر تکدی‌گری اظهار کرد: ماده 713 قانون مجازات اسلامی تصریح کرده کسانی که از اطفال و افراد غیررشید به عنوان ابزار و وسیله برای رسیدن به مقاصد شخصی خود استفاده می‌کنند،  به مجازات حبس 3 ماه تا 2 سال، استرداد و مصادره اموالی که از این طریق کسب کرده‌اند به نفع دولت، محکوم می‌شوند.

وی گفت:‌ استفاده از کودکان در تکدی‌گری به طور غیرمستقیم کودک آزاری محسوب می شود.                                       

رئیس کل دادگاه‌های عمومی و انقلاب تهران با اشاره به وظیفه دستگاه‌های متولی رسیدگی به امر تکدی‌گری اظهار کرد: دستگاه‌های متولی باید به وظیفه خود به خوبی عمل کنند، از جمله نیروی انتظامی و شهرداری که نباید به این افراد اجازه دهند که در سطح شهر تکدی‌گری کنند. این مراجع نسبت به وظایف و تکالیف قانونی خود عمل نمایند تا شاهد حضور کمتر این افراد در سطح شهر باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha