• شنبه / ۱ مهر ۱۳۹۶ / ۱۰:۳۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 96070100156
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

مدیر انتشارات استاد مشهد:

چرخ صنعت نشر در حال توقف است

ایسنا/خراسان رضوی مدیر انتشارات استاد مشهد گفت: چرخ صنعت نشر در حال توقف است چون چاپ کتاب از نظر اقتصادی به‌صرفه نیست.

ابراهیم عسگری در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص وضعیت انتشارات استاد و میزان فعالیتشان اظهار کرد: برای رونق چاپ نشر و توسعه فرهنگ مطالعه، کار اصلی را دولت باید انجام دهد و از آنجا که حمایت‌های دولت از ما گرفته شده و مالیات‌ها اضافه شده، از دست نمایشگاه‌های کتاب نیز کاری برنمی‌آید و این تخفیفات کتاب، همه مسکن هستند و نمی‌توانند مسئله اصلی نشر را حل کنند؛ در نتیجه چرخ صنعت نشر در حال متوقف شدن است.

وی ادامه داد: ما از بدو تاسیس در سال ۱۳۶۰ وضعیت مطلوبی در زمینه چاپ نشر داشتیم، اما حدود ۷ الی ۸ سال است که بازار چاپ کتاب بسیار خراب شده و از آنجا که دولت هم از ما حمایت نمی‌کند، کاغذ گران درمی‌آید و کتاب هم گران می‌شود و در نتیجه دانشجو هم که مصرف‌کننده است و پولی ندارد، قدرت خرید کتاب را از دست می‌دهد.

این ناشر تصریح کرد: مالیات‌های سرسام‌آور دولت و عوارض بیمه نیز بسیار زیاد شده؛ حتی معافیت انتشاراتی که از کارمندان خودمان داشتیم هم قطع شده و فشار مضاعفی بر ما حاکم شده تا جایی که گاهی مجبور می‌شویم شغلمان را تغییر دهیم.

عسگری خاطرنشان کرد: در گذشته کاغذ ارزان بود، کتاب هم ارزان درمی‌آمد و مردم به‌راحتی کتاب می‌خریدند، اما از آنجا که مخاطب اصلی کتاب‌های ما دانشجویان هستند و آن‌ها هم پولی برای خرید کتاب ندارند، کتاب‌ها روی دست ناشر می‌ماند و به‌فروش نمی‌رسد.

وی با تاکید بر این‌که من عاشق این حرفه بودم و سرمایه‌ام را در کار نشر گذاشتم، افزود: ما تا الان حدود ۴۰۰ الی ۵۰۰ عنوان کتاب چاپ کردیم ولی اکنون آنقدر فروش ما پایین آمده و درآمدمان کم شده که حتی نمی‌توانیم هزینه پرسنلمان را بدهیم.

مدیر انتشارات استاد اضافه کرد: درآمد ما به‌حدی پایین آمده که به بیمه و دارایی هم بدهکاریم و تا جایی وضعیت خراب است که این حرفه حتی نمی‌تواند هزینه آب و برق ما را تامین کند.

عسگری در خصوص مقایسه شهر تهران با شهرستان‌ها در زمینه چاپ عنوان کرد: تهران مرکز است و تمام مردم کشور برای خرید کتاب به آنجا مراجعه می‌کنند ولی شهرستان‌ها نسبت به تهران با ۳۰ درصد افت مواجهند. یکی از دلایل این افت هم این است که هر از گاهی وقتی نمایشگاه کتاب تهران برگزار می‌شود از شهرستان‌ها به تهران مراجعه می‌کنند و کتاب‌های مورد نیاز خود را از آنجا تهیه می‌کنند.

وی با تاکید بر این‌که کار نشر روی روال سقوط است، اظهار کرد: بازار نشر زنجیره‌وار به هم متصل است و تهران نیز وابسته به شهرستان‌هاست؛ یعنی اگر ما بتوانیم از تهران خرید می‌کنیم و تهران نیز متقابلا از ما خرید می‌کند.

این ناشر کتاب با بیان این‌که قبلا تیراژ  ۵۰۰۰ جلدی برای چاپ داشتیم،  ادامه داد: در آن زمان ماهی نبود که ما دو عنوان کتاب جدید نداشته باشیم، اما این میزان روزبه روز کم شد تا این‌که اکنون به ۱۰۰ الی ۲۰۰ تا رسیده و ما مانند سابق توجیه اقتصادی نداریم که کتاب اضافه بزنیم؛ یعنی اول ۱۰۰ عنوان چاپ می‌کنیم و وقتی که تمام شد دوباره ۱۰۰ عنوان دیگر را به چاپ می‌رسانیم.

عسگری افزود: در گذشته وقتی یک کتاب ما چاپ می‌شد سریعا به تهران منتقل و از آنجا در سراسر کشور پخش و توزیع می‌شد، اما اکنون وقتی حتی ۲۰۰ کتاب چاپ می‌کنیم تا 6 ماه نمی‌توانیم آن‌ها را به‌فروش برسانیم.

وی اضافه کرد: هر کالایی اگر تولید شود و مصرف نشود تفاوتی با زباله ندارد و این یک اصل اقتصادی است که جنسی که تولید می‌شود حتما به مصرف برسد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha