• پنجشنبه / ۳۱ تیر ۱۳۹۵ / ۱۲:۱۷
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 95040118580
  • منبع : نمایندگی لرستان

بررسی ژنتیک ساکنان ده هزار سال پیش لرستان

بررسی ژنتیک ساکنان ده هزار سال پیش لرستان

ایسنا/لرستان مدیر روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان گفت: ژنتیک ساکنان ده هزار سال پیش استان بررسی شد.

به گزارش ایسنا، حسن‌پور در جمع خبرنگاران، افزود: این پژوهش و تحقیقات به همت دکتر "فرناز بروشکی" از دانشگاه ماینس آلمان، دکتر مرجان مشکور از موزه تاریخ طبیعی پاریس، دکتر فریدون بیگلری از موزه ملی ایران، دکتر کامیار عبدی از دانشگاه کالیفرنیا و دکتر حسین داودی از دانشگاه تربیت مدرس انجام گرفته و حاوی اطلاعات انسان شناسی ارزشمندی در خصوص ساکنان اولیه لرستان است.

وی اظهار کرد: این اطلاعات جدید با استخراج توالی ژنوم باستانی و ایزوتوپ نمونه‌های استخوان انسان از تپه عبدالحسین شهرستان دلفان بدست آمده و اطلاعات جدیدی درباره تبار و نوع تغذیه کشاورزان اولیه زاگرس حاصل شده است.

این مقام مسئول تصریح کرد: در کاوش‌های باستان شناسی در این تپه که توسط باستان‌شناس انگلیسی، جودیت پولار در دهه 1350 انجام شد، تعداد هفت اسکلت انسانی از دوره نوسنگی کشف شد که همگی در موزه ملی ایران نگهداری می‌شوند. در مطالعات اخیر سه اسکلت نمونه‌برداری شده و به هدف استخراج دی‌ان‌ای باستانی مورد آزمایش قرار گرفتند. تاریخ‌گذاری‌های رادیوکربن که روی این اسکلت‌ها انجام شده نشان می‌دهند که آنها به تاریخی بین 8200 تا 7750 پیش از میلاد مربوط هستند. یکی از آنها اسکلت زنی است که براساس اندازه‌گیری استخوان‌ها، قامت وی حدود 154 تا 163 سانتی‌متر تخمین زده شده است.

مدیر روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی لرستان افزود: فرسودگی مفصل در استخوان‌های کتف، زند زیرین و مچ دست، و پوسیدگی دندان‌ها به دلیل مصرف زیاد کربوهیدرات شناسایی شده است. نمونۀ دیگر با توجه به میزان رشد دندان و اندازۀ استخوان‌های بلند به کودکی بین 6.5 تا 8 سال تعلق دارد که دندان‌های شیری آن به شدت ساییده شده است. آزمایش ایزوتوپ استخوان‌ها نشان داده که خوراک ساکنان تپه عبدالحسین در حدود 10 هزار سال پیش بیشتر متکی بر غلات بوده که نشانه کشت غلات و آغاز کشاورزی در این منطقه از لرستان است.

وی تصریح کرد: نتایج مطالعات بقایای انسانی تپه عبدالحسین که توسط تیمی از پژوهشگران شامل 32 متخصص ژنتیک، باستان شناس و باستان جانورشناس از کشورهای ایران، آلمان، فرانسه، انگلستان، سوئیس، ایرلند و سوئد انجام شده در روز پنج شنبه 24 تیرماه 1395 در ژورنال معتبر علوم (Science) منتشر شد. انتشار این نتایج جدید بازتاب فراوانی در خبرگزاری‌های جهان داشت و نشان می‌دهد که برخلاف تصورات قبلی مبنی بر تک منشا بودن آغاز کشاورزی در هلال حاصل‌خیزی، این رویداد مهم تاریخ بشری در چندین نقطه و تقریبا بطور همزمان آغاز شده است.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha