• دوشنبه / ۱۲ مهر ۱۳۹۵ / ۰۹:۲۵
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 95071207006
  • خبرنگار : 30057

ارائه دستگاهی هوشمند برای سنجش آلودگی‌های محیطی

ارائه دستگاهی هوشمند برای سنجش آلودگی‌های محیطی

پژوهشگران واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی پس از ساخت دستگاه سنجش آلودگی‌های محیطی با ثبت و کنترل از راه دور، توانستند با ارتقای این دستگاه، آن را به تکنولوژی هوشمند (IOT) مجهز کنند.

به گزارش ایسنا، فروزان فقیری، مجری طرح با بیان اینکه امروزه آلاینده‌های ناشی از حمل‌ونقل و صنایع، دو عامل مهم ایجاد آلودگی هوا در محیط‌های شهری و صنعتی هستند، گفت: هوایی که تنفس می‌کنیم ارتباط مستقیمی با سلامتی ما دارد. افزایش عوارض قلبی و عروقی از جمله اثرات آلودگی هوا بر سلامت انسان است.

وی، حذف و کاهش ریزگردها و آلودگی هوا در محیط‌های شهری و صنعتی را از جمله دغدغه‌های اصلی امروز  دنیا دانست که بدون ارزیابی علمی و داشتن اطلاعات کامل مرتبط با سنجش آلودگی‌ها دشوار خواهد بود و افزود: برای این منظور با بررسی و تحقیقاتی که انجام دادیم، اقدام به ارتقاء و تجهیز دستگاه قبلی خود با عنوان «سنجش آلودگی‌های محیطی با ثبت و کنترل از راه دور» به تکنولوژی هوشمند (IoT) کردیم.

فقیری ادامه داد: با استفاده از تکنولوژی (IoT) در دستگاه سنجش آلودگی‌های محیطی، موفق به ارائه یک سیستم سنجش آلودگی‌های محیطی با هزینه کمتر نسبت به نمونه خارجی و قابلیت‌های حمل آسان، اندازه‌گیری غلظت آلودگی هوا و گازهای تولید شده در صنعت بصورت لحظه‌ای و همچنین قابلیت اندازه گیری پارامترهای دیگری نظیر دما، فشار، رطوبت و گردوغبار شدیم.

مجری طرح با تاکید بر این که در این سیستم اطلاعات اندازه‌گیری شده توسط بلوتوث به صورت آنی به یک دستگاه گوشی اندروید منتقل شده و نمایش داده می‌شود، یادآور شد: کارآیی مهم، جدید و قابل توجه این نمونه تولید شده نسبت به تمام نمونه‌های موجود در بازار جهانی، هوشمندسازی (IoT) و ارتباط گوشی همراه با این دستگاه از طریق اینترنت است، به طوری که ارتباط بین دستگاه و گوشی (هر دو با قابلیت تحرک) و در هر فاصله‌ای امکان‌پذیر است.

وی خاطرنشان کرد: این دستگاه را علاوه بر استفاده شخصی در منازل و محیط‌های کاری، سازمان‌ها و مراکز عمومی شامل بیمارستان‌ها، مدارس و دانشگاه‌ها می‌توان در اندازه‌گیری گازهای تولید شده در واحدهای صنعتی و کارخانجات نیز مورد استفاده قرار داد.

بر اساس این گزارش، طراحی و ساخت این دستگاه با راهنمایی دکتر محمود قرآن نویس، رییس مرکز تحقیقات فیزیک پلاسما و دکتر هومن اخوان عضو هیأت علمی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی صورت گرفته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha