• یکشنبه / ۱۹ دی ۱۳۹۵ / ۱۰:۵۹
  • دسته‌بندی: علم ورزش
  • کد خبر: 95101911635
  • خبرنگار : 90047

مکمل‌های قاچاق، عامل دوپینگ ناخواسته برخی ورزشکاران

مکمل‌های قاچاق، عامل دوپینگ ناخواسته برخی ورزشکاران

عضو سابق ستاد ملی مبارزه با دوپینگ درباره ماده ممنوعه تستسترون فرنگی کار سنگین وزن کشورمان، گفت: مکمل های قاچاق ممکن است ورزشکاران را به طور ناخواسته با محرومیت دوپینگ مواجه کند.

امیر عباس لشگری در گفت‌وگو با ایسنا، درباره دوپینگ بشیر باباجان زاده و مثبت اعلام شدن دوپینگ وی در مسابقات جام جهانی کشتی فرنگی در شیراز، اظهار کرد: هورمون‌ها جزو موارد ممنوعه هستند که معمولا ماندگاری آنها در افراد به خاطر مسائل متابولیسم بدن متفاوت است و می‌تواند مشکل ساز باشد. تستسترون نیز جزو هورمون‌هانی است که معمولا ماندگاری آن در بدن چهار ماه تا یک سال است.

وی گفت‌: متاسفانه برخی از ورزشکاران ناخواسته از مکمل‌های پروتئینی استفاده می‌کنند بدون این که از محتویات آن اطلاع داشته باشد. البته پروتئین جزو مواد ممنوعه نیست اما از شرکت های معتبر و قانونی خریداری نشود، احتمال دارد به صورت غیر استاندارد و قاچاق وارد کشور شود که آلوده باشد بنابراین ورزشکاران باید نسبت به این موضوع آگاهی کامل داشته باشند و از هر شرکتی که مکمل پروتئینی تبلیغ می‌کند این مکمل‌ها را خریداری نکنند، زیرا ممکن است دچار عارضه دوپینگ شود. متاسفانه اکثر ورزشکاران به خاطر این گونه مسائل دچار محرومیت می‌شوند.

عضو کمیته‌ پزشکی فدراسیون جهانی ووشو در ادامه و در پاسخ به این پرسش که با توجه به این که آثار ماده ممنوعه تستسترون تا یک سال در بدن باقی می ماند، پس چطور بشیر باباجان زاده در بازی‌های  المپیک ریو شرکت کرده است، خاطر نشان کرد: احتمال دارد وی قبل از مسابقات جام جهانی کشتی فرنگی اقدام به مصرف این مکمل کرده و در جریان این رقابت‌ها دوپینگ وی مثبت اعلام شده است. از سوی دیگر چون مدت ماندگاری ماده ممنوعه تستسترون چهار ماه تا یک سال است، این احتمال وجود دارد که بعد از پایان جام جهانی کشتی فرنگی آثار دیگری از این ماد در بدن باباجان زاده باقی نمانده و وی به عنوان یک ورزشکار پاک مجوز حضور در بازی‌های  المپیک ریو را پیدا کرده است.

وی در پایان گفت‌: چون نادو مسئول این قضیه است ، بهتر است در این زمینه  اطلاعات لازم را از ستاد ملی مبارزه با دوپینگ و تیم پزشکی که مسئول کاروان اعزامی به بازی‌های  المپیک ریو بود، جویا شوید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۱۰-۱۹ ۱۳:۰۱

سلام. ضمن تشکر از خبرگزاری محترم که پیگیر مسئله دوپینگ هستید. خبرگزاری محترم، حتی مصاحبه با اقای امیر عباس لشگری هم نتواانسته نقطه کور ومبهم، اعلام دوپینگ بابا جان زاده را روشن کند. درنهایت ایشان برای دریافت پاسخ صحیح، شما را حواله داده به نادو مسئول این قضیه. باید به عرض رساند، در تاریخچه اعلام دوپینگ برای افراد ورزشکار داشتیم که، ورزشکاری دوپینگی اعلام گردیده ولی پس از سالها ستاد مبارزه جهانی با دوپینگ اطلاعیه داده که اقای فلان دوپینگ نکرده بوده، ولی ما به اشتباه ان شخص را دوپینگی اعلام کرده بودیم. هر چند از این موارد بسیار بسیار کم بوده، ولی داشتیم.