آفت‌کش‌ها، بلای جان زنبورهای عسل

بر اساس بررسی روی ۹۰ مطالعه در آمریکا که به تاثیر فشارهای زیست‌محیطی می‌پردازند، آفت‌کش‌هایی که به کشاورزان فروخته می‌شوند، دو برابر بیش از آنچه پیش تر تصور می‌شد، زنبورهای عسل را می‌کشند.

به گزارش ایسنا، عواملی‌ که بسیاری از آن‌ها پیامد فعالیت‌های بشر هستند از جمله استفاده از زمین و تغییرات اقلیمی در کنار کشاورزی متمرکز یا کشاورزی صنعتی و روش‌های کنترل آفت، نقشی مهم در این مسئله بازی می‌کنند.

یافته‌ها حاکی از آن است که آفت‌کش‌ها به‌ویژه فشار فیزیولوژیک و تغذیه‌ای که به زنبورهای عسل وارد می‌کنند، و «کوکتل» مواد شیمیایی کشاورزی که زنبورهای عسل در محیط‌های کشت صنعتی با آن مواجه می‌شوند، جمعیت این حشرات را در معرض خطر قرار می‌دهد. به همین دلیل پژوهشگران معتقدند فرمول‌های تجاری باید مجوز خاص خودشان را بگیرند.

دکتر هری سیویتر از دانشگاه تگزاس در این رابطه تاکید می کند: برهم‌کنش این مواد شیمیایی را واقعا باید در نظر بگیریم. ما روی آفت‌کش ها، وقتی مجوز استفاده می‌گیرند دیگر نظارتی نداریم و بنابراین پیشنهاد می‌کنیم نظارت‌های پس از مجوز صورت بگیرد.

بنابر گزارش ایندیپندنت، دکتر سیویتر که سرپرستی این مطالعه را بر عهده داشته است، متذکر شد: از ۳۵۶ اثر متقابلی که تیم کارشناسی وی بررسی کردند، احتمال مرگ جمعیت زنبورهای عسلی که در معرض مواد شیمیایی کشاورزی قرار گرفتند، بیش از سایر گونه‌هاست.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۸ مرداد ۱۴۰۰ / ۱۷:۱۲
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 1400051813075
  • خبرنگار : 90069

برچسب‌ها