کاووس هاشمپور در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه کشت کنجد در استان بوشهر از اوایل تیرماه تا نیمه مردادماه انجام گرفته بود، اظهار کرد: برداشت کنجد از ابتدا مهرماه آغاز شده است و تا نیمه آبان ادامه خواهد داشت.
وی تصریح کرد: مصرفِ کمِ آب یکی از خواص کنجد است به طوری که پس از نخستین آبیاری ۳۰ تا ۴۰ روز نیاز به آب ندارد. با توجه به مقاومتش در برابر خشکی وگرما، کشت تابستانه مناسبی در استان بوشهر به شمار میرود.
وی با اشاره پربازده بودن محصول کنجد در استان بوشهر، افزود: پیشبینی میشود پنج هزار و ۲۰۰ تن محصول کنجد از مزارع شهرستانهای دشتستان، دشتی و تنگستان در استان بوشهر برداشت شود.
معاون زراعت سازمان جهاد کشاورزی بوشهر با اشاره به اینکه پارسال سه هزار و ۵۰۰ هکتار از مزارع این استان زیر کشت کنجد رفته بود، بیان کرد: امسال چهار هزار هکتار سطح زیر کشت کنجد در استان بوشهر داریم.
هاشمپور ادامه داد: به طور معمول از هر هکتار مزرعه کنجد، هزار و ۳۰۰ کیلوگرم محصول به دست میآید.
وی با اشاره به رتبه سوم استان بوشهر در تولید کنجد، عنوان کرد: بیشترین کنجد در استانهای خوزستان، فارس و بوشهر کشت میشود.
هاشمپور با بیان اینکه هنوز قیمت کنجد مشخص نشده است، ادامه داد: پیشبینی میشود قیمت هر کیلو کنجد معادل ۲۰ تا ۳۵ هزار تومان تعیین شود.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه عمده مصرف کنجد برای بازارهای داخلی است، عنوان کرد: کشاورزان کنجدکار با توجه به فسادپذیری کم محصول و مشتریهایی که گاهی محصول را پیش خرید میکنند برای فروش کنجد مشکلی ندارند.
معاون زراعت سازمان جهاد کشاورزی بوشهر بیان کرد: مصرف در شیرینی پزیها، تولید روغن، ارده، حلوا، استفاده در لوازم آرایشی، و تهیه چسب و کاربن از جمله موارد کاربرد کنجد است.
هاشمپور بذر مورد استفاده در استان بوشهر را "دشتستان۲" دانست و افزود: بذر اصلاح شده دشتستان۲، چندین سال پیش به همت پژوهشگران مرکز تحقیقات کشاورزی استان اصلاح و به کشاورزان معرفی شد همچنین بذر "مینا" با همکاری مرکز تحقیقات کشاورزی استان بوشهر و کرمان تولید شده است و به زودی به بازار خواهد آمد.
وی اضافه کرد: پژوهشگران مرکز تحقیقات کشاورزی استان بوشهر در حال تحقیق بر روی بذر اصلاح شده کنجد با عنوان "نا شکوفه" هستند، ویژگی این بذر برداشت با کمباین و نداشتن ریزش محصول هنگام خشک شدن است.
انتهای پیام