به گزارش ایسنا و به نقل از ناسا، این کاوشگر خورشیدی در ساعت ۵:۳۰ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی(۱۳:۰۰ تهران) با سرعت ۲۴ کیلومتر بر ثانیه از فاصلهی سه هزار و ۸۱۴ کیلومتری سیاره زهره گذشت.
چنین ماموریتهایی برای "پارکر" اهمیت زیادی دارند زیرا میتوانند به این کاوشگر در نزدیکتر شدن به خورشید کمک کنند.
این کاوشگر با اتکا بر گرانش سیاره زهره انرژی مداری خود را کاهش میدهد تا در نهایت بدین وسیله به خورشید نزدیک شود و ویژگیهای بادهای خورشیدی را اندازه بگیرد.
این پنجمین گذر کاوشگر "پارکر" از کنار سیاره زهره بود. این کاوشگر به طور کلی هفت بار از کنار زهره گذر خواهد کرد. این گذرها سرعت "پارکر" را تا حدود ۹ هزار و ۷۲۰ کیلومتر بر ساعت کاهش میدهند و آن را برای دهمین گذر نزدیک از کنار خورشید در تاریخ ۲۱ نوامبر آماده میکنند.
کاوشگر "پارکر" این بار رکورد سرعت و فاصله خود را خواهد شکست و در فاصلهی هشت و نیم میلیون کیلومتری از سطح خورشید یعنی ۱.۹ میلیون کیلومتر نزدیکتر از گذر قبلی قرار خواهد گرفت و به سرعت ۱۶۳ کیلومتر بر ثانیه خواهد رسید.
کاوشگر "پارکر" در ماه اوت سال ۲۰۲۳ و نوامبر ۲۰۲۴ نیز مجددا از کنار سیاره زهره میگذرد و در نهایت در ماه دسامبر سال ۲۰۲۴ در فاصلهی ۶.۲ میلیون کیلومتری از سطح خورشید قرار خواهد گرفت.
این کاوشگر که در آزمایشگاه فیزیک کاربردی جان هاپکینز در لارل(Laurel)، مریلند طراحی و ساخته شده، سالم است و سیستمهای آن پس از گذر از کنار زهره به درستی کار میکنند.
انتهای پیام