دکتر محمدرضا فارسی نژاد در گفتوگو با ایسنا از کاهش مرگ و میر ناشی از انواع مسمومیتها در نیمه اول امسال در استان خبر داد و اظهار کرد: موارد فوتی ناشی از مسمومیت با دارو یا سمهایی نظیر قرص برنج و مسمومیت با گاز CO در شش ماهه اول سال جاری نسبت به سال گذشته کاهشی بوده است.
وی با تاکید براینکه در بین سموم، مسمومیت با قرص برنج بسیار خطرناک و کشندهتر است، بیان کرد: قرص برنج(فسفید آلومینیوم) برای از بین بردن شته در داخل غلات و برنج استفاده میشود که با آزادسازی گاز فسفین در بدن انسان باعث مرگ سلولی و نهایتاً بافتها میشود که متأسفانه برای درمان مسمومیت با این قرص آنتی دوت خاصی وجود ندارد و اکثر موارد مسمومیت منجر به مرگ میشود.
سرپرست پزشکی قانونی لرستان تصریح کرد: با توجه به خطرناک بودن این قرص برنج واردات آن از سال ۹۲ به کشور و همچنین فروش آن در عطاریها ممنوع اعلام شده است، متاسفانه این قرص هنوز به طور غیرقانونی به فروش میرسد و باعث ضررهای جبران ناپذیری میشود.
برای شتهزدایی از غلات و برنج از قرص سیر استفاده شود
فارسینژاد یادآور شد : بهتر است خانوادهها برای شتهزدایی از غلات و برنج از قرصهای گیاهی مثل قرص سیر که خطر خاصی ندارد استفاده کنند.
وی در ادامه با اشاره کاهش آمار مسمومیت با CO (گازگرفتگی) در شش ماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته گفت : گاز CO (منوکسید کربن) گازی بیرنگ و بیبوست و به آن قاتل خاموش میگویند، گفت: علایم مسمومیت با این گاز از موارد خفیف مثل رخوت و خواب آلودگی تا علایم شدید مانند تشنج و نارسایی تنفسی متغیر است و در نهایت میتواند باعث مرگ شود.
سرپرست پزشکی قانونی لرستان افزود: معمولا با شروع فصل سرما موارد مرگ و میر ناشی از مسمومیت با گاز CO (مونوکسید کربن) افزایش مییابد.
وی با اشاره به راهکارهای ساده برای پیشگیری از مسمومیت با CO، ادامه داد: شهروندان باید از وسایل گرمایشی استاندارد استفاده کرده و مسیر دودکش را قبل از راهاندازی وسایل گرمایشی بررسی کنند؛ دقت کردن به رنگ شعله بخاری، عدم استفاده از آبگرمکن در حمام، عدم مسدود کردن تمام روزنههای اتاقی که در آن از وسایل گرمایشی مثل بخاری یا شومینه استفاده میشود ضروری است.
۲۱ نفر در لرستان بر اثر مسمومیت با قرص برنج جان باختند
فارسینژاد بیان کرد: در نیمه اول امسال، ۳۶ نفر بر اثر انواع مسمومیتها جان خود را از دست دادهاند که از این تعداد ۲۲ نفر مرد و ۱۴ نفز زن گزارش شده است که این آمار در مقایسه با در شش ماهه ابتدایی سال گذشته که ۵۶ نفر (۳۳ مرد و ۲۳ زن) گزارش شده است، کاهش حدود ۳۶ درصدی را نشان میدهد.
سرپرست پزشکی قانونی استان با اشاره به مسمومیتهای ناشی از قرص برنج و گاز منوکسید کربن گفت: در شش ماهه نسخت امسال ۲۱ نفر (۱۵ مرد و ۶ زن) بر اثر مسمومیت با قرص برنج جان خود را از دست دادهاند.
وی یادآور شد : این آمار در مقایسه با تلفات شش ماهه نخست سال قبل که آمار تلفات مسمومیت با قرص برنج در استان ۲۳ نفر (۱۴ مرد و ۹ زن) گزارش شده کاهش ۹ درصدی را نشان میدهد.
فارسینژاد یادآور شد: با توجه به اینکه بیشترین علت مرگ و میر در مسمومیت با CO (گازگرفتگی) در نیمه دوم اتفاق میافتد و آمار تلفات مسمومیت با مونواکسیدکربن در نیمه دوم سال گذشته ۱۳ نفر (۸ مرد و ۵ زن) بوده است، توصیه میشود شهروندان رعایت موارد ایمنی در خصوص وسایل گرمایشی را مد نظر قرار دهند.
انتهای پیام