علی سلاجقه در نشست ارائه گزارش اقدامات زیست محیطی مجموعه منطقه ویژه ماهشهر در حوزه محیط زیست که امروز (۲۷ آبانماه) برگزار شد، اظهار کرد: دنیا برای مسائل محیط زیست حساب ویژهای باز کرده است؛ با توجه به تغییر اقلیم و به تبع آن تغییر تنوع زیستی، شاخصهها و نگاه دنیا به طبیعت در حال تغییر است و این مسائل را در قالب برگزاری نشستها و کنوانسیونهای مختلف میبینیم.
به گزارش ایسنا، وی افزود: بحث استفاده از انرژیهای پاک و نو موضوع اساسی دنیا است و قطعا با این شرایط دنیا تجارت و اقتصاد را مورد هدف قرار داده است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: آنچه در مورد استفاده از سوختهای فسیلی در حال اتفاق افتادن است، این است که دنیا در حال محکوم کردن ما است البته ما از ظرفیت کشور دفاع کردهایم زیرا این ابرقدرتها و کشورهای توسعهیافته بودهاند که محیط زیست دنیا را به این روز کشاندهاند اما اکنون از ما کشورهای در حال توسعه میخواهند که محیط زیست را تمیز کنیم.
وی افزود: بحث تجارت کربن صفر بسیار جدی است و این موضوع در حال اتفاق افتادن است.
سلاجقه با اشاره به سالروز ابلاغ سیاستهای کلی نظام از سوی مقام معظم رهبری در بعد محیط زیست، گفت: ایران نیز در حال فراهم کردن شرایط کاهش گازهای گلخانهای است و نقش خود را در این خصوص ایفا میکند؛ جلوتر از بسیاری از کشورها گازهای گلخانهای را ۵ درصد کاهش دادهایم اما به این سمت و سو رفتن میطلبد که علاوه بر فراهم کردن شرایط، تمام صنایع نیز برای رعایت شاخصهای جدید کمک کنند.
وی با اشاره به بازدید از صنایع مستقر در منطقه پتروشیمی، بیان کرد: بسیاری از این پتروشیمیها سمت و سوی محیط زیستی را رعایت میکنند. سیال اصلی استان خوزستان آب و نفت است؛ با وجود اینکه ۳۰ درصد منابع آبی کشور در خوزستان جاری است، مشکل کمبود آب در استان وجود دارد و سیال نفت نیز در خوزستان وجود دارد که تمام اقتصاد کشور را تامین میکند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: در شرایطی که با فعالیت صنایع و مشکلات کمبود آب، شهرهای استان خوزستان از نظر آلایندگی، آلودگی آب، خاک و هوا با مشکل میشوند، باید به این مسائل دقت شود. فرسودگی و نوع سیستم پتروشیمیها و این بوی آمونیاک در منطقه برای مردم ماهشهر پذیرفتنی نیست. رهاسازی پساب پتروشیمیها در دریا نیز قابل پذیرش نیست. روزانه ۲۰ مترمکعب اسید خالص وارد آب این مجموعه میشود که پذیرفتنی نیست.
وی با تاکید بر لزوم اجرای پروژههای احداث تصفیهخانهها در مدت مشخص در پتروشیمیهایی که از این کار عقب ماندهاند، گفت: برخی پتروشیمیها در این زمینه کارهای خوبی انجام دادهاند. همه کشور از توسعهای که در این منطقه ایجاد شده است نفع میبرند اما اولویت اول، مردم ماهشهر هستند. آبزیان و ماهیگیری در منطقه نیز با مشکل مواجه شدهاند.
سلاجقه با بیان اینکه کیفیت آب و خاک و هوا در منطقه ماهشهر در اثر فعالیت صنایع و پتروشیمیها با مشکل مواجه شده است، تصریح کرد: صنعت موظف است همان گونه که خسارت ایجاد میکند، جبران کند. فرصت نیست و پتروشیمیها باید مکلف شوند که استانداردهای ابلاغی محیط زیست را رعایت کنند.
وی با بیان اینکه یک شاتداون در سیستم پتروشیمیها، بسیاری از جانداران و بخشهای اکوسیستم محیط زیست منطقه را از بین میبرد و کیفیت آب و خاک را تحت تاثیر قرار میدهد، افزود: انتخاب چند پتروشیمی این منطقه در سطح سبز، نشاندهنده رویکرد مناسب این مجموعه است و دیگر پتروشیمیها نیز باید در این خصوص اقدام کنند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: اگر دستگاه قضایی خوزستان نمیتواند این مسائل را حل کند، در سطح ملی این مسائل را حل خواهیم کرد تا مردم توسعه و زندگی سالم داشته باشند.
انتهای پیام