شناسنامه‌دار بودن سارقین کابل‌های مخابراتی؛ جریمه‌ها بازدارنده نیست

اگرچه آمارها همچنان از در اولویت بودن سرقت از منزل و خودرو حکایت دارد اما در چند سال اخیر سارقان، دست به شگردی جدید زده‌اند، "سرقت تجهیزات و امکانات دستگاه‌های دولتی" از تابلوهای راهنمایی و هشدار دهنده جاده‌ها، درپوش‌های آب و فاضلاب تا سرقت سیم‌های برق و کابل‌های مخابراتی. شدت گرفتن این موضوع زنگ هشداری را به صدا در آورده که این معضل به ظاهر ساده نیازمند بررسی جدی است.

شاید باورکردنی نباشد که کیلومترها کابل از روستایی کوچک تا شهری بزرگ در روز روشن سرقت شود، ولی کسی آن را نبیند و یا گزارش نکند. کابل‌هایی که سرمایه مخابرات هستند و ما مردم شهر و روستا از آن استفاده می‌کنیم. کابل‌هایی اگر قطع شوند باید مدتی در عصر ارتباطات بدون ارتباط منتظر جبرانش باشیم!

به گزارش ایسنا، سرقت کابل‌های از جنس "مس" تلفن که در خیابان قرار دارند، از جمله مشکلات همیشگی شرکت مخابرات بوده است که در مدت اخیر با افزایش بهای فلز "مس" شدت بیشتری یافته است. این سرقت‌ها در حالی رخ می‌دهد که با شیوع ویروس کرونا، کارهای بیشتری به اینترنت وابسته شده است و هر لحظه قطعی اینترنت شکایت و نارضایتی مردم را به‌دنبال دارد.

افزایش ۲ برابری سرقت کابل‌های مخابراتی

در گذشته بیشتر سرقت‌های کابل‌های مخابراتی در مناطق کم جمعیت و حاشیه که احتمال خطر کمتری برای سارقان داشت اتفاق می‌افتاد، اما مدتی است که شهرهای بزرگ و مناطق پرتردد هم از آسیب دزدان در امان نمانده‌اند.

مدیرمخابرات منطقه بوشهر در نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در خصوص سرقت کابل‌های مخابراتی با اشاره به اینکه امسال با رشد ۲ برابری سرقت کابل‌های مخابراتی در نقاط روستایی و شهری استان بوشهر مواجه بوده‌ایم، اظهار کرد: در کنار خرابی کابل‌های هوایی سرقت کابل‌ها بزرگ‌ترین معضل مخابرات استان بوشهر است با وجود همه همکاری که بین نیروهای انتظامی استان با ما وجود دارد.

علی مهرپویا عنوان کرد: متأسفانه با همه تلاش‌هایی که صورت کرده ولی در زمینه کنترل سرقت کابل‌ها این استان جایگاه بسیار بدی دارد تا جایی که در برخی از ماه‌ها ۹۵۰۰ متر سرقت کابل را تجربه می‌کنیم و در طول سال هم به طور میانگین در هر ماه ۷۵۰۰ متر کابل به سرقت می‌رود.

سارقین کابل‌های مخابراتی شناسنامه‌دارند

به گزارش ایسنا، اگرچه این قبیل سرقت‌هادر زمره سرقت‌های خُرد قرار دارند اما نباید به سادگی از کنارشان گذشت، سرقت کابل‌های مخابراتی معضلی ست که اگر به فکر چاره و درمان قطعی آن نباشیم بدون شک گسترده آسیب آن افزایش یافته و افراد بیشتری را درگیر خود می‌کند.

وی گفت: ۶۰ درصد سارقان دستگیر شده کابل‌های مخابرات در استان بوشهر سارقین شناسنامه‌داری هستند که برای بار چندم دستگیر می‌شوند اما دستگاه قضا جریمه‌ها که برای آن‌ها لحاظ می‌کند در زمینه پیشگیری بازدارنده نیست و دوباره این تخلف از سوی آن‌ها سر می‌زند.

مدیرمخابرات منطقه بوشهر یادآور شد: نیروی انتظامی همکاری خوبی با ما در این زمینه داشته است وامیدواریم که دستگاه قضا هم در تعیین جرائم با سارقان کابل‌ها سختگیرانه‌تر عمل کند تا بتوانیم شاهد کاهش میزان سرقت‌ها در استان باشیم.

مهرپویا بیان کرد: شاید در نگاه قضات محترم این اقدام سارقان در حد سرقت چند متر کابل ۲ زوج یا ۱۰۰ زوج جلوه کند اما وقتی چند متر از این کابل‌ها به سرقت می‌رود می‌تواند خطوط یک تا ۱۰۰ مشترک را قطع کند و ممکن است دسترسی بسیاری از دانش‌آموزان به شبکه‌های شاد قطع شود و این موجب عقب افتادگی فرد در تحصیل و یادگیری می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: از یک طرف سرقت کابل و تجهیزات و از طرف دیگر نبود منابع نقدی یعنی پرداخت به موقع صورت حساب‌ها باعث شده که در ارائه خدمات مطلوب با مشکلات جدی روبه‌رو شویم.

گزارش‌های مردمی از افزایش سرقت‌ها جلوگیری می‌کند

یک روش‌های مناسب برای جلوگیری از افزایش سرقت‌ها، گزارش های مردمی است و بهتر است مردم با دیدن موارد این چنینی موضوع را به نیروی انتظامی یا مخابرات گزارش کنند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۸ آذر ۱۴۰۰ / ۱۱:۱۱
  • دسته‌بندی: بوشهر
  • کد خبر: 1400090805848
  • خبرنگار : 50448

برچسب‌ها