دکتر علی رسولیان در نشست صمیمی با صنعتگران و فعالان اقتصادی شهرستان بروجرد اظهار کرد: رئیس جمهور نگاه ویژه به تولید و به ویژه احیای واحدهای راکد دارد.
وی گفت: امیدوارم در این نگاه ویژه کمک شود تا تمام ارکان حاکمیت و ارکانی که در دولت وجود دارد این نگاه مثبت را به مسئله تولید داشته باشند به ویژه بانکها البته مشکلاتی نیز بانکها دارند که به آنها اشاره خواهم کرد.
معاون وزیر صمت اضافه کرد: با توجه به نگاهی که وزیر صمت به لرستان داشتند قرارشد موضوعات را جمع بندی کنیم تا وزیر بهتر بتوانند در این راستا تصمیم گیری کنند.
وی گفت: برنامه بسیار خوبی در وزارت صمت وجود دارد که آمایشی مبتنی بر ظرفیت استانها و مناطق بررسی میشود.
رسولیان بیان کرد: بر اساس این آمایش لرستان و برخی استانها برای رسیدن به توسعه صنعتی نیازمند مشوق هستند.
وی گفت: شما نمیتوانید انتظار داشته باشید که یک سرمایهگذار شهر تهران را رها کند و به استان لرستان بیاید بدون اینکه به او مشوق دهید.
معاون وزیر صمت اظهار کرد: بخش عمدهای از این آمایش انجام شده و در این سفر دولت مصوبات خوبی در خصوص صنعت معدن تجارت با کمک نمایندگان استان پیش بینی شده که حداقل روی بحث زیرساختها تأثیر جدی خواهد داشت.
رسولیان عنوان کرد: فارغ از حجم سرمایه گذاری تولید در حال رشد است اما به واسطه فعالیت بنگاه ها وفعالین اقتصادی و محدودیت هایی که برای واردات ایجاد شده آمار داریم که تولید در حال رشد است.
معاون وزیر صنعت تصریح کرد: از ابتدای امسال تاکنون ۱۰۵۰ واحد راکد به چرخه تولید برگشتند. این مهم توسط فعالین اقتصادی انجام شده است.
رسولیان خاطرنشان کرد: تعداد واحدهایی که راکد شده خیلی کم هستند.حجم تعداد واحدهای راکد روند کاهشی در کشور دارد.
معاون وزیر صمت بیان کرد: در ابتدای امسال در ۳۳۰۰ واحد مستقر در شهرکهای تولیدی ماشین آلات نصب شده اند و در حال حاضر این تعداد از چهار هزار و ۳۰۰ واحد عبور کردند.
رسولیان با بیان این که تعداد واحدها در حال رشد در حال افزایش است، افزود: مشکلاتی در زمینه تسهیلات بانکی و تامین مالی وجود دارد و در حال سخت تر شدن است و این موضوع فعالین اقتصادی را با مشکل مواجه کرده است.
وی با بیان اینکه کشور با بروکراسی مزمنی مواجه است، تصریح کرد: با حذف مجوزها که توسط نمایندگان به ویژه دکتر قالیباف و دکتر گودرزی در حال انجام است تصور می شود که این مسئله برطرف شود.
معاون وزیر صمت اضافه کرد: در دنیا کشور توسط بخش خصوصی اداره میشود علیرغم این که تلاش میکنیم که به صنعت کمک شود اما مداخلات دولت در حوزه اقتصاد زیاد است.
وی اذعان کرد: هنگامی که پول نفت در اختیار داشتیم اصلاً به تولیدکننده و صنعت توجهی نمیکردیم و در حال حاضر شرایطی ایجاد شده است تا به مسئله صنعت و واحدهای تولیدی توجه بیشتری شود.
رسولیان گفت: به واسطه شرایط خاص کشور باید نظارتهایی روی قیمتها انجام شود.
معاون وزیر صمت ادامه داد: باید روشی اتخاذ شود تا مداخلات دولت در حوزه اقتصاد به کمترین حد خود برسد.
وی با اشاره به اینکه نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی باید مسئله فضای کسب و کار و و کاهش مداخلات دولت در حوزه اقتصاد را مطرح کنند، گفت: درست است که بانکها فرآیند و مسیر درستی را تعیین می کنند اما وضعیت خود خود آنها نیز خوب نیست.
رسولیان خاطرنشان کرد: تسهیلاتی که بانکها به متقاضیان دادند متاسفانه باز پرداخت نشده است و این برای بانکها مشکلات عدیده ایجاد کرده است.
معاون وزیر صمت تصریح کرد: متاسفانه فعال اقتصادی که تمایل و انجام کار و سرمایه گذاری دارد در بروکراسی اداری گرفتار می شود.
وی افزود: برای توسعه شهرکهای صنعتی علیرغم اینکه در استان لرستان زمین نداریم مجبور هستیم که آن را خریداری و تبدیل به شهرک کنیم.
رسولیان عنوان کرد: دولت باید آب و گاز را تا درب شهرک صنعتی تامین کند اما در مواردی خودمان هزینه میکنیم.
معاون وزیر صمت تصریح کرد: برای دو شهرکی که در شهرستان بروجرد وجود دارد به محض اینکه توافق نهایی صورت گرفت هزینه را واریز خواهیم کرد.
این مسئول گفت: پولی که واریز خواهیم کرد از منابع داخلی خودمان است و از استانهایی که توانمند هستند پول را میگیریم و به شما پرداخت میکنیم.
رسولیان با بیان این که اعتقادی به محرومیت لرستان ندارم، افزود: این استان بهترین پتانسیل را به لحاظ شرایط آب و هوایی دارد؛ اما برای ما جای سوال است که چرا این استان با چنین ظرفیتهایی رشد نکرده است.
انتهای پیام