به گزارش ایسنا، آلبرت کوچویی در شرح مهمترین عناوین روزنامههای چهارشنبه ـ ۱۳ بهمن ـ آورده است:
کیفیت بد زندگی پس از بایدن
واشنگتن تایمز در آمریکا نوشت: یک نظرسنجی، در پورتلند آمریکا نشان میدهد که هشتاد و هشت درصد رایدهندگان آخرین انتخابات ایالتی میگویند، کیفیت زندگی آنها، بدتر شده است.
و نگاه دیگر:
آمریکا، نیروهای متحدان خود را در ناتو، وادار به آماده باش برای حرکت به سوی مرزهای کشورهای اروپایی شرقی میکند. این به هنگامی است که آمریکا، مدعی است نیروهای روسیه، در پشت مرزهای اوکراین، افزایش یافتهاند. دونالد ترامپ، برای انتخاب فرماندار جورجیا، به هواداران خود آماده باش انتخاباتی داده است.
روسیه مسأله آلمان است
دی ولت روزنامه آلمانی نگاهی به روسیه دارد. با این عنوان که روسیه، مسأله آلمان است. می نویسد: بحران اوکراین اکنون آزمونی برای دولت تازه آلمان است. این نخستین چالش سیاست خارجی آلمان، پس از عصر آنگلا مرکل است. شولتس می خواهد توازنی میان کشورهایی پدید آورد که خواستار جنگ اند و آنان که می خواهند با روسیه مدارا کنند.
پرتاب پوست موز
روزنامه لوموند، با دیگر روزنامههای فرانسه نگاهی دارند به چالشهای حزب چپ. بیش از انتخابات ریاست جمهوری در فرانسه حزب سوسیالیست فرانسه، بر لبه شکست آزارنده سیاسی است. پس از محبوبیت انتخابات آن هم پس از رئیس جمهوری، اکنون حزب چپ، با افولی تند میان پشتیبانان فرانسوی رو در رو شده است.«آن هیدالگو»، در درون حزب، مسأله دارد. او در پی سامان بخشیدن این آشفتگی ها در حزب است. « آن هیدالگو » برای مبارزههای انتخاباتی ریاست جمهوری، نیاز به یکپارچگی درون حزب دارد. آن ها می گویند، باید از پرتاب پوست موز به یکدیگر دست برداریم.
درختان جهان
گاردین نوشت: پژوهشگران از وجود ۳۸ میلیون درخت در ۹۰ کشور می گویند. گفته می شود هفتاد و سه هزار و سیصد گونه درخت در جهان وجود دارد. نه هزار گونه دیگر، باید کشف و شناسایی شوند. پژوهشگران توانستهاند اطلاعات سی و هشت میلیون درخت را ثبت کنند. چهارده درصد دیگر، مانده است. شمارش درختان همانند تکههای پازلی است که در سراسر جهان پراکندهاند و نیاز به یافتن و کشف دارند. آمازون، بیشترین گونه درختان را دارد. دویست درخت در هر هکتار. نگرانی دانشمندان به این سبب است که بسیاری از این گونه ها، بدون شناسایی، منقرض شوند. یافته ها می گویند، نیمی از گونه های درختان جهان، در آمریکای جنوبی اند. میلیاردها سال پدید آمدن درختان در آمازون زمان برده است که بسیاری از آن ها، در یک قرن از بین رفته اند.
انتهای پیام